• Informacje na temat:

    z jabłkami

Przepisy na temat: z jabłkami
  • Jabłka, ach, jabłka...

    Jesień pachnie jabłkami. Tradycyjnie, lubimy je w szarlotce i słodkich deserach. a przecież jabłka doskonale komponują się także z warzywami. Może warto spróbować nowych smaków?

  • Jesień pachnie jabłkami

    Jabłka nigdy nie smakują i nie pachną lepiej niż we wrześniu. Są najpiękniejszą zapowiedzią długich, jesiennych wieczorów. Nie tylko rozpieszczają kubeczki smakowe, ale przede wszystkim dostarczają cennych wartości odżywczych i mają korzystny wpływ na nasze zdrowie. Warto poznać ich najsilniejsze atuty.

  • Ciasta z jabłkami

    Z musem i pianką Sposób przygotowania 1. Masło posiekaj, dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dołącz pozostałe składniki i zagnieć. Owiń folią i wstaw do lodówki na 30 minut. 2. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Do garnka wlej wodę, sok z  cytryny, połącz z cukrem, masłem, cynamonem i jabłkami, zagotuj. Zmniejsz ogień i duś do czasu, aż woda odparuje. Następnie...

  • Tarta z jabłkami

    Tanio i smacznie.

  • Gulasz z jabłkami

    Taki gulasz jest niezwykle sycący. Możesz urozmaicić go zieleniną, albo przyprawami, które lubisz.

  • Racuchy z jabłkami

    Racuchy są smaczne zarówno w wersji solo, jak i z rozmaitymi dodatkami. Możliwości jest naprawdę wiele! Tradycyjne placuszki z kawałkami jabłek to bez wątpienia popisowe danie z przepisów naszych babć i mam.

  • Strudel z jabłkami

    Wyśmienity deser

  • Torcik z suszonymi jabłkami

    ....  4. Jabłka odsącz i zmiksuj. Serek ubij ze śmietanką i cukrem. Wymieszaj z jabłkami. Kremem przełóż warstwy biszkoptowe i posmaruj wierzch ciasta. Udekoruj torcik. 

  • Racuszki z jabłkami

    Do racuchów warto dodać owoce żurawiny. Ważne, żeby je namoczyć i dobrze odsączyć przed dodaniem do ciasta.

  • Naleśniki z jabłkami

    Wyśmienite zarówno na zimno jak i na ciepło

Artykuły na temat: z jabłkami
  • Kakaowiec z jabłkami

    Wypiek idealny do poobiedniej kawy. Połączenie jabłek i czekolady - pycha!

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Amerykański placek z jabłkami

    Klasyczne wypieki w nieco odmienionej, ale przepysznej wersji. Możesz je podać do porannej kawy. Wypróbuj przepis na amerykański placek z jabłkami...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Ciasto czekoladowe z jabłkami

    Szukasz inspiracji na ostatnią chwilę? Polecamy przepis na ciasto czekoladowe z jabłkami, będzie pięknie prezentować się na świątecznym stole!

  • To jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze? Fot. 123RF/Picsel Jabłka to owoc na wskroś polski, który wyjątkowo często gości na naszych stołach. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Pektyny zawarte w jabłkach skutecznie wymiatają wolne rodniki,...

  • Warkocze drożdżowe z jabłkami

    Co powiesz na delikatne, drożdżowe ciasto do popołudniowej kawy? Wypróbuj przepis na pyszny warkocz jabłkowy i ciesz się niepowtarzanym smakiem.

  • Gdy stoimy przed półką z jabłkami, nasz wzrok najczęściej przyciągają te krwisto czerwone, o błyszczących skórkach. Jednak to właśnie tych owoców powinniśmy unikać. Przekonajcie się dlaczego. Fot. 123RF Które jabłka są najzdrowsze? Wiele osób odpowie, że te, które mają jednolicie ubarwioną, błyszczącą skórkę, pozbawioną jakichkolwiek obić. Ale czy to aby na pewno dobry wybór? Kupując je w supermarketach, powinniśmy się wystrzegać takich „idealnych" owoców, gdyż razem z nimi, możemy zjeść...

  • Strudel drożdżowa z jabłkami

    Delikatne, zawijane ciasto, a do tego filiżanka aromatycznego napoju... Oto sprawdzony przepis na idealny początek dnia.

  • Naukowcy z Uniwersytetu Stanu Waszyngton odkryli, że nie wszystkie jabłka odchudzają w równym stopniu. Która odmiana jabłek ma najsilniejsze działanie odchudzające? Fot. 123RF.COM/PICSEL Giuliana Noratto ze swoim zespołem zwróciła uwagę na substancje, które są zawarte w jabłkach i biologicznie aktywne, ale nie trawione. W badaniu uwzględniła odmiany Granny Smith, Braeburn, Fuji, Gala, Golden Delicious, McIntosh i Red Delicious. Podawała je otyłym myszom. Co takiego w sobie mają "babcine"...

Zdjęcia na temat: z jabłkami
Wideo na temat: z jabłkami