• Informacje na temat:

    wypieki - ciasta ze zdjęciami

Przepisy na temat: wypieki - ciasta ze zdjęciami
  • Wypieki z truskawkami

    Rozpływają się w ustach!

  • Udane wypieki

    ....) ma czekolada deserowa. To z niej najlepiej przyrządzać kremy, ciasta i desery. Czekolada mleczna zawiera od 20 do 35 proc. miazgi kakaowej. Unikaj jej, bo ma dużo cukru (50 proc.). Idealne ciasto na(...) wielu słodkich wypieków. Należy jedynie pamiętać, by takiego ciasta nie zagniatać, a jedynie wałkować do odpowiedniej grubości. Inna cenna porada mówi, by nie natłuszczać formy. Wystarczy skropić ją wodą...

  • Lukrowane ciasta

    Tradycyjne świąteczne wypieki skąpane w słodziutkiej polewie robią się jeszcze bardziej apetyczne i kuszące. Smakują zaś wybornie!

  • Ciasto marchewkowe

    Sposób przygotowania Przygotowanie ciasta zacznij od uprażenia na patelni orzechów laskowych, nie używaj do tego tłuszczu. Następnie zdejmij je z patelni i pozostaw do wystygnięcia, a potem grubo(...) producenta) przez 35 - 45 min.  Po wyjęciu ciasta z piekarnika, odstaw je do całkowitego ostygnięcia. Pora na przygotowanie śmietankowej masy, którą udekorujesz wierzch deseru. Przełóż do miski serek...

  • Ciasto Pusheen – dla dużych i małych smakoszy

    ...prawdziwe cuda zrobione z ciasta i lukru, Pusheena postanowiła upiec jako prezent dla swojego taty. Na You Tubie zamieściła filmik, w którym tłumaczy, jak przygotować takie ciasto. Odważycie się...

  • Polewa idealna: nie kupuj gotowej, zrób ją sama!

    Powoli przygotowujesz się do pieczenia ciast na świąteczny stół? Wpisujesz w notatnik tradycyjny piernik, ciasteczka czekoladowe i specjalnie dla kuzynki, która lubi eksperymentować – czekoladowe brownie z fasoli. Wszystkie te wypieki mają jedną cechę, która je łączy. – idealnie smakują z polewą!

  • Aksamitne serniki

    Dyniowy z polewą śmietanową Sposób przygotowania 1. Spód: masło stop, odstaw do przestudzenia. Ciastka włóż do torebki foliowej i dobrze rozgnieć, dociskając wałkiem do ciasta. Orzechy zmiel w specjalnym młynku albo zmiksuj w malakserze. Okruszki oraz orzechy wymieszaj z przestudzonym masłem. Tortownicę (śr. 26 cm) wyłóż pergaminem. Spód wylep przygotowaną masą. Mocno dociśnij palcami do dna...

  • Lukry, polewy  i nadzienia

    Dodadzą smaku wielkanocnym wypiekom

  • Tort piernikowy

    Świąteczne wypieki.

  • Warkocz z makiem

    Świąteczne wypieki...

Artykuły na temat: wypieki - ciasta ze zdjęciami
  • Moje wypieki

    Książka Moje Wypieki i desery zawiera przepisy zebrane przez ponad sześć lat blogowania, ozdobione pięknymi autorskimi zdjęciami.

  • Przygotowujesz świąteczne ciasta? Skorzystaj ze sprawdzonych przepisów siostry Anastazji, które wielokrotnie przetestowali nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Swój pierwszy w pełni samodzielny posiłek przygotowała dopiero, gdy miała 17 lat. To było w 1967 roku, dzień po śmierci mamy. Zrobiła ziemniaki z kwaśnym mlekiem. Pierwszy chleb spaliła, drugi wyszedł niedopieczony. Brakowało jej wprawy. Przez dwa lata pracowała w hutach szkła w Czechosłowacji. Pojawił się nawet kandydat na męża, ale...

  • "Moje wypieki i desery"

    Dorota Świątkowska, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, mojewypieki.com, przygotowała wybór babeczek, muffinów, rozmaitych ciasteczek, mrożonych deserów, a także tart, ciast kruchych, nie zabrakło też tortów, serników i innych smakowitych wypieków.

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe. Najważniejszym jest jednak, by były przygotowane dokładnie według receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Dla takich pyszności warto zapomnieć o diecie i w Boże Narodzenie pozwolić sobie na kulinarne grzeszki. Fot. 123RF/Picsel Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w roku. Na te kilka niezwykłych dni znów stajemy się dziećmi. Tak samo jak one z radością wyglądamy pierwszej gwiazdki, z niecierpliwością rozpakowujemy prezenty i z tym...

  • Mazurek z bakaliami

    Trudno wyobrazić sobie Wielkanoc bez tradycyjnych wypieków, w tym mazurka. Warto ozdobić go wałeczkami ciasta, a na pysznej masie ułożyć ulubione dodatki, jak orzechy i rodzynki.

  • Dorota Świątkowska, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, mojewypieki.com, przygotowała wybór babeczek, muffinów, rozmaitych ciasteczek, mrożonych deserów, a także tart, ciast kruchych, nie zabrakło też tortów, serników i innych smakowitych wypieków. Wszystkie kulinarne propozycje zawarte w książce to wynik długoletniej pracy autorki na swoim blogu kulinarnym. Każda receptura została wielokrotnie sprawdzona, co gwarantuje kulinarny sukces następnym adeptom domowego...

  • Brownie bez mąki

    Puszyste, rozpływające się w ustach wypieki to idealny wybór na letnie popołudnie.

  • W kwestii ciast każdy ma swojego faworyta, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Makowce, miodowniki, pierniki... Bez jakich ciast nie wyobrażacie sobie Bożego Narodzenia? Fot. 123RF/Picsel Wielu osobom święta Bożego Narodzenia kojarzą się głównie z wytrawnymi potrawami. Na stołach królują wówczas barszcze, ryby, pierogi, krokiety oraz różnego rodzaju sałatki. Warto jednak pamiętać, że każde ucztowanie powinno zostać zwieńczone wyjątkowym smakołykiem. Mamy nadzieję, że zostawicie...

  • Racuszki z frużeliną żurawinową

    ...z proszkiem oraz mleko. Zmiksuj. Na rozgrzany tłuszcz wykładaj porcję ciasta. Smaż na złoty kolor z obu stron na średniej mocy palnika. Podawaj na ciepło z żurawinową frużeliną. Zobacz także:

  • Nareszcie nadszedł dzień, w którym możemy ogłosić lauretaów konkursu! Nawet w najśmielszych oczekiwaniach nie przypuszczaliśmy, że przyślecie do nas tak wiele przecudownych zgłoszeń. Chcieliśmy zostać pozytywnie zaskoczeni i udało się :-).   Wszystkim bardzo dziękujemy za udział w konkursie. Mamy zaszczyt poinformować, że książki oraz zestaw gadżetów Smaker.pl powędruje do:     Pani Magdaleny   'Była pewna, że zdąży dobiec do domu przed deszczem, choć niebo stawało się niebezpiecznie szare,...

Wideo na temat: wypieki - ciasta ze zdjęciami
  • Kuchenne triki na udane wypieki

    Nie każdy jest kulinarnym mistrzem, a jednak wszystkim zależy na tym, by nasze wypieki zachwycały rodzinę i gości. Jeśli chcemy, by pieczenie było tylko przyjemnością, warto pamiętać na przykład o tym, żeby zawsze przesiewać mąkę do wypieków, a jajek nie dodawać bezpośrednio do masy, tylko do miseczki, by wcześniej sprawdzić ich świeżość. Tym sposobem nie zmarnujemy całego ciasta. Sprawdź