• Informacje na temat:

    wyszukana pieczeń na

Przepisy na temat: wyszukana pieczeń na
  • Sokołów: Najlepsze sposoby na pieczoną szynkę

    ...! Wystarczy wyjąć ją z próżniowego opakowania, które zapewnia świeżość i bezpieczeństwo, natrzeć ją przyprawami (gotowa mieszanka tradycyjnych ziół znajduje się w opakowaniu) lub przygotować marynatę...

  • Przyprawy – więcej niż smak

    Umiejętnie dobrane mogą znacząco podkreślić walory smakowe serwowanych dań. W latach osiemdziesiątych bazowaliśmy głównie na pieprzu i soli. Dziś odważniej sięgamy po bardziej wyszukane przyprawy. Co, poza zintensyfikowaniem doznań smakowych, możemy dzięki nim zyskać?

  • Staropolskie hity

    Potrawy przygotowane według dawnych receptur obfitowały w wyszukane dodatki i przyprawy. Ich smak warto docenić także dziś.

  • Oponki serowe w pudrowej posypce

    Niby zwykłe ciastka z dziurką, ale tym razem także z kawałeczkami białej czekolady. Są tak wyborne, że z powodzeniem mogą konkurować z najbardziej wyszukanymi słodkościami.

  • Tort ziemniaczany

    Wyszukany sposób na zwykłe ziemniaki.

  • Schab w cieście francuskim z farszem ze złotych owoców i suszonej żurawiny

    Smak tradycyjnych wielkanocnych potraw warto odmienić za pomocą wyszukanych dodatków, które nadadzą potrawie zupełnie nowego wymiaru. Tradycyjny świąteczny schab możemy urozmaicić farszem przygotowanym na bazie Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej) i suszonej żurawiny z sokiem z granatu.

  • ​Właściwość bobu są nie do przecenienia

    To jedna z najstarszych roślin uprawnych. Jego ziarna znajdowano w wykopaliskach Troi, epoki brązu i średniowiecza. Był niezastąpionym pokarmem biedaków- pożywnym i tanim, a łatwym do przechowywania. Może dlatego, a także z powodu swego niezbyt wyszukanego smaku, kaloryczności i powodowania wzdęć uważany był i jest za warzywo dla mało wyrafinowanych smakoszy.

  • Wszystkie smaki Salzburga

    Baumkuchen, salzburską wersję sękacza, a nawet pieczeń ze strusia, którą, jak autor sam przyznaje, przyrządzał tylko raz. Drugi biegun salzburskiej kuchni to proste jadło ciężko pracujących alpejskich(...) w "Sternbräu" (Griesgasse 23, www.sternbraeu.com). Można tu zjeść zupę z knedlem z wątróbki, salzburską pieczeń piwną, Pinzgauer Kaspressknödelsuppe oraz słynny Salzburger Nockerl podawany w porcjach na...

  • Trzy pomysły na jajecznicę

    Zwykła jajecznica może stać się wyszukanym i wykwintnym daniem, jeżeli tylko użyjemy odpowiednich dodatków i podamy ją w oryginalny sposób. Sprawdź, jak przygotować czarujące śniadanie!

  • Danie jak maska

    Ten tajemniczy kształt może kojarzyć się bardziej z wyszukanym dziełem sztuki niż z potrawą. Tymczasem kryje się w nim znakomity smak - zwiastun zbliżającego się karnawału!

Artykuły na temat: wyszukana pieczeń na
  • Teściowa z piekła rodem. Bona Sforza zamieniła życie tej niewinnej dziewczyny w koszmar

    Wszechwładca Bona nie znosiła żadnej konkurencji. Niechcianą synową poniżała, lżyła, a nawet próbowała zagłodzić. Z rozmysłem zamieniła egzystencję Elżbiety Habsburżanki w piekło.

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Zapiekane tacos

    Inspiracje do gotowania można wyszukać wszędzie. My je znaleźliśmy w Meksyku.

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...

  • Zdrowie w proszku

    Niektórym przypisuje się właściwości odchudzające. Innym regenerujące i poprawiające pracę układu trawiennego. Pomagają zredukować stres, walczą z infekcjami oraz spowalniają procesy starzenia. I wcale nie chodzi tu o wyszukane kosmetyki czy leki. Oto najpopularniejsze przyprawy i zioła bez których nasze babcie nie wyobrażały sobie gotowania. Sprawdź, co powinno znaleźć się w twojej kuchni tej jesieni.

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  •   MEMENTO DLA ŻONATYCH I TYCH, CO CHCĄ SIĘ ŻENIĆ... oraz dla innych...   Pewna para była świeżo po ślubie - dwa tygodnie temu było wesele. Mąż jakkolwiek...

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...

  • Cała prawda o bobie

    Bób jest z nami od początku. Jego ziarna znajdowano w wykopaliskach Troi, epoki brązu i średniowiecza. Był niezastąpionym pokarmem biedaków – pożywnym i tanim, a łatwym do przechowywania. Może dlatego, a także z powodu swego niezbyt wyszukanego smaku i powodowania wzdęć uważany był i jest za warzywo dla mało wyrafinowanych smakoszy.

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...