• Informacje na temat:

    zapiekane pory

Przepisy na temat: zapiekane pory
  • Pora na pory

    Niektóre warzywa, jak np. pory, mają tyleż zwolenników, co przeciwników. A przecież pory można wykorzystać w smacznych potrawach, np. w lazanii, z dodatkiem łososia. Wtedy ich delikatny smak podniesie walory potrawy.

  • Makaron zapiekany w dyni z porem i kurczakiem

    Farsz wykonany z dodatkiem kurczaka, zapiekany pod pierzynką z sera będzie niezwykle sycący, a dodatek aromatycznych ziół takich jak szałwia i bazylia, podkreśli delikatny smak dyni.

  • Por - zimowa bomba witaminowa!

    ...1. Por obniża poziom złego cholesterolu i reguluje poziom cukru we krwi. Działa uodparniająco i bakteriobójczo. Ma ostry smak więc może zastąpić cebulę. 2. Pory można smażyć, dusić, gotować i zapiekać. Są smacznym dodatkiem do zup, sosów oraz tart. Pysznie smakują faszerowane mięsem, duszone na maśle a także zapiekane pod beszamelem. 3. Por ugotowany w mleku to świetny środek odkażający...

  • Pora na pora w nowej odsłonie

    ...popularność. W postaci zapiekanej w różnych sosach i posypany świeżym parmezanem podbił serca Europejczyków - po obróbce termicznej jego smak staje się bardziej subtelny i wyrafinowany. Por w podłużnej(...) kulinarna odsłona pora poniżej - tym razem w formie smażonych placuszków. Do przygotowania potrawy potrzeba: 40 g masła, 40 g orzeszków piniowych, 1-2 pory (tylko biała część) pokrojone w paseczki, 100

  • Karmelowa ryba zapiekana z brokułami

    Zaskakujące połączenie!

  • Zapiekany mintaj

    Na lekki obiad lub ciepłą kolację.

  • Pora na pomidora! Zobacz przepisy

    ...kapeluszami i przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Całość zapiekamy przez około 20 minut w temperaturze 180°C. Zapiekane muszle w pomidorowym sosie Prosty makaron...

  • Mini quiche z serem i porem

    Z łatwo dostępnych i niedrogich składników możesz przygotować eleganckie i smaczne przystawki.

Artykuły na temat: zapiekane pory
  • Zapiekane ziemniaki z cebulą i rozmarynem

    Zamiast cebuli dodajmy pory.

  • Pora na pora

    ...i przeciwzakrzepowe. Pory są cennym dodatkiem do sałatek i zup. Polecane są szczególnie dla dzieci i młodzieży oraz osób prowadzących siedzący tryb życia. Por jest niskokaloryczny, dzięki czemu nadaje się na(...) usunąć nadmiar wody z organizmu, uzupełnić witaminy i mikroelementy, a także odchudzić. Mówi się, że pory obniżają poziom cholesterolu i cukru we krwi. Pory można jeść praktycznie w całości...

  • Zapiekane ziemniaki

    Ziemniaki obrać, pokroić w krążki i smażyć na rozgrzanym oleju ok. 20 minut. Doprawić solą i pieprzem. 5 minut przed końcem smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebulę i szynkę oraz pokrojone w plasterki pory i ogórki. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, dodać mleko, doprawić solą, pieprzem i musztardą. Ziemniaki zalać sosem, posypać serem i zapiekać w 200 st. C, aż ser się rozpuści. Podawać posypane...

  • Por i cebula. Co warto o nich wiedzieć?

    ...składnik sałatek, koreczków i innych przystawek. Warto także dusić ją z mięsem i podawać w sosie. Warto wiedzieć Pory przechowuj w chłodnym, lecz niezbyt suchym miejscu. Bez wilgoci liście warzywa(...) znajduje się w końcówce z korzonkiem. Zawsze więc obcinaj go na końcu. Możesz też uniknąć łez, krojąc cebulę pod wodą (np. w dużej misce). Aromatyczne pory można smażyć, dusić, gotować i zapiekać. Są...

  • Zapiekane tacos

    Inspiracje do gotowania można wyszukać wszędzie. My je znaleźliśmy w Meksyku.

  • Pora na pomidora

    Faszerowane pomidory Przygotowanie: Przygotuj farsz: do mielonego mięsa dodaj drobno posiekaną cebulę, kajzerkę namoczoną w mleku oraz roztrzepane...

  • Tarta z porem i serem

    Przygotowanie Wymieszaj składniki na ciasto i zagnieć je. Następnie zawiń w folię i wstaw na 4-5 godzin do lodówki (możesz na noc).  Pory pokrój w krążki. Rozgrzej masło na patelni i wrzuć pory, posól. Duś ok. 10 min. Wymieszaj jajka ze śmietaną, doprawiając solą i pieprzem. Do masy śmietanowo - jajecznej dodaj pory.  Schłodzone ciasto rozwałkuj i włóż do formy do tarty wysmarowanej masłem...

  • Zapiekane ziemniaki z pieczarkami

    Zapiekankę można jeść samą lub jako dodatek do duszonego mięsa.

  • Kisz z porami, serem cheddar i miętą

    ...1. Połącz pokrojone masło z mąką i solą. Dodaj 1 jajko, zagnieć. Włóż ciasto do lodówki na pół godziny. 2. Umyj pory i zostaw jasnozielone oraz białe części. Pokrój je na półplasterki. Roztop masło na patelni, dodaj pory, posól i zeszklij. Do miski wbij jajka, dodaj śmietanę i mascarpone, tymianek, sól i pieprz. Roztrzep. 3. Wylep foremki ciastem i podpiecz na złoto w temp. 190 st. C. 4. Na...

  • Pora na pora

    Ten krewniak cebuli pasuje do sałatek, zapiekanek i zup. Dobrze komponuje się z daniami mięsnymi i rybami.

Wideo na temat: zapiekane pory