• Informacje na temat:

    z pieczarkami i jajkiem

Przepisy na temat: z pieczarkami i jajkiem
  • Jajka z pieczarkami

    Jajka faszerowane pieczarkami pasują na uroczyste okazje jako elegancka przystawka, ale wyśmienicie sprawdzą się też jako propozycja dania na podwieczorek czy kolację.

  • Bardzo prosta i szybka sałatka składająca się z niewielu składników: jajek, pieczarek, cebulki oraz majonezu. Idealne nadaje się na śniadanie czy kolację! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

  • Cielęcina z pieczarkami

    Sposób przygotowania 1. Mięso opłucz i osusz. Rozetnij tak, by powstał płat. Natrzyj go solą i pieprzem. Pieczarki oczyść. Połowę odłóż, resztę pokrój w kosteczkę. Poszatkuj cebulę. Przesmaż na łyżce oleju. Dodaj pieczarki. Duś 5 min. Zawartość patelni połącz z mieloną wołowiną, jajkiem i posiekaną natką. Dopraw solą i pieprzem.  2. Mięso obłóż farszem, zroluj i obwiąż. Oprósz mąką, obsmaż na...

  • Wszyscy na około trąbią jaka to kasza zdrowa, smaczna i w ogóle czyni cuda. A pęczak to już w ogóle najzdrowszy itp itd ... No to gotujemy pęczotto i zajadamy, bo na prawdę smaczne i nie zawsze trzeba wsuwać mięsne obiady ..

  • Jajka faszerowane

    Jajka faszerowane pieczarkami (a więc w bardzo w klasycznym wariancie) to prosta, smaczna i wartościowa przekąska, którą można wyczarować dosłownie w kilka chwil.

  • Wypróbowany przepis na "Bułki z jajkiem i pieczarkami"

  • Rolada z szynką i pieczarkami

    ...na dwie części. Każdą rozwałkuj na prostokąt o grubości ok. 5 mm. Rozłóż plasterki szynki i pieczarki. Zwiń jak roladę, końce ciasta podłóż pod spód. Wierzch posmaruj rozmąconym jajkiem i posyp...

  • Fantazyjne naleśniki z farszem z pieczarek, udekorowane jajkiem

  • Tarta z pieczarkami

    Gdy nie mamy czasu na przygotowywanie wymyślnych dwudaniowych obiadów, z pomocą przychodzą nam przepisy na sycące tarty - będzie oryginalnie i smacznie.

  • Chaczapuri po mojemu, czyli z pieczarkami, boczkiem, jajkiem i serem. Może być na śniadanie, ale równie dobrze sprawdzi się jako dowolny posiłek. Warte spróbowania.

Artykuły na temat: z pieczarkami i jajkiem
  • Jajka zapiekane z pieczarkami i szpinakiem

    Zamiast w kokilkach, zasmażony z cebulką i pieczarkami szpinak można zapiekać w kapeluszach dużych pieczarek. Danie najlepiej podawać ze świeżą bagietką lub kajzerką.

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Pieczarki faszerowane

    Faszerowane pieczarki najlepsze są na ciepło podawane z kaszą gryczaną, jęczmienną lub razowym chlebem.

  • Klops z jajkiem, zwany inaczej pieczenią rzymską, to znana i lubiana potrawa z mięsa mielonego. Doskonale smakuje podawany zarówno na ciepło, jak i na zimno, dlatego też jest częstym bywalcem na świątecznych stołach. Duża porcja warzyw, mielone mięso, jajka, przyprawy i gotowe. Fot. materiały prasowe Składniki (forma keksówka 32x12 cm): · 1 kg mięsa mielonego z indyka · 3 duże marchewki · 1 puszka groszku zielonego Happy Frucht · 2 duże cebule · 4 ząbki czosnku · olej Rapso · 2-3 łyżki...

  • Pieczarki faszerowane

    Przekąska? Śniadanie? A może przystawka? Faszerowane pieczarki są wielozadaniowe i zasmakują wszystkim domownikom!

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Jak je przygotować, aby uniknąć kulinarnej nudy? Fot. 123RF/Picsel Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok, jednak rzadko mówi się o ich prozdrowotnych właściwościach.  Już od wielu lat pokutuje u nas pogląd, że grzyby nie mają w sobie żadnych wartości odżywczych. To nieprawda! Jeśli mówimy o pieczarkach, to mają one w sobie sporo błonnika oraz antyoksydantów, takich jak polifenole, witamina C, D, B2 i B12. Są także dobrym...

  • Kominki z kurczakiem i pieczarkami

    Okrągłą foremką wytnij z ciasta 30 krążków. Mniejszą foremką wytnij otwory w 10 z nich. Jeden krążek posmaruj roztrzepanym jajkiem, przykryj drugim takim...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Jajka faszerowane pieczarkami

    Wielkanocny smak tradycji.

  • Gotowane jajka to pożywne danie, które jest bogate w wiele cennych składników odżywczych. Ich zaletą jest również to, że można je przyrządzać na wiele różnych sposobów, a w zależności od dodatków zyskują zupełnie nowy smak i niepowtarzalny charakter. Wzbogacone o łososia i kapary, stanowić mogą nawet wykwitną przekąskę na przyjęcie czy rodzinną uroczystość. Fot. materiały prasowe Składniki (10 porcji): · 5 jajek · 50 g łososia wędzonego · 1 łyżka jogurtu greckiego · 1 łyżeczka majonezu ·...

Zdjęcia na temat: z pieczarkami i jajkiem