• Informacje na temat:

    z jakim mięsem podawać żurawinę

Przepisy na temat: z jakim mięsem podawać żurawinę
Artykuły na temat: z jakim mięsem podawać żurawinę
  • Matjasy – śledziowe rarytasy

    .... W kuchniach naszych babć śledź był natomiast uważany za lekarstwo na wszelkie choroby, miał odkażać organizm, poprawiać odporność i dawać na krzepę. Mocno słone filety zalecano podawać dzieciom, jak...

  • Wigilia dla brzdąca

    Gdy zabłyśnie pierwsza gwiazdka i zapalą się lampki na choince, smyk powinien zasiąść do stołu razem z całą rodziną. Podpowiadamy, jakich przysmaków może spróbować, by jego brzuszek nie protestował.

  • Mariaż idealny, czyli organoleptyczne "parowanie" dla początkujących

    ...i pieczonym czy grillowanym czerwonym mięsem. Taniny w winie pochodzą ze skórki winogron oraz z procesu dojrzewania w beczce. Warte zapamiętania jest to, że słoność potrawy podkreśla taninę. Jeśli chcemy...

  • Powiedz, na co masz ochotę, a dowiesz się, co może ci dolegać

    Apetyt, szczególnie ten nagły i niepohamowany, na pewne potrawy może być sygnałem niedoboru niektórych składników, m.in. minerałów i witamin, a czasem także chorób.

  • Ewa Wachowicz: Przepis na szczęście

    Ma 46 lat i uważa, że wygląda lepiej niż gdy miała 20. Przyznaje też, że nigdy nie czuła się tak dobrze! Ewa Wachowicz zdradza nam sekrety doskonałej formy i samopoczucia.

  • Swiateczna wolowina w przyprawach i pomaranczach i pytanie do was. Odp. na komenty we wpisie

    Znalazlam kilka tygodni temu ten przepis na wolowine. Pomyslalam sobie od razu, ze bedzie jak znalazl na grudniowy obiad. I dzis ja wlasnie zrobilam, pyszna,...

  • Tradycja ma się dobrze

    Śledź w oliwie, kapusta z grochem, czerwony barszcz. Na polskie Boże Narodzenie zapraszamy do Portugalii. Tam mieszka Agnieszka Hermann, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, w którym pięknie pisze o kuchniach świata. W święta wraca do tradycji. Przygotowuje dania według przepisów przekazywanych w jej rodzinie od pokoleń. Stara się ich nie zmieniać, ale... kiedy nie może kupić potrzebnego składnika, zastępuje go innym. I wtedy klasyka zyskuje nowy smak.