• Informacje na temat:

    wolowina z warzywami z piekarnika

Przepisy na temat: wolowina z warzywami z piekarnika
  • Smaczne danie "jednogarnkowe": warzywa i kurczak pieczone w piekarniku. Czysto, prosto i smacznie:)

  • Trzy pomysły na smakowite ziemniaki

    ...z piekarnika, każdą lekko wydrąż łyżeczką, by zrobić niewielkie zagłębienia. Rozłóż nadzienie. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki. Ew. łódeczki możesz posypać startym żółtym serem i zapiec (5 minut...

  • Szybkie i efektowne, proste i pyszne!

  • Moc zamknięta w zielonych liściach

    ...kawałki usuwając wcześniej łodyżki, skropić olejem rzepakowym, delikatnie posypać solą himalajską i wstawić na kilka minut do piekarnika. Ta opcja jest chyba najlepszą dla osób, które przygodę...

  • Smaczny pomysł na "Omlet z piekarnika z warzywami"

  • Smakowite danie z mięsem i grzybami

    ...1 łyżkę oleju, włóż pokrojone warzywa, obsmaż je, dołóż do mięsa. Dodaj bulion, wino, sok, listki, ziele, tymianek, kminek i pieprz. Dopraw solą.  3. Brytfankę wstaw na ok. 2 godz. do piekarnika nagrzanego do 160 st. C. Grzyby oczyść, osusz, podsmaż na patelni z tłuszczem ze smażenia mięsa. Wrzuć je do brytfanki z mięsem i warzywami, zapiekaj kolejne 30 minut (mięso powinno być bardzo miękkie...

  • ja do tego dania wykorzystałam różne rodzaje mięsa, ponieważ u mnie w domu każdy lubi inne mięso

  • Najlepsze kanapki na gorąco

    ...na blasze. Posyp solą oraz pieprzem. Posmaruj oliwą. Wstaw do piekarnika. Piecz 25 minut. 2. Bułki głęboko natnij. Ułóż obok klopsików w połowie czasu pieczenia. Keczup przypraw na pikantnie sosem...

  • Karkówka marynowana w zalewie a potem pieczona w piekarniku to smaczne mięsko zarówno na ciepło jak i na zimno:)

Artykuły na temat: wolowina z warzywami z piekarnika
  • Aromatyczna wołowina

    ...wołowinę i boczek. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika (150ºC) na 2 godziny. Na maśle przesmażyć pieczarki, posypać solą i pieprzem. Wraz z cebulkami dodać do mięsa i trzymać w piekarniku jeszcze 15 minut. Gulasz z warzywami Składniki na 4 porcje: 80 dag wołowiny, 6 małych ziemniaków, 4-5 marchewek, 3 ząbki czosnku, 1 czerwona papryka, suszony tymianek, sól, pieprz, olej do smażenia...

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...

  • Weź się za wołowinę!

    ...rozgrzanego do 200 st. C piekarnika, piecz około 10 minut. Pokrojoną cebulę przesmaż na maśle, zalej bulionem i gotuj na małym ogniu około 15 minut, dopraw solą i pieprzem. Oczyszczone kurki...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Rolada z mięsem i warzywami

    ...pieprzem i solą, mieszamy. Łączymy z warzywami, mieszamy. 3. Wołowinę doprawiamy pieprzem i solą. Nożem poprzecznie nacinamy mięso, aby powstała kieszeń, którą wypełniamy mięsno- warzywną masą. Gęsto okręcamy wołowinę sznurkiem. Roladę obsmażamy na oleju ze wszystkich stron ok. 10 minut. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 3,5

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Pieczeń w warzywach

    .... Naczynie z mięsem wstaw do rozgrzanego wcześniej piekarnika. Piecz pod przykryciem. Pierwszy kwadrans w temperaturze 200° C, a potem zmniejsz temperaturę do 180° C i piecz 105 min. Gdy mięso będzie się(...). Piekarnik otwórz, ale nie wyłączaj go. Wysuń naczynie z wołowiną, odkryj je, przewróć wołowinę na drugą stronę, obłóż warzywami z patelni. Przykryj naczynie ponownie, piecz mięso w warzywach...

  • W latach 90. ubiegłego wieku wybuchła epidemia choroby wściekłych krów i spożycie wołowiny drastycznie spadło. W zamian za nią na polskich stołach zagościł przede wszystkim drób oraz wieprzowina. Dopiero od niedawna wołowina z powrotem wraca do naszych łask. Dania z wołowiny to świetny pomysł na smaczny i sycący obiad. Wołowina rzadko gości na naszych stołach.   Fot. 123RF.COM/PICSELWołowina to samo zdrowie? Wołowina jest jednym z najbardziej wartościowych mięs pod względem niezbędnych...

  • Chlebek mięsny

    ...pieczenia i obsyp lekko bułką tartą. Wypełnij ją masą mięsną i delikatnie wygładź nożem. Wierzch posmaruj wcześniej przygotowaną pastą. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 40 minut...

  • Wielbiciele mięsnych potraw uśmiechają się na samą myśl o dobrze przygotowanym steku. Jednak czy taka potrawa, aby na pewno jest zdrowa? Fot. 123RF Wołowina ma niezwykle szerokie zastosowanie kulinarne i jest jednym z ulubionych produktów wielu kucharzy. Sposobów na jej wykorzystanie możemy mnożyć co nie miara poczynając od klasycznych steków, a na gulaszach i tatarze kończąc. Warto jednak wiedzieć, że wołowina nie tylko doskonale smakuje, ale również pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Jak...