• Informacje na temat:

    wołowina z fasolką

Przepisy na temat: wołowina z fasolką
  • Wołowina z fasolką

    Przygotujesz błyskawicznie!

  • Trzy pomysły na smakowite ziemniaki

    Ziemniaki, kartofle czy pyrki - niezależnie od tego, jak je nazywamy, można z nich wyczarować wiele pysznych dań. Wypróbuj nasze przepisy na ziemniaki z jajkiem, sosem serowym i w postaci pikantnych meksykańskich łódek z wołowiną.

  • Pomysły na śniadanie, obiad i kolację

    .... Przypraw solą, cukrem i słodką papryką w proszku. Wymieszaj, smaż krótką chwilę.  Wołowina z pietruszką na grillowanej cukinii Sposób przygotowania 1. Mięso dopraw solą, pieprzem, kminem(...), posiekaną marchewkę i czosnek. Dodaj obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz listki bazylii. Przypraw, zmiksuj. Polej sosem kluski, podawaj z fasolką i oregano. 

  • Winne kąski z kurkami

    Sycące danie obiadowe

  • Gulasze - dobre także po podgrzaniu

    Soczyste mięsne kąski w sosie z warzywami to bogactwo smaku i... wspaniale rozgrzewające danie. Następnego dnia są równie wyborne, jak tuż po przyrządzeniu!

  • Zupa gulaszowa z grilowaną papryką

    Jesienią i zimą lubię jeść zupy. Przede wszystkim dlatego, że rozgrzewają, ale także dlatego, że można je zrobić w miarę szybko, wrzucając wszystko do jednego gara.

  • Chili Con Carne

    Z kukurydzianym tacos.

  • Na lepszy nastrój

    Gdy zimno i śnieżno, potrzebujemy więcej mocy! Gorąca, aromatyczna zapiekanka czy aksamitne risotto to ulubione dania restauratorki na mroźne dni.

  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    Z fasolką, kaszą i serem -10 dag ugotowanej fasolki szparagowej -szkl. ugotowanej kaszy pęczak -op. serka tofu  naturalnego (ok. 20 dag) -1/2 op. sera tofu pleśniowego lub wędzonego -papryka -ogórek -4 garście kiełków zielonej fasolki mung -ok. 2 łyżek sosu sojowego -łyżka oleju -sól i pieprz Jak przygotować? - Paprykę umyj, usuń nasiona, a miąższ pokrój w wąskie słupki. Lekko podduś...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.

Artykuły na temat: wołowina z fasolką
  • Zupa z fasolką i wołowiną

    ...z fasolką szparagową. Gotuj przez 15 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw. Zupę możesz podawać z ryżem. Zobacz także:

  • Czy wyhodowanie mięsa w warunkach laboratoryjnych pomoże w rozwiązaniu problemu głodu na świecie? I czy to faktycznie jest mięso? Fot. 123RF/Picsel W poniedziałek dwóch ochotników wzięło udział w pierwszej, publicznej degustacji mięsa wyhodowanego od początku do końca w warunkach laboratoryjnych. Wyhodowane z macierzystych komórek mięśniowych kotlety podano w formie hamburgerów. Mięso powstało w laboratoriach uniwersytetu w Maastricht w Holandii. Zespół naukowców kierowany przez Marka Posta...

  • Kokosowy gulasz z wołowiną

    Gulasz w oryginalnym wydaniu z mlekiem kokosowym

  • W latach 90. ubiegłego wieku wybuchła epidemia choroby wściekłych krów i spożycie wołowiny drastycznie spadło. W zamian za nią na polskich stołach zagościł przede wszystkim drób oraz wieprzowina. Dopiero od niedawna wołowina z powrotem wraca do naszych łask. Dania z wołowiny to świetny pomysł na smaczny i sycący obiad. Wołowina rzadko gości na naszych stołach.   Fot. 123RF.COM/PICSELWołowina to samo zdrowie? Wołowina jest jednym z najbardziej wartościowych mięs pod względem niezbędnych...

  • Wołowina w czerwonym winie

    Przepis na peposo czyli wołowinę w czerwonym winie z czosnkiem, pieprzem i rozmarynem.

  • Kto z nas nie czeka na rozpoczęcie sezonu grillowego tylko po to, aby móc znów skosztować wyśmienitej karkówki z cebulką czy też krwistego bądź wypieczonego steku? Fot. 123RF/Picsel Należy jednak pamiętać o tym, iż nie tylko sam wyborny smak zapewnia wołowinie spektakularny sukces w świecie - ten wartościowy rodzaj mięsa to także zdrowie w każdym kęsie. Warto więc poświęcić nieco uwagi temu niezwykle cenionemu przez smakoszy i dietetyków gatunkowi mięsa. Wołowina warta majątek! Najdroższą...

  • Co należy jeść, żeby zwiększyć ilość białka?

    ...​Dobre źródło łatwo przyswajalnego białka stanowi chude mięso drobiowe, cielęcina, wieprzowina, wołowina, a także jajka. Dieta powinna również zawierać dużo roślin strączkowych: grochu, fasoli, cieciorki oraz soczewicy.

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Fot. 123RF/Picsel Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować się świeżością oraz wyglądem mięsa. Dobrej jakości surowe mięso...

  • Aby zmniejszyć ryzyko choroby Alzheimera

    ...zawierające bogatą w przeciwutleniacze kurkuminę. Zadbaj też o magnez (migdały, morele), żelazo (wołowina), cynk (ryby) i lecytynę (tofu, jaja).

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Wołowinę można przyrządzić tak, by wszystkim smakowała.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować...