• Informacje na temat:

    z jakim mięsem podawać risotto

Przepisy na temat: z jakim mięsem podawać risotto
  • ABC letniej diety

    ...tracą część wartości odżywczych. Poza tym, często są zabezpieczane przed psuciem szkodliwymi środkami konserwującymi. Dlatego lepiej jest podawać dziecku owoce sezonowe (oczywiście w zgodzie(...) nasmaruj je majerankiem, bazylią) oraz warzyw (kawałków pokrojonej papryki, cukinii i cebuli). Kiełbaska dla przedszkolaka nie może być tłusta i spalona (maluchom nigdy nie wolno podawać przypalonych...

  • smaczne

  • drożdzówki można nadziewac dowolnym dżemem lub owocami. Jabłka, wiśnie, czekolada.

  • Zdrowe i sycące

  • Dokładnie pamiętamy, jakie to były czasy. Trudno było cokolwiek dostać. Właściwie, to tylko od święta można było zaszaleć. Nasze babcie i mamy pamiętają, że czasami słyszało się o jakimś super daniu, które ktoś jadł za granicą, więc próbowały odtworzyć choć po części takie dania. Oczywiście przy pomocy dostępnych produktów. Jednym z takich dań jest risotto, które u nas było robione ze zwykłego ryżu, ugotowanego osobno. Takie dania, to istny wehikuł czasu.

  • Ostatnio często robię risotto z mięsem, serem i warzywami. Dzisiaj proponuję lekko słodkie risotto z burakami i owocami kiwi.

  • Smaczne i proste risotto na winie z pieczarkami. Można je podawać bez dodatków lub z porcją mięsa.

  • Przepis wart wypróbowania: "Risotto z fasolą i mięsem"

  • proste i inne można zrobić w wersji wege

  • Smaczny pomysł na "Risotto z mięsem i grzybami"

Artykuły na temat: z jakim mięsem podawać risotto
  • Gotuj razem z Sophią Loren

    ...kropli, oliwę, cały czas mieszając, by uzyskać konsystencję gęstego sosu. Wymieszać go z trenette, vermicelli bądź innym ulubionym makaronem.   Risotto po mediolańsku - risotto alla milanese(...) risotto po mediolańsku to jedno z najwspanialszych dań na świecie. Trzeba się tylko przekonać do smaku szafranu, który nadaje ryżowi złocistą barwę jak zwieńczenia loży w La Scali. Danie ma dość...

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Fot. 123RF/Picsel   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką. Sorbet od granity...

  • Kaszka na różne sposoby

    To idealny posiłek dla malucha. Możesz go podawać zarówno na śniadanie, obiad, jak i na kolację. Aby brzdąc się nie znudził, proponuj mu kaszki w rozmaitej postaci.

  • Polskie tradycyjne potrawy to wasza najczęstsza odpowiedź na postawione pytanie. Jesteście dumni z naszej rodzimej kuchni i właśnie tym najchętniej poczęstowalibyście przyjaciela Włocha. Zobaczcie, które odpowiedzi nas urzekły i zdobyły nagrody. Dziękujemy za wszystkie nadesłane odpowiedzi. Wasze pomysły były naprawdę inspirujące, niestety nagrodzić mogliśmy jedynie trzy osoby.  Książki "Kuchnia toskańska" Piotra Adamczewskiego  wędrują do:   Pani Michalina Moja propozycja na danie dla...

  • Dieta na przesilenie wiosenne

    ...łyżeczką sera typu parmezan. Udekoruj listkami rukoli. Od razu podawaj. Risotto z pęczaku i dorsza: (porcja dla 4 osób) Szklankę pęczaku opłucz i podsmaż w głębokiej patelni na łyżce oleju rzepakowego(...) miękka. 400 g filetów z dorsza przypraw ziołami, ugotuj na parze. Dodaj do risotto na 10 minut przed końcem duszenia. Przypraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną curry. Przed podaniem posyp natką...

  • Kiedy temperatura rośnie, pokarmy szybciej psują się i stają się zagrożeniem dla zdrowia. Najbardziej narażone na niekorzystne zmiany jest mięso. Na nie uważaj najbardziej podczas upałów i sprawdź, jak radzić sobie z tym delikatnym produktem. Fot. 123RF/PICSEL W sklepie Zanim jeszcze dokonasz zakupu mięsa w czasie, kiedy na zewnątrz powietrze osiąga zawrotne temperatury, pamiętaj o tych trzech zasadach. 1. Sprawdzaj lodówki Jeśli wybierasz mięso ze sklepowych lodówek zwracaj uwagę na to, aby...

  • Pożegnanie lata

    Lubię tę melancholię, bo uważam, że bolesna świadomość przemijania jest ważną częścią nastroju, w jakim należy powitać jesień. Ale nastrój ten sprawia, że szukamy pocieszenia, choćby takiego, które(...) drugie danie proponuję risotto z dynią. Receptura jest próbą odtworzenia risotta, które jadłem w Chorwacji, w wyśmienitej enotece pod Pulą na Istrii. Ten dwujęzyczny region łączy kulinarne tradycje...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • ABC letniej diety

    ...tracą część wartości odżywczych. Poza tym, często są zabezpieczane przed psuciem szkodliwymi środkami konserwującymi. Dlatego lepiej jest podawać dziecku owoce sezonowe (oczywiście w zgodzie(...) nasmaruj je majerankiem, bazylią) oraz warzyw (kawałków pokrojonej papryki, cukinii i cebuli). Kiełbaska dla przedszkolaka nie może być tłusta i spalona (maluchom nigdy nie wolno podawać przypalonych...

  • Czy zwykły, swojski burak jest nas w stanie czymkolwiek zaskoczyć? Ćwikła, jarzyna, barszczyk - na wielu stołach te propozycje wyczerpują buraczane menu. Burak - smaczny i zdrowy - powinien na stałe zagościć w naszych kuchniach. Pojawia się zatem odwieczne pytanie - co z tym zrobić? Fot. 123RF/Picsel Zobacz, co pisaliśmy o porze >> Buraki to nie tylko źródło kulinarnych inspiracji na światowym poziomie. To smak - słodki i winny - oraz zdrowie. Przede wszystkim są źródłem świetnie...