• Informacje na temat:

    z cieciorką

Przepisy na temat: z cieciorką
  • Pasta z cieciorki

    Cieciorka to jedno z najpopularniejszych warzyw w krajach arabskich. Jej ogromną zaletą jest duża zawartość białka, które przypomina to pochodzenia zwierzęcego. Przepisy z cieciorką są zdrowe, łatwe w przygotowaniu i przede wszystkim pyszne. Z jej pomocą przyrządzimy zarówno śniadanie, obiad, jak i kolację.

  • Marchewkowy kopczyk z cieciorką

    ...obierz i umyj. Zetrzyj grubo na tarce (długimi ruchami, by powstały dłuższe wiórki). Skrop je sokiem z limonki i wymieszaj ze szczyptą cukru (najlepiej brązowego) oraz soli. Połącz z cieciorką...

  • Tagiatelle z cieciorką

    Smaczne i pożywne!

  • Orientalna pizza z hummusem i cieciorką

    ...naan posmaruj warstwą wybranego hummusu i posyp uprażoną cieciorką. Przybrane pizze podgrzej w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok. 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika posyp pizze świeżą kolendrą...

  • Pożywna sałatka z cieciorką

    Grejpfruta umyj, obierz, wyfiletuj (pozbaw białych błon), pokrój na duże kawałki.

  • Z cieciorką i serem feta

    Zrób na kolację oryginalną sałatkę z cieciorką. Smakuje doskonale.

  • Cieciorka na śniadanie, obiad i kolację!

    Nazywana grochem włoskim cieciorka, idealnie sprawdza się jako składnik wielu dań. Jest jednym z głównych składników wykorzystywanych w kuchni Bliskiego Wschodu, dlatego inspirując się orientalnymi przepisami, możemy przygotować zarówno śniadanie, obiad, jak i kolację z cieciorką w roli głównej.

  • Tortilla z grillowanymi warzywami i cieciorką

    Na patelni grillowej rozgrzewamy oliwę z oliwek.

  • Z cieciorką i indykiem w sosie pomidorowym

    Nazywana grochem włoskim cieciorka, idealnie sprawdza się jako składnik wielu dań. Jest jednym z głównych składników wykorzystywanych w kuchni Bliskiego Wschodu, dlatego inspirując się orientalnymi przepisami, możemy przygotować zarówno śniadanie, obiad, jak i kolację z cieciorką w roli głównej.

Artykuły na temat: z cieciorką
  • Pilaw z cieciorką

    Ryż odkryty na nowo- kucharze na całym świecie tworzą z niego wspaniałe dania. Tylko wybierać!

  • Papryka faszerowana mięsem i cieciorką

    Przygotowanie: Umyte i osuszone papryki przekrawamy na pół i wydrążamy pestki. Ciecierzycę osączamy z zalewy na durszlaku. Obrane cebule kroimy w kostkę,...

  • Z cieciorką i suszonym pomidorem

    Serwowana na pikantnie.

  • Cieciorka w daniu głównym

    Cieciorka ma działanie przeciwbólowe, łagodzi bóle głowy i gardła. Dlatego warto ją jeść. Jak ją podawać, z czym łączyć?

  • Sałatka z cieciorką, marchewką, koperkiem i majonezem;-)

    Cieciorkę przelać wodą i odsączyć. Wrzucić do miski, umyć pomidorka, ogórka, koperek, paprykę i marchewkę. Pokroić w kostkę pomidora i paprykę, dodać do miski z cieciorką. Ogórka obrać ze skórki(...) połączyć z 2 łyzkami majonezu kętrzyńskiego. sałatka z cieciorką  Ta sałatka z odrobiną majonezu nada jej wyrazistości i pikanterii, lekkiej konsystencji.

  • Chrupki z cieciorki

    Szybko przygotujesz je samodzielnie!

  • Cieciorka dobra na wszystko

    Wygląda dziwnie - jak koślawy orzeszek. Smakuje słodko, smażona pachnie orzechowo, zawiera mnóstwo białka i błonnika. Pomaga na ból głowy i gardła, obniża cholesterol i ma po polsku aż trzy nazwy: cieciorka, ciecierzyca i groch włoski.

  • Cieciorka w roli głównej

    Zdrowa sałatka.

  • Curry z koziego udźca i soczewicy z plackami z cieciorki i jęczmienia

    Curry i pyszne placuszki to połączenie idealne.

  • Cieciorka - warto jeść na zdrowie

    Do niedawna uważana jedynie za przysmak wegetarian i wegan, teraz święci triumfy nie tylko jako wartościowy zamiennik mięsa, ale także składnik diety każdego, kto dba o zdrowie. Cieciorka, ciecierzyca, groch włoski - nazw tej rośliny jest wiele, podobnie jak wiele dobrego może ona przynieść naszemu zdrowiu.

Zdjęcia na temat: z cieciorką
Wideo na temat: z cieciorką
  • Ciecierzyca w kuchni Szaciłłów

    Ma działanie osuszające i moczopędne, jest też skarbnicą białka. Ciecierzyca, inaczej zwana też cieciorką lub grochem włoskim, była głównym składnikiem w kuchni "Dzień Dobry TVN". Co Karolina i Maciej Szaciłłowie wyczarowali z ciecierzycy w studiu?

  • Zupy idealne na jesień

    Blogerka kulinarna Daria Ładocha przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" zupy na jesień. Na stole pojawiły się zupy takie jak: kalafiorowa z jabłkami, krupnik z pęczakiem i suszonymi grzybami, pomidorowa z cieciorką, chili i limonką oraz wege leczo z ogórkami. Co jest podstawą dobrej zupy?

  • Jesienne przepisy Andrzeja Polana

    Andrzej Polan zaprezentował w kuchni "Dzień Dobry TVN" przepisy na jednodaniowe jesienne potrawy. Kucharz przygotował zapiekankę z chorizo, dynią, pomidorami i cieciorką, knedle z mięsem, zapiekankę ze smażonym na maśle rydzem z mozzarellą i serem dojrzewającym oraz zapiekankę z kurczakiem, okrą i mozzarellą.