• Informacje na temat:

    zamrażanie domowych pierogów

Przepisy na temat: zamrażanie domowych pierogów
  • Wpadki w kuchni

    Rozpadające się pierogi Jeśli podczas gotowania farsz wydostaje się z pierogów, najprawdopodobniej za słabo skleiliśmy ich brzegi. Pierwsze, nieudane egzemplarze niestety nie będą nadawały się do(...) też dać mu "drugie życie" i wykorzystać je do produkcji domowych bajaderek.  Otwarty przecier Aby po otwarciu nie spleśniał, zasypujemy go szczyptą soli i dodajemy odrobinę oliwy. Warto też umieścić...

  • Jak zażegnać kuchenne katastrofy?

    ...owocowym. Można też dać mu "drugie życie" i wykorzystać je do produkcji domowych bajaderek.  Otwarty przecier Aby po otwarciu nie spleśniał, zasypujemy go szczyptą soli i dodajemy odrobinę oliwy(...) gotować go długo, na niewielkim ogniu, nie doprowadzając do wrzenia. Rozpadające się pierogi Jeśli podczas gotowania farsz wydostaje się z pierogów, najprawdopodobniej za słabo skleiliśmy ich brzegi...

  • Najwyższy czas na truskawki

    ..., np. makaron lub ryż. Całość wystarczy polać śmietaną i smaczny posiłek gotowy. Warto zapoznać smyka także ze smakiem bardziej pracochłonnych przysmaków: knedli lub pierogów z truskawkami. Owocowym...

Artykuły na temat: zamrażanie domowych pierogów
  • Produkty, których nie wolno zamrażać

    ...podczas mrożenia mogą "wybuchnąć" oraz wyciskanych, domowych soków - poddane niskiej temperaturze rozwarstwią się. 5. Jajek w skorupkach oraz produktów bogatych w żelatynę - po rozmrożeniu ich...

  • Mrożenie pierogów, sprawa niby banalna a wątek ten na forum smakera wywołał lawinę dyskusji, stając się przez kilka miesięcy najpopularniejszym i ciągle dyskutowanym. No bo jak mrozić by były smaczne, nie sklejały się czy nie daj Boże pękały podczas gotowania? Okazuję się, że to nic prostego! Fot. 123RF/Picsel Pierogi są potrawą, która kojarzy mi się z dzieciństwem. Moja mama przygotowywała je z różnego rodzaju farszem. W zależności od pory roku i tego co miała w danym momencie pod ręką. W...

  • Ułatw sobie prace domowe

    Właśnie idziesz na urlop wychowawczy lub kończysz go i chcesz zaplanować powrót do pracy? Dzięki naszym podpowiedziom podejmiesz właściwe decyzje.

  • Pierogi zna każdy Polak i niemal każdy turysta odwiedzający nasz kraj. Skąd się wzięły? Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską.   Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz „zieloności". Kolejne przepisy to już pierogi...

  • Ułatw sobie prace domowe

    Właśnie idziesz na urlop wychowawczy lub kończysz go i chcesz zaplanować powrót do pracy? Dzięki naszym podpowiedziom podejmiesz właściwe decyzje.

  • 15-17 sierpnia 2008, Mały RynekOdkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy. Trudno się nie zgodzić z sentencją Anthelme Brillat-Savarina, opublikowaną blisko dwa wieki temu w książce "Fizjologia smaku". Jakiej astronomicznej kwoty wart jest zatem innowacyjny smak pierogów, potrawy tak głęboko zakorzenionej w polskiej, tradycyjnej kuchni? Okazuje się, że krakowscy restauratorzy nie potrzebują szczególnej, materialnej zachęty, by toczyć bój o prym...

  • Bardzo banalna opowieść o rosole i o sałatce…

      Tak czasami mam, że ogarnia mnie chęć na polskie jadło. Może to być jakaś polska zupa, albo nagła ochota na placki ziemniaczane czy pierogi. Pojawia...

  • Któż nie pamięta smaku pierogów z truskawkami, przygotowanych przez babcię? Dla nas to najprawdziwszy smak wakacji. Pamiętajcie jednak, że pierogi na słodko to nie tylko te truskawkami, ale również cała masą innych receptur, które przypominają nasi użytkownicy! Fot. 123RF/Picsel Nie ma co dyskutować: Polacy uwielbiają pierogi. Od kilku lat potrawa ta podbija również światowe salony. Amerykanie, Anglicy, czy tez Australijczycy zachwycają się smakiem naszych ruskich lub pierogów z kapustą i...

  • ...przywołuje wspomnienia domowych obiadów z dzieciństwa. Powstała ze składnikami doskonale znanymi z domowej kuchni – jak u mamy! Zupa pieczarkowa Jak u Mamy WINIARY – Duże kawałki grzybów oraz idealne...

  • Podejrzeć mistrza kuchni przy pracy to gratka dla każdego miłośnika gotowania. Podszkolenie swoich umiejętności pod okiem szefa kuchni? Spełnienie marzeń... Pierwsze Zdrowe Warsztaty Kulinarne odbyły się w warszawskiej siedzibie firmy Bosch - w Centrum Domowych Inspiracji. Pod okiem szfea kuchni restauracji Sowa i przyjaciele - Konrada Birka - zaproszeni dziennikarze mieli okazję sparwdzić się jako autorzy wiosennych sałatek. Doskonałe produkty - gotowe mieszanki sałat Fit&Easy, przyprawy,...