• Informacje na temat:

    z marynowaną cebulką

Przepisy na temat: z marynowaną cebulką
  • Cebulki marynowane

    Przygotowywanie domowych przetworów wielu z nas jawi się jako skomplikowany i problematyczny proces. W rzeczywistości to naprawdę łatwe, a nagroda jest wspaniała! Gdy nadejdą już chłodne miesiące, podziękujesz sobie za tę zapobiegliwość.

  • Marynowane cebulki

    Przygotowywanie domowych przetworów wielu z nas jawi się jako skomplikowany i problematyczny proces. W rzeczywistości to naprawdę łatwe, a nagroda jest wspaniała!

  • Marynowane buraczki

    Smaczna przekąska, pasuje do mięs i pasztetów.

  • Pierś z kurczaka z marynowaną papryką

    ...wyjąć i ostudzić. Pierś z kurczaka pokroić na plastry, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podawać z marynowaną papryką i cebulką oraz z sosem winegret. Czas...

  • Śledzie marynowane w oleju - Basia

    1 kg śledzi matias ,0.5 kg cebuli, ziele ang, pieprz ziarnisty , 1 łyżka cukru, sól do smaku ,liść laurowy .

  • Karol Okrasa poleca grzyby... kiszone

    Grzyby suszone i marynowane znamy. A grzyby... kiszone? "Jak najbardziej, przygotowujemy je tak, jak kiszone ogórki - słona zalewa z odrobina cebulki w słoiku" - zachęca mistrz kuchni Karol Okrasa.

  • Karol Okrasa poleca grzyby... kiszone

    Grzyby suszone i marynowane znamy. A grzyby... kiszone? "Jak najbardziej, przygotowujemy je tak, jak kiszone ogórki - słona zalewa z odrobina cebulki w słoiku" - zachęca mistrz kuchni Karol Okrasa.

  • 2 filety z kurczaka; 1 puszka kukurydzy; 1 słoiczek cebulki marynowanej; majonez.

  • Serek feta; pomidor; ogórek świeży; czosnek marynowany z oliwie; koniecznie zioła prowansalskie; cebulka.

Artykuły na temat: z marynowaną cebulką
  • Tofu a la śledź z musztardą

    Marynowane tofu à la śledź w musztardzie z dodatkiem ogórków kiszonych i cebulki. Doskonałe jako pikantna przystawka, zakąska albo danie wigilijne. Przepis pochodzi z książki Idy Kulawik "Roślinna kuchnia polska".

  • Jak przygotować się na grzybobranie?

    Błyszczące kapelusze, okazy o spektakularnych rozmiarach, podsycany duch rywalizacji, a potem smażenie, suszenie, marynowanie… Grzybobranie to w polskiej kulturze temat ekscytujący, a zarazem nieco delikatny, ponieważ jedynie z pewną dozą ostrożności wypowiadać się można o czynności otoczonej w kraju nad Wisłą niemalże kultem.

  • Pieczeń rzymska z jajkiem

    Mielone mięso wymieszać z roztrzepanym jajkiem, bułką tartą, siekaną cebulką oraz majerankiem i pieprzem do smaku. Połowę masy rozsmarować w natłuszczonej...

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    Można przyrządzić z niego nie tylko klasyczne kotlety z cebulką. Warto skusić się też na inne regionalne potrawy - pulpety, klopsy i pieczenie.

  • Sałatki z OLE!

    Białe szparagi, Złota cebula marynowana oraz Kukurydza mini to proponowane przez firmę Ole Partners efektowne dodatki do wiosennych sałatek.

  • Gotowane warzywa i sałatki

    Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.

  • Szwajcarska patelnia

    Pieczarki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki. Kiszone ogórki kroimy w paski, a kiełbasę według uznania. Cebulkę marynowaną osączamy z zalewy.  Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju i podsmażamy plastry kiełbasy na jasnozłoty kolor.  Przekładamy na talerz i na tym samym tłuszczu podsmażamy 2-3 minuty pieczarki.  Następnie dodajemy ogórki konserwowe, cebulkę marynowaną, zalewamy bulionem warzywnym...

  • Kurki mają wiele zastosowań

    Pieprznik jadalny, czyli kurka, nigdy nie jest robaczywa i łatwo się ją zbiera. Z kurek robię zupy, sosy do makaronu, słone tarty i tartaletki, dodaję je do duszonych mięs, zapiekanek i jajecznicy. Jak przygotować?

  • Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz "Retrowarzywa"

    ...makaronem ryżowym z jajkiem i pastą tamaryndową - Pierogi z jarmużem, białym serem i smażoną cebulką - Ossobuco pomidorowe ze skorzonerą i suszonymi na słońcu figami - Krem ze skorzonery i jabłek z żółtą papryką i fasolą pinto - Pasternak panierowany z sosem chrzanowo-kurkumowym z płatkami chabru i nagietka - Miodownik z pasternakiem - Sushi z marynowaną brukwią - Pikantna zupa krem...

  • Tacos wegetariańskie

    Składniki na cztery tacos. Przepis Michała Wrzostka.

Zdjęcia na temat: z marynowaną cebulką