• Informacje na temat:

    wymyslne dziecinstwo

Przepisy na temat: wymyslne dziecinstwo
  • Bób w sposób nieoczywisty

    Jedni jedzą go ze skórką, inni bez. Bób można przygotować po prostu gotując go w osolonej wodzie. Jednak blogerka Zosia Cudny poleca usmażyć go z boczkiem, koperkiem i bazylią albo zrobić z niego pastę z dodatkiem fety, czosnku i koperku.

Artykuły na temat: wymyslne dziecinstwo
  • 7 kultowych zabaw z dzieciństwa, które musisz pokazać swoim dzieciom!

    Pamiętacie zabawę w podchody? A może tak jak Monika Pyrek graliście w „kozła”? Pora na prawdziwą podróż w czasie, czyli przypomnienie najwspanialszych aktywnych zabaw z dzieciństwa, które trzeba pokazać swojemu dziecku!

  • Koszmarny Karolek powraca! Z odlotem i polotem!

    16 października ma premierę nowy tom opowiadań Karolka: “Koszmarny Karolek i odlot z polotem” autorstwa Francesci Simon* – absolutna nowość wydawnicza.

  • Marta Dymek: Nowa Jadłonomia, czyli roślinne przepisy z całego świata

    Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa pokazane w zupełnie nowej odsłonie - w przepisach z kuchni całego świata. Bulwa selera po chińsku? Węgierski gulasz z papryk i boczniaków? Turecka zupa soczewicowa? Mizeria po koreańsku? To tylko kilka dań na zebranie sił przed wielką, roślinną podróżą!

  • Dobre jedzenie naprawdę może być zwyczajne

    Był taki moment, że zachwyciliśmy się w Polsce gotowcami, kuchnią instant. Zupki w proszku, kostki rosołowe, kawa rozpuszczalna i inne tego typu produkty były synonimem zachodniego stylu życia, luksusu wcześniej dla nas niedostępnego (…) Nasyciliśmy się nimi i teraz zatoczyliśmy koło, wracamy do starych tradycji – mówi Patrycja Dolecka, autorka bloga kulinarnego "Trufla" i książki „Trufla. Same dobre rzeczy” z autorskimi przepisami.

  • Mapa smaków mojego życia

    Jak smakuje miłość? Czym pachnie pierwsza podróż? Mają w głowie obrazy związane z najważniejszymi dla nich momentami, ale przede wszystkim – smaki, które towarzyszyły tym chwilom. Kucharze Anna Starmach, Ewa Wachowicz i Grzegorz Łapanowski rysują kulinarną mapę swojego życia.

  • Odkryj swoją kulinarną osobowość z limitowaną edycją etykiet przyprawy MAGGI!

    Przyprawa w płynie MAGGI od ponad 120 lat towarzyszy nam w codziennej kuchni. Już kilka jej kropel wystarczy, aby nasze potrawy nabrały niepowtarzalnego smaku i aromatu. Możemy dodawać ją do zup, sosów, dań mięsnych, warzywnych, marynat czy dipów… Możliwości jest naprawdę wiele. Nieważne czy dopiero stawiasz pierwsze kroki w gotowaniu czy jesteś już kulinarnym ekspertem, MAGGI jest dla wszystkich! Teraz przyprawa dostępna jest z 3 wyjątkowymi, limitowanymi etykietami. Wybierz tę, która...

  • Babski wieczór czas zacząć: Oto pomysły

    Spotkań z przyjaciółkami nigdy za wiele! Plotki to najlepszy relaks i antidotum na zimową nudę, męczącą pracę czy nieudane zakupy. Chcesz zostać organizatorką najlepszego babskiego wieczoru? Musisz mieć pomysł, który twoje przyjaciółki będą wspominać bardzo długo.

  • Uczenie się z mediów

    Dziś do rzadkości należą rodzice, których nie martwi sposób, w jaki ich dzieci korzystają z urządzeń elektronicznych. Jak wprowadzić równowagę między technologią a prawdziwym życiem, biorąc pod uwagę fakt, że cyfrowa rzeczywistość otacza nas zewsząd i stan ten będzie się tylko pogłębiał?

  • Weekendowa rodzina. Czyli jak być razem na odległość?

    Mąż pracuje w innym mieście, dzieci uczą się daleko od domu. Dopiero w sobotę i niedzielę można porozmawiać w cztery oczy, przytulić się i zjeść wspólnie obiad. A jak budować bliskość przez pozostałe dni tygodnia?

  • Uśmiechnij się, jesteś w Polsce!

    Mimo że jesteśmy zadowoleni z życia, nie najlepiej wychodzi nam okazywanie tego innym. Czy lekcja „hygge”, czyli duńskiej filozofii szczęścia, może nas czegoś nauczyć?