• Informacje na temat:

    z kabaczka

Przepisy na temat: z kabaczka
  • Kabaczek faszerowany

    ...i starty ser. Smaż, aż ser się rozpuści i delikatnie zwiąże farsz. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Farsz nakładaj do beczułek z kabaczka, zapiekaj kwadrans w temp. 200°C. Czas...

  • Smaczny i treściwy

  • Dynia, melon, kabaczek - niedocenione trio

    ..."Często je lekceważymy, nie zawsze doceniając ich właściwości lecznicze i walory smakowe" - takie zdanie o dyniach, melonach i kabaczkach ma Grażyna Pająk. Ekspertka żywieniowa przekonuje, że zdrowe dania z nich przygotowuje się szybko i prosto.

  • pyszna, sycąca, zdrowa:)

  • ​Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości. Ale kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci. Są znakomitym uzupełnieniem diety, zwłaszcza tej przygotowywanej z myślą o najmłodszych.

  • Jak już wcześniej pisaliśmy, kabaczki obrodziły. Pomimo swej wielkości, miąższ mają bardzo delikatny. Placki przygotowuje się w oka mgnieniu. Dzięki temu, że kabaczek jest miksowany z jajkami, powstaje bardzo puszysta masa. Tak też zostaje do końca. Są niesamowicie delikatne w środku, chrupiące na zewnątrz.

  • Żeby życie miało smaczek: raz cukinia, raz kabaczek

    Czym cukinia różni się od kabaczka? Tylko rozmiarem: kabaczek to po prostu duża cukinia. Z obu wersji można wyczarować wiele pysznych dań - najlepiej z dodatkami, bo warzywo to lubi towarzystwo.

  • W zasadzie posadzić mieliśmy cukinię...ale cukinia wszechobecna w sklepach, więc zdecydowaliśmy się na kabaczki. No i pierwszy wysyp był :P i niech trwa

  • Kabaczki faszerowane mięsem

    Czas na kabaczka - bardzo jesienne warzywo. Można przyrządzić go na różne sposoby. Dziś proponujemy faszerowanego pysznościami!

  • PYSZNE, SZYBKIE, SMACZNE:)

Artykuły na temat: z kabaczka
  • Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości, jednak kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci.

  • Czy wiedzieliście, że melon to gatunek ogórka? Nie? A, że arbuz to warzywo dyniowate? Pewnie też nie. Wiedzą o tym autorzy tej książki, którzy przygotowali dla was smakowite przepisy na warzywa dyniowate. Ogórek, dynia, cukinia, arbuz, melon - czyli 107 kolorowych i smakowitych przepisów na wiosenny talerz!W książce znajdziesz przepisy na: Wegetariański tatar na komosie Lody ogórkowe z serem ricotta, miodem oraz nutą rozmarynu i zielonego pieprzu Pizza z pesto z fioletowego jarmużu Pieczone...

  • Kabaczki w sosie czosnkowym wg Darka Kuźniaka gotuj z Crock-Pot

    Obranego kabaczka, pokrój w plastry, obtocz w mące i przesmaż na oleju. Następnie przełóż do misy, dodaj pokrojony drobno czosnek, wlej bulion i śmietanę. Przykryj pokrywą wolnowar i ustaw funkcję Low na 2h. Jeśli sos będzie zbyt rzadki, zdejmij pokrywę – aby nadmiar odparował. *Podawaj z puree z młodych ziemniaków oraz liśćmi rukoli.

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Kabaczka obrać, obciąć jeden koniec i wydrążyć wszystkie pestki, najlepiej łyżeczką ("ścianka" wypestkowanego kabaczka powinna mieć ok. 1 cm grubości). Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i razem z kurczakiem i cebulą zmielić w maszynce do mięsa. Dodać posiekana natkę pietruszki, doprawić pieprzem i solą, wbić surowe jajko i starannie wymieszać. Nadziać tym farszem kabaczka, wysmarować go olejem lub...

  • Z cukinii najczęściej robimy placki lub zjadamy ją w całości, wypełnioną aromatycznym farszem. Warto jedna pamiętać, że możemy również przygotować z niej wyjątkowo smaczne przetwory na zimę. Fot. 123RF/Picsel Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni...

  • Pieczony kabaczek

    ...i majerankiem. Przygotowanym farszem wypełnić kabaczka. Zawinąć w posmarowaną tłuszczem folię aluminiową. Piec około godzinę w temperaturze 200°C. Przygotować sos: na łyżce oleju zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Zalać przecierem pomidorowym, wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, gotować około 5 minut na małym ogniu. Kabaczka wyjąć z folii, ułożyć na półmisku, odkroić 2-3 plastry...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • Zielone warzywo pełne zalet!

    Cukinię z kabaczka wyhodowali Włosi. To jedno z nielicznych warzyw, w którym nie odkładają się metale ciężkie, czyli jest ekologiczne z natury.

  • Wydaje ci się, że polska kuchnia nie ma przed tobą tajemnic? Przekonaj się, czy znajomość produktów spożywczych, jest dla ciebie prosta niczym „A,B,C...”. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień Polskiej Żywności, który obchodzić będziemy 25 sierpnia. Zapoznaj się z alfabetycznym zestawieniem polskich produktów. A jak Auflauf Czy komukolwiek ta niemiecko brzmiąca nazwa coś mówi? Podpowiadamy - to znana wszystkim zapiekanka - danie jednogarnkowe z makaronów, mięs, serów oraz jarzyn, które...

Wideo na temat: z kabaczka
  • Dynia, kabaczek i cukinia

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Ania Starmach przygotowała potrawy z jesiennych warzyw. Gwiazda przedstawiła przepisy na cukinię faszerowaną kaszą gryczaną, bakłażan z parmezanem i sosem pomidorowym oraz makaron z dynią, pomidorami i boczkiem. – Przygotowując te warzywa trzeba pamiętać o tym, że one same w sobie bywają mdłe – zaznaczyła Starmach. – Jednak jeśli dodamy do nich przyprawy takie jak czosnek, czy papryka, to przemieniają się cudownie – dodała. (Dzień Dobry TVN/x-news)

  • Cukinia, kabaczek i patisony w roli głównej

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" królowały patisony i kabaczki. Przepisy na dania z tymi warzywami zdradził kucharz Piotr Kucharski. na stole pojawiły się: zapiekanka warzywna, sałatka z grillowanych patisonów z halloumi oraz ciasto z cukinią.

  • Warzywa idealne na jesień

    Od września rozpoczyna  się sezon na dynie, cukinie, kabaczki, brukselkę oraz bakłażany. W tym okresie warzywa smakują najlepiej. Każde z tych warzyw oprócz walorów smakowych ma wiele właściwości, które wzmocnią twoją odporność oraz pomogą w uporaniu się z wieloma dolegliwościami zdrowotnymi. (Agencja TVN/x-news)