• Informacje na temat:

    zapiekana papryka

Przepisy na temat: zapiekana papryka
  • Zapiekana karkówka

    Wyjątkowo sycąca zapiekanka z ziemniaczkami i kruchą karkówką. Wypróbuj nasz przepis, a gwarantujemy, że na stałe zagości w twojej kuchni!

  • Sezon na paprykę wciąż trwa więc korzystam. Zapiekana papryka nadziana mięsem z pokruszonym serem feta i pestkami dyni. Pyszne, pożywne i aromatyczne danie.

  • Jajko w papryce

    Propozycja smakowitego śniadania na ciepło. Jajka zapiekane w papryce powstają i znikają (z talerzy) w mgnieniu oka.

  • Apetyczne i zdrowe danie, w sam raz na obiad, idealnie komponuje się z mięsem i ryżem. Smacznego! :)

  • Sola zapiekana

    Składniki: 4 filety z soli cytryna gruba sól morska świeżo zmielony pieprz pomidor papryka natka pietruszki 3 ząbki czosnku Przygotowanie: 1. Filety opłucz pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na pół godziny. Czosnek obierz, posiekaj. Pomidora i paprykę pokrój w plastry. Natkę pietruszki posiekaj drobno. 2. Rybę obtocz w czosnku...

  • Ktoś, kto skosztował pieczoną paprykę, wiedział będzie jak połączyć z innymi smakami. Bardzo proste, bardzo smaczne połączenie smaku pieczonej papryki z niesamowicie aromatycznym, wędzonym kurczakiem. Do tego, czerwona cebula, kapary i…Skosztujcie sami

  • Zapiekane bataty

    Wiosną nie tylko otaczająca nas rzeczywistość nabiera intensywnych barw. Zapiekane bataty w orientalnej odsłonie to szybka, sycąca i bardzo efektowna propozycja, która sprawdzi się zarówno na oryginalne śniadanie w wersji vege, jak i na wiosenne spotkania ze znajomymi!

  • Makaron w sosie ziołowo-serowym z pomidorami zapieczony w papryce. Zaskakująca, wegetariańka przystawka albo danie główne.

  • Sycący obiad: zapiekane parówki

    Zobacz, jak przygotować szybki i energetyczny obiad.

  • Prosty i sycący obiad,do farszu można dodać swoje ulubione dodatki,u mnie dziś nadziana,mielonym z dodatkiem kaszy bulgur,kukurydzy i tartego sera.

Artykuły na temat: zapiekana papryka
  • Papryki zapiekane z ryżem i orzechami

    1. Na oliwie podsmaż posiekaną cebulę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i ryż. Smaż 3 minuty i dorzuć pokrojonego w kostkę pomidora, umyty szpinak,...

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Papryki faszerowane kaszą jaglaną

    Pożywny obiad bez mięsa? To więcej niż możliwe- wypróbuj przepis na papryki faszerowane z kaszą jaglaną i przekonaj się sama!

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Pomidory zapiekane z mięsem

    Świeżo zerwane z krzaczka, mięsiste i aromatyczne. Świetnie smakują na zimno i na ciepło, podane z mięsem mielonym.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Tosty z zapiekanymi jajkami

    Urocze śniadanie we dwoje na Walentynki? Dlaczego nie!

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Jajka zapiekane z pieczarkami i szpinakiem

    Zamiast w kokilkach, zasmażony z cebulką i pieczarkami szpinak można zapiekać w kapeluszach dużych pieczarek. Danie najlepiej podawać ze świeżą bagietką lub kajzerką.

  • Zrzeszenie Producentów Papryki RP kolejny raz promuje w Polsce warzywa z południa Mazowsza. W tym roku, obok papryki, pojawiły się również cukinia i bakłażan. Te pyszne, bogate w witaminy i składniki odżywcze warzywa na stałe zagościły na stołach Polaków i z roku na rok cieszą się coraz większą popularnością. Papryka - słodka, ostra, czerwona, zielona, a może żółta. Warzywo, które z pewnością wielokrotnie gościło na Waszych stołach. Ale czy zastanawialiście się kiedyś, co tak naprawdę...

Zdjęcia na temat: zapiekana papryka
Wideo na temat: zapiekana papryka
  • Quiche, zielone muffiny na słodko, zapiekane rattatouille. Kolorowy lunch Kuroniów

    Jan i Aneta Kuroniowie przygotowali w kuchni "Dzień Dobry TVN" kolorowy, wegański lunch. Na stole pojawiły się dania takie jak: quiche, zielone muffiny na słodko, zapiekane rattatouille oraz krem z pieczonej papryki z pesto.

  • Jak przygotować farsz do pieczonej papryki?

    "Odchudzanie na śniadanie" to specjalny cykl, w którym Konrad Gaca pomaga zrzucić zbędne kilogramy widzom "Pytania na śniadanie". "Gacowiczki" przygotowały w kuchni polecane przez dietetyka przepisy. Jeśli chcemy schudnąć możemy przygotować bakaliowe bułeczki z otrębów lub zapiekane roladki z piersi kurczaka.

  • Dania z płatkami w kuchni Andrzeja Polana i Tamary Arciuch

    W ramach akcji "Zboże smakuje i inspiruje" Andrzej Polan wraz z asystującą mu Tamarą Arciuch przygotowali w "Dzień Dobry TVN" ciasto z płatków kukurydzianych ze śliwkami, śliwki zapiekane z serem i płatkami kukurydzianymi pełnoziarnistymi, paprykę faszerowaną mięsem i płatkami owsianymi oraz karmelowe ciasteczka z płatków jęczmiennych.