• Informacje na temat:

    zapiekanka z bagietki w piekarniku

Przepisy na temat: zapiekanka z bagietki w piekarniku
  • Zapiekanka z młodym szpinakiem i pomidorkami cherry

    ...aby wystawał przynajmniej po 2 przeciwległych bokach. Zmniejsz temperaturę w piekarniku do 160 st. C. 3. W misce wymieszaj jajka ze śmietaną i czosnkiem. Przypraw do smaku solą i pieprzem. 4. Ułóż...

  • Przygotowanie: Pieczarki pokroic w plasterki i ugotować w wodzie. Po ugotowaniu odcedzić, dodać przyprawę do zup i pieprz do smaku. Bagietki pokroić na mniejsze kawałki, nałożyć pieczarki posypać serem i zapiec w piekarniku do momentu rozpuszczenia sera. Wyjąć i polać ketchupem...

  • Bułki orkiszowe

    ... minut. 8.      Piec w piekarniku w funkcji termoobiegu w temperaturze ok. 180 st. C ok. 25-30 minut. Przepis pochodzi z książki Julity Bator "Zamień chemię na jedzenie". Julita Bator, mama trójki...

Artykuły na temat: zapiekanka z bagietki w piekarniku
  • Krem z imbirem i szałwią

    Sposób przygotowania: 1. Umyj dokładnie dynie i odetnij z nich wierzch. Przy pomocy ostrego noża i łyżki wybierz miąższ (pestki odłóż - możesz je wysuszyć w piekarniku i wykorzystać w kuchni(...) krem. Dopraw do smaku sporą ilością curry. Przelej do wydrążonych dyń. Podawaj krem posypany uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni i listkami szałwii, z kawałkiem świeżej bagietki. Zobacz także:

  • Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Bagietki są z wierzchu chrupiące, a w środku miękkie. Dodatek śliwki, nadaje im specyficzny aromat i podkreśla smak pieczywa. Fot. Materiały partnera Ciasto ciemne300 g mąki pszennej typ 500100 g mąki orkiszowej z pełnego przemiału 60 g susek sechlońskich20g słodu jęczmiennego ciemnego barwiącego8 g drobnej soli morskiej4 g drożdży SAF instant300 g wody Wymieszać mąkę pszenną i orkiszową. Słód rozmieszać z wodą za pomocą rózgi. Dodać drożdże. Wsypać obie...

  • Buraki w roli głównej

    Ta rubinowa bulwa ma w sobie ogromny potencjał kulinarny. Jej delikatny, słodki smak sprawdza się idealnie w sałatkach i zapiekankach, świetnie komponuje się z serami oraz wędlinami. W sałatkach(...) z jednej strony kromki bagietki natrzyj czosnkiem i skrop oliwą z oliwek. Ułóż na nich pokrojonego w grube półksiężyce buraka, zanurzonego wcześniej w occie balsamicznym, a na samym wierzchu plastry sera...

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

  • Menu z przewodnikiem

    ...ciekawszą formę ma posiłek, tym bardziej chcą go spróbować - zauważa Urszula Mijakowska. - Dodatkowo może zachęcić atrakcyjna nazwa potrawy. I tak ciekawość smaku upieczonych w piekarniku buraczków...

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Fot. 123RF/Picsel Uniwersalny, szybki i smaczny pomysł na obiad. Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne...

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Fot. 123RF/Picsel Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne warstwy żółtym serem. Fritaty z kolei powstają...

  • Zapiekanki to jedno z najpopularniejszych dań jednogarnkowych. Szybkie w przygotowaniu, tańsze niż dwudaniowy obiad, a przy okazji smaczne i sycące. Po smaczne zapiekanki warto sięgać zwłaszcza jesienią, kiedy ciepła obiadokolacja staje się elementem rozgrzewającym i rozwiewającą chandrę. W dodatku o tej porze roku znajdziemy wiele sezonowych produktów, które doskonale sprawdzą się jako uzupełnienie lub baza smakowitej zapiekanki. Zapiekanka dyniowa Dynia to niekwestionowana „królowa"...

  • Zapiekanka to doskonały pomysł na obiad, zwłaszcza gdy nie mamy zbyt wiele czasu. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, a reszta dzieje się sama. Który z przepisów naszych użytkowników wypróbujesz jako pierwszy? Fot. 123RF/Picsel Polacy uwielbiają zapiekanki. To bardzo prosty sposób na przygotowanie szybkiego obiadu ze składników które akurat mamy pod ręką. Wystarczy tylko szczypta wyobraźni, a pyszne danie przygotuje się właściwie samo. Brakuje wam pomysłu? Zawsze możecie zdać się na...

  • Zapiekanka to doskonały pomysł na obiad, zwłaszcza gdy nie mamy zbyt wiele czasu. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, a reszta dzieje się sama. Który z przepisów naszych użytkowników wypróbujesz jako pierwszy? Fot. 123RF Polacy uwielbiają zapiekanki. To bardzo prosty sposób na przygotowanie szybkiego obiadu ze składników które akurat mamy pod ręką. Wystarczy tylko szczypta wyobraźni, a pyszne danie przygotuje się właściwie samo. Brakuje wam pomysłu? Zawsze możecie zdać się na sprawdzone...