• Informacje na temat:

    z czym podac rybe

Przepisy na temat: z czym podac rybe
  • Jedna ryba - dziesięć przepisów

    Tuńczyka najczęściej dodajemy do wiosennych sałatek, bo jest niskokaloryczny. Warto jednak skusić się na inne dania z tą smaczną rybą – także na ciepło.

  • Cztery zestawy smakowe z lodówkowych "końcówek serii" i ostatkowa impreza gotowa! Efektownie podane zawijańce rozchodzą się równie szybko jak robią:) Pomysł podpatrzyłam z firmy cateringowej i zestawy smakowe wciąż wymyślam i testuję :)

  • Ryba z kaszą (po 9. miesiącu)

    Tak przyrządzona ryba jest wyśmienita i aromatyczna. Przekonajcie się sami!

  • Banany można spotkać w lodach, deserach lodowych (częste spotykanie bananów w lodach). Są też banany wokół których obwija się pierś z kurczaka potem się panieruje i obsmażą ( nie jadłam jeszcze takich).

  • Przysmaki z ryb

    Łosoś czy sola powinny trafiać na talerzyk dziecka regularnie. Podpowiadamy, jak je przyrządzić, by smyk zajadał je z apetytem.

  • Podaję tutaj kilka przydatnych informacji w jaki sposób i czym naostrzyć noż tak żeby nawet tani nóż kroił jak nóż szefa kuchni.

  • Dynia, topinambur czy skorzonera - warzywa jesiennej kuchni

    Jesień to fantastyczna pora roku na gotowanie, ponieważ pojawia się bardzo dużo sezonowych warzyw - dynia, niedoceniony topinambur czy zapomniana skorzonera. Warzywa korzeniowe nabierają jesienią pełnego smaku - przekonuje ekspert kulinarny Jakub Mikołajczak.

  • Zabierasz się za pieczenie pysznego ciasta, przygotowujesz wszystkie potrzebne składniki i okazuje się, że brakuje ci jednego, jedynego ale bardzo ważnego - proszku do pieczenia. Bez niego ciasto nie wyrośnie. Zanim pobiegniesz do sklepu sprawdź czy nie masz w domu odpowiedniego zamiennika tego składnika. Ta porada może być przydatna również dla osób, u których zjedzenie ciasta z dodatkiem proszku do pieczenia wywołuje przykre dolegliwości układu pokarmowego /zgaga, odbijanie się/.

  • Wigilia u mistrza Amaro: Śledź podany jak lody, barszcz z głębią umami

    ...- powstało menu  w zupełnie nowej odsłonie. W potrawach, które serwujemy, przenikają się więc te aromaty i smaki, które znamy, ale jednak to trochę inne połączenie. W czym więc teraz między innymi(...) kawałku dębu, gorący chleb. To wprowadza domową, ciepłą atmosferę. Później raczymy gości śledziem, ale nie tak jak zwykle się to robi ze śmietaną albo w cebulowych aromatach, bo to blokuje nasze kubki...

  • Ryba podana w oryginalny, niecodzienny sposób. Świetna propozycja na piątkowy obiad.

Artykuły na temat: z czym podac rybe
  • Podano do stołu

    Kto na urlopie liczy kalorie? Przecież urok lata to także dobre jedzenie. Bufet kusi obfitością, lody i słodkie drinki przy basenie. Efekt? Kilka dodatkowych kilogramów. Nie musimy się głodzić - zapewniają Agnieszka i Pascal i uczą, jak uniknąć błędów dietetycznych, które często popełniamy podczas wakacji.

  • Ryba z sosem z kalafiora i pistacji z kindzmari

    To danie pojawiło się w licznych gruzińskich lokalach, które odwiedzałam w Wielkiej Brytanii. Przepadam za gruzińskimi kremowymi sosami orzechowymi jak satsivi, ale również za kwasowością i aromatem kindzmari.

  • Panie i Panowie, Oliwkę podano!

    Oliwkę można podawać na tysiąc i więcej sposobów. Czarna, zielona, fioletowa, a może nadziewana? Każda ma intrygujący kolor i odmienia smak potraw! Warto wiedzieć, że poza pyszną przekąską, daniem głównym czy deserem, z hiszpańską oliwką podajemy przede wszystkim zdrowie, urodę i młodość.

  • Czy twój malec ma alergię?

    Lekarze szacują, że na różne postacie alergii cierpi w Polsce już blisko jedna trzecia dzieci. Jak sprawdzić, czy do tego grona należy również i twój brzdąc? Co zrobić, aby w razie potrzeby skutecznie walczyć z chorobą i zapobiec jej dalszemu rozwojowi? Oto niezawodne rady naszego eksperta.

  • Letnie zatrucie czy rotawirus?

    Sensacje żołądkowe wywołane przez wirusy lub bakterie dają podobne objawy. Ale wymagają zupełnie innego leczenia.

  • Gangsterska noc czy impreza hawajska? Wybierz tematykę na Sylwestra

    ...& Spa w Otwocku. Karnawałowa parada niczym z ulic Rio, pokazy samby i kolorowe stroje na pewno rozgrzeją wszystkich gości w tę wyjątkową grudniową noc. Na brak emocji nie będą zapewne narzekać także...

  • Zen i sztuka łowienia ryb

    ..., ni to pieczeniu, przede wszystkim mięs, w niskiej temperaturze, w dużej ilości tłuszczu (na przykład gęsie uda konfituje się w gęsim tłuszczu, kacze w kaczym). Tłuszcz nie przenika do mięsa, ale działa(...) w lodowce, kiedy to flan zastyga i nieco twardnieje. Pozostałe dania to sałatka fasolowo-warzywna oraz pieczona na ruszcie ryba, a raczej kilka małych rybek, czy nawet filetów z ryby, owiniętych w boczek...

  • Olej, ale jaki?

    Na czym smażyć rybę, mięso, co dodać do sałatki?

  • Kawior czy chrzan?

    Poczciwy, swojski chrzan na wielkanocnym jajku od niedawna ma konkurenta - kawior. Taka luksusowa przekąska coraz częściej gości na naszych stołach, zwłaszcza podczas przedświątecznych spotkań w firmach.

  • Nowości na liście afrodyzjaków

    Częste spożywanie ryb i owoców morza sprawia, że ludzie się częściej kochają, a kobiety szybciej zachodzą w ciążę. To prawdziwe afrodyzjaki, ale natura zna ich więcej.