• Informacje na temat:

    wytrawne jablko i

Przepisy na temat: wytrawne jablko i
  • Francuskie rożki z jabłkiem i serem brie

    Fantastyczną przekąskę można przygotować z użyciem sera pleśniowego. W połączeniu z różnymi dodatkami i ziołami otrzymamy całe bogactwo smaków.

  • Niemieckie kluski na parze z jabłkiem i boczkiem w sosie winnym

    Składniki: 42 g drożdży 2 łyżki +75 g cukru 100 g masła 250 g mleka sól 500 g mąki 1 jajko 1 cebula 2 jabłka 100 g boczku 1 łyżeczka majeranku czarny pieprz 4 żółtka gałka muszkatołowa 200 ml wytrawnego białego wina  6 łyżek oleju Przygotowanie: Na ciasto:  Drożdże zmieszać z łyżką cukru (mieszać aż będą płynne). Masło stopić w rondelku, dolać mleko. W misce umieścić mąkę...

  • Smalec wegański

    W linii Lovege firmy Sante pojawiły się nowości – smalce wegańskie w dwóch smakach: z żurawiną oraz z jabłkiem i cebulką. Powstają na bazie białej fasoli, z naturalnymi dodatkami i przyprawami. To produkty w 100% roślinne – idealne dla wegan i wegetarian. Będą też smacznym elementem codziennej diety dla wszystkich, którym zależy na wzbogaceniu jadłospisu w roślinne produkty o dobrym składzie.

  • Gdy chcesz przemycić "zielone" na talerzu...

    O ile wypicie koktajlu owocowego z domieszką jarmużu wydaje się dość łatwe, przemycenie tej zielonej rośliny w wytrawnym daniu może być nieco trudniejsze. Warto jednak spróbować, śladem Gwyneth Paltrow, która o jarmuż wzbogaca makaron - jej dzieci się nim zajadają!

  • Szaszłyki z dziczyzny - Maciej Kuroń

    Na jedną osobę: 150 g combra lub polędwicy (dzik, jeleń, sarna); 40 g surowego boczku wieprzowego; pół kwaśnego zielonego jabłka; 30 ml czerwonego wytrawnego wina;

  • Kogel-mogel z truskawkami? Czemu nie!

    ...dodatki wedle uznania. Najczęściej jada się szpajzę czekoladową lub cytrynową. W wykwintnych restauracjach kogel-mogel można też spotkać w wersji z odrobiną białego wytrawnego wina i skórki z cytryny...

  • Kogel-mogel z truskawkami? Czemu nie!

    ...różne dodatki wedle uznania. Najczęściej jada się szpajzę czekoladową lub cytrynową. W wykwintnych restauracjach kogel-mogel można też spotkać w wersji z odrobiną białego wytrawnego wina i skórki...

  • Kogel-mogel "na bogato"

    Kogel-mogel w interpretacji szefa kuchni Jakuba Botty to nie tylko cukier i żółtka. "To również odrobinę białego wytrawnego wina i trochę skórki z cytryny. Wino dodaje kwaskowości i powoduje, że żółtka lepiej się zacierają. Z kolei skórka z cytryny dodaje świeżości" - wyjaśnia w rozmowie z PAP Life. W warszawskiej restauracji Inny Wymiar, gdzie na co dzień pracuje, serwuje kogel-mogel z lodami...

  • Warzywa z rosołu

    10 łatwych przepisów.

  • Jarmuż – przysmak, który kocha przymrozki

    ..., pomarańczą, borówkami, mango, kiwi, imbirem czy ananasem. A z czym zmiksować liście jarmużu, gdy mamy ochotę na coś wytrawnego? Spośród warzyw możemy wybrać szpinak, awokado, zielonego ogórka, natkę...

Artykuły na temat: wytrawne jablko i
  • Golonka z jabłkiem

    Składniki:   4 małe golonki, por (biała część), 4 jabłka, kieliszek białego wytrawnego wina, kostka warzywna, łyżka oliwy, sok z połowy cytryny, 2 listki laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, 4 łyżki żubrówki, 5 ziaren pieprzu, natka pietruszki, sól. Golonki oczyść, obwiąż nicią kuchenną i zalej wrzącą wodą. Dodaj kostkę bulionową, listki laurowe, ziele angielskie i pieprz. Gotuj przez godzinę...

  • Jabłko - smak jesieni

    ...wytrawnego wina. Przygotowanie: Jabłka umyj, przekrój na pół i oczyść z gniazd nasiennych. Połówki przekrój na ósemki i wrzuć do miski. Całość zalej sokiem z cytryny, tak aby były dokładnie pokryte. Dołóż...

  • Wykwintna wątróbka z jabłkami

    Jabłka królują w polskich sadach i ogrodach. Będą nas kusić przez całą jesień, warto więc je wykorzystywać nie tylko w ciastach. Sprawdzą się także w wytrawnych daniach.

  • Krem z pora i jabłka

    Jabłka królują w polskich sadach i ogrodach. Będą nas kusić przez całą jesień, warto więc je wykorzystywać nie tylko w ciastach. Sprawdzą się także w wytrawnych daniach.

  • Schab z pieczonymi jabłkami

    Jabłka królują w polskich sadach i ogrodach. Będą nas kusić przez całą jesień, warto więc je wykorzystywać nie tylko w ciastach. Sprawdzą się także w wytrawnych daniach.

  • Ryż na słodko

    Jabłka i gruszki królują w polskich sadach i ogrodach. Będą nas kusić przez całą jesień, warto więc je wykorzystywać nie tylko w ciastach. Sprawdzą się także w bardziej wytrawnych daniach.

  • NOWOŚĆ! Pasty smakowe BE YOU!

    Kto z nas nie chciałby zacząć dnia subtelnym aromatem brzoskwini i moreli, soczystego arbuza, orzeźwiającego połączenia grejfruta z bergamotką, a nawet wytrawnym połączeniem bezalkoholowej kompozycji ginu z tonikiem? Właśnie dlatego powstały unikalne pasty smakowe marki CURAPROX – BE YOU, które zapewniają perfekcyjną higienę jamy ustnej zgodną z… twoim nastrojem! Dzięki wyjątkowemu składowi pasty chronią przed próchnicą, zapewniają długotrwałą świeżość oddechu, chronią przed nadwrażliwością...

  • Surówka z pora

    W wielu głowach wciąż pokutuje przekonanie, że warzywa są zdrowe i nic ponadto. Dziś, na przykładzie pora, pokażę, że mogą być naprawdę pyszne. W czasach kwarantanny podróże kulinarne to doskonała decyzja.

  • Sprawdzone sposoby na drób

    Przed przyrządzeniem potrawy zanurz mięso na kilka godzin lub na noc w marynacie. Sprawi ona, że mięso będzie kruche, delikatne, a jego smak wyjątkowy. Po kupieniu mięsa i przyniesieniu do domu nie odkładaj go do lodówki na wiele godzin, bo powoduje to namnażanie się bakterii. Od razu mięso umyj, osusz i zamarynuj lub zamroź. Do drobiu świetna jest marynata z winem. Szklankę białego wytrawnego...

  • Marc Jacobs: Limitowane edycje Blush

    ...kompozycją złożoną z soczystych kwiatów. Wypełniają go nuty liści fiołka, kolorowe serce tworzą kwiaty róży i konwalii, a baza daje wytrawne i trwałe zakończenie.   Nuty głowy: liście fiołka, lilia wodna...