• Informacje na temat:

    wzory na ciasto z masy cukrowej

Przepisy na temat: wzory na ciasto z masy cukrowej
  • Pięć światowych trendów w cukiernictwie. Czy wkrótce pojawią się w Polsce?

    Dziś torty na specjalne okazje mogą być wyjątkowe, przybierać najróżniejsze kształty i wzory. Ich powierzchnie mogą do złudzenia przypominać zwiewną, tiulową suknię lub być udekorowane wzorem nawiązującym do dzieł najlepszych kaligrafów. Poniżej prezentujemy 5 trendów w tworzeniu i dekorowaniu tortów, które przyjęły się na świecie. Czy zdobędą popularność także w kraju nad Wisłą?

  • Tort, który nie wymaga wielu umiejętności, by efekt był zadowalający - jestem tego przykładem ;) prawdziwe dekoratorskie antytalencie, a wyszedł całkiem całkiem ;) starałam się jak najlepiej opisać wykonanie.

  • Kolor i forma tego wypieku doskonale oddaje leśny klimat. Polecam nawet tym, którzy nie przepadają za szpinakiem- w tej formie Was na pewno oczaruje. Łamie stereotyp, że szpinak nie jest smaczny i pasuje jedynie do obiadu. W związku z tym, że nałogowo i pasjami zbieram grzyby, w mojej wersji powstały także kurki i podgrzybki, które ulepiłam z masy cukrowej.

  • Tort robiłam 4 lata temu na Imieniny mamy.

  • znalazłam ten przepis na jednym z blogów, nie pamiętam niestety na jakim. Wbrew pozorom zrobienie takich różyczek nie jest trudne to tylko kwestia cierpliwości ;)

  • Tort na urodziny czy imieniny, tort na imprezy. Tort o smaku porzeczek z ciastem czekoladowym. Góra z polewą czekoladową i ozdobami cukrowymi.

  • Przepis wart wypróbowania: "Koronki z masy lukrowej"

  • Nie wiecie co zrobić z masy krówka która wam zostaje ? Podam wam dziś pyszny przepis na trufle z dwóch składników. Sposób wykonania jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu, dzieci będą zachwycone takim deserem a i dorosłym do kawy jak znalazł. Wystarczy zaledwie piętnaście minut i deser gotowy.

  • Proste w przygotowaniu i niezwykle efektowne

  • świetna zabawa przy przygotowaniu dla małych i dużych

Artykuły na temat: wzory na ciasto z masy cukrowej
  • Słodkie ukoronowanie wesela

    ...bazie śmietany jest lekki i może nie utrzymać bogatej, ciężkiej dekoracji z masy cukrowej i marcepanu. Jeśli mimo tych ograniczeń decyzja padnie na połączenie masywnych ozdób oraz lekkiego kremu(...) dorównuje oczekiwaniom. Zwolennikom tradycyjnych białych tortów na pewno spodobają się delikatne koronki wytłaczane z masy cukrowej. Do łask wracają również kwiatowe kaskady spływające po poszczególnych...

  • Słodki warunek małżeńskiego dobrobytu

    ...i niepowtarzalny. Podstawę tortu weselnego stanowi najczęściej ciasto biszkoptowe, choć zdarzają się takie, gdzie zamiast tradycyjnego biszkoptu używane jest ciasto kruche, półkruche lub francuskie. Po wyrobieniu ciasto jest dzielone na dwie lub trzy części i przekładane różnego rodzaju masami smakowymi - od kwaskowych (np. powidłami, dżemem, masą cytrusową), przez średnio słodkie (np. masą śmietankową...