• Informacje na temat:

    wołowina z rękawa

Przepisy na temat: wołowina z rękawa
  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Pierś indyka z rękawa Składniki: - duży filet z piersi indyka - ok. 8 dag sera pleśniowego lub feta - 20 dag mrożonego szpinaku - 2 ząbki czosnku - 2-3 łyżki śmietany 12 proc. - jajko(...). Włóż do foliowego rękawa, w środku podlej bulionem, zawiąż rękaw i piecz w brytfannie 30-40 min. Po 25 min przetnij rękaw u góry, aby mięso się dopiekło. Żeberka duszone z porami Składniki: - około...

  • Ten kto wynalazł rękaw do pieczenia to zrobił strzał w dziesiątkę. Jeśli się raz spróbuje pieczenia mięsa tym sposobem trudno jest potem przestać, bo niby dlaczego, mięso jest kruche, ładnie wypieczone, soczyste, mało kaloryczne bo pieczone bez tłuszczu, we własnym sosie który potem można użyć jako bazy do sporządzenia przepysznego sosu lub jeżeli nie mamy czasu to użyć właśnie tego sosiku. No i co najważniejsze nie trzeba ciągle polewać mięsa podczas pieczenia aby nie było wyschnięte lub...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...mięsu kształt). Po tym czasie obierz obie cebule i potnij w piórka. Mięso z cebulą włóż do folii do pieczenia (rękawa), wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz ok. 1,5 godz, po czym rozetnij(...) i potnij w piórka. Mięso z cebulą włóż do folii do pieczenia (rękawa), wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz ok. 1,5 godz, po czym rozetnij folię, by mięso ładnie dopiec. Z gotowej pieczeni usuń...

  • Pyszna szynka "leżakująca" dwie doby w solance a następnie pieczona w rękawie w piekarniku. Kanapki z taką szynką smakują naprawdę wybornie:)

  • Certa to rodzaj ryby z rodziny karpiowatych, ma smaczne mięso, ale niestety dla cierpliwych smakoszy ze względu na dużą ilość małych ości.

  • Pieczony, marynowany schab często gości na moim stole, bo jest to smaczna propozycja....

  • Jest bardzo smaczny. Pięknie się prezentuje na talerzu. Moja rodzina za nim przepada.

  • Sprawdzony przepis na "Pieczonka z rękawa"

  • Smaczny pomysł na "Golonka z rękawa"

  • bez tłuszczu, piecze się we własnym.

Artykuły na temat: wołowina z rękawa
  • Ewa Wachowicz: Potrawy inspirowane jesienią

    ...i paprykę można wykorzystać jako dodatek do dań lub kanapek. Inny przepis, jaki proponuje Ewa, to wołowina marynowana w aromatycznej zalewie octowej.  Ewa rozbija nieco mięso wałkiem, a następnie(...) aluminiową. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piec przez 20-30 minut. Po tym czasie wyjąć z pieca i włożyć na kilka minut do rękawa odpornego na wysoką temperaturę. Zaparzyć. Gdy papryka...

  • Obniż poziom swojego cholesterolu

    ...wszystkim wieprzowina, baranina, wołowina, masło, tłuste mleko - najwięksi dostawcy nasyconych kwasów tłuszczowych, które zwiększają poziom cholesterolu LDL. Zrezygnuj ze wszelkich podrobów, ozorków...

  • Mięsna dieta dla twojego zdrowia

    ..., chuda cielęcina, konina i mięso królicze. Pod względem zawartości żelaza króluje wołowina. Warto wiedzieć, że w mięsie zawarta jest inna postać żelaza niż w roślinach - jest to tzw. żelazo hemowe(...) szkodliwych, nasyconych kwasów tłuszczowych, a więcej korzystnych - nienasyconych. Mięsa białe to: kurczak, indyk bez skórki, cielęcina, królik, struś. Mięsa czerwone to: wołowina, baranina, wieprzowina...

  • I co z tym mięsem?

    ...skórki. Pieczesz mięso? Włóż je do specjalnego foliowego rękawa, w środku którego temperatura jest niższa niż w piekarniku. Stosuj naturalne marynaty. Nacieraj mięso sokiem z cytryny i nie żałuj...

  • Hashimoto: Gdy brakuje hormonów tarczycy

    ...jak: kurczak, indyk, królik, chuda wołowina) oraz niskotłuszczowe mleka i przetwory mleczne przy właściwej tolerancji laktozy. Cennym źródłem białka w diecie osób z niedoczynnością tarczycy są ryby...

  • Kulinarne grzeszki, które szkodzą zdrowiu

    ...jest czerwone mięso, czyli wołowina i wieprzowina, bo ukrywa tłuszcz nawet w tych niby chudych kawałkach). Zdecydowanie zdrowsze od czerwonego jest mięso drobiowe (o ile przyrządzamy je bez skóry...

  • Mało, chudo, kolorowo

    Nie tyj, unikaj tłuszczów zwierzęcych, zjadaj codziennie pół kilograma owoców i warzyw oraz dwa razy w tygodniu morską rybę. Taka dieta obniża ryzyko zawału serca nawet o 70 proc.

  • Mało, chudo, kolorowo

    Nie tyj, unikaj tłuszczów zwierzęcych, zjadaj codziennie pół kilograma owoców i warzyw oraz dwa razy w tygodniu morską rybę. Taka dieta obniża ryzyko zawału serca nawet o 70 proc.

  • Kulinarne grzeszki, które szkodzą zdrowiu

    ...poziom cholesterolu we krwi (wyjątkowo zdradliwe jest czerwone mięso, czyli wołowina i wieprzowina, bo ukrywa tłuszcz nawet w tych niby chudych kawałkach). Zdecydowanie zdrowsze od czerwonego jest...