• Informacje na temat:

    z jakiego miesa zrobić rolade

Przepisy na temat: z jakiego miesa zrobić rolade
  • Śliwka na świątecznym stole

    ...w sezonie robić dżemy, konfitury. Potem je masowo rozdaje, co przynosi nadspodziewane efekty. Nie wiem, co musiałbym kupić, żeby zrobić takie wrażenie na obdarowywanych, jak robią dwa słoiczki moich...

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Królik sam w sobie jest bardzo delikatnym mięsem. Często jednak nie umiemy go przyrządzić, przez co robi się suchy i twardy. Jest jeden sposób by tak się nie działo.

  • Zaleta tego dania jest to ze zawijaka mozna nadziac praktycznie wszystkim swietny na cieplo lub zimno. Polecam!

  • Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.

  • Ten przepis na muffiny jest uniwersalny, gwarantuje wolność wyboru co do smaku i dodatków. Można do nich dodać bakalie, owoce sezonowe, dowolne olejki smakowo-zapachowe. Wszystko zależy od wyobraźni. Poniżej przepis z dodatkiem kakao.

  • Smaczna i szybka w przyrzadzeniu rolada z boczku faszerowana miesem mielonym. Swietna na obiad, a takze jako wedlina na kanapki.

  • Pizzę może zrobić każdy w domu, dodać takie składniki jakie lubi najbardziej, warto spróbować :)

  • Dziś gotuję pyszną wiosenną zupę - okroshka. Gotuję ten przepis od wielu lat i lubię go zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. W razie potrzeby możesz dodać musztardę lub kefir, jak każdy lubi. Okroshka jest bardzo orzeźwiająca w czasie upałów. Smacznego!

Artykuły na temat: z jakiego miesa zrobić rolade
  • Niedzielne mięso duszone

    ...kluseczkami. 4. Jak zrobić kluseczki? Zetrzeć 750 g gotowanych ziemniaków. Dodać 250 g mąki krupczatki, 80 g masła, 2 jajka, posolić, zagnieść ciasto. Łyżeczką odcinać kluseczki, wrzucać na posolony wrzątek...

  • Kuchnia polska

    Biedni i bogaci jedli co innego właściwie od zawsze. Od zawsze Polacy słynęli też z kuchni mało skomplikowanej, ale za to obfitej. Uważali to zresztą za powód do dumy.