• Informacje na temat:

    wołowina w sosie słodko- kwaśnym

Przepisy na temat: wołowina w sosie słodko- kwaśnym
  • Wołowina w sałatce z cebulką perlową

    ...1. Cebulki osączyć na sitku. Papryki rozciąć, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę. Paprykę i cebulki wymieszać z sosem słodko- kwaśnym. Liście sałaty pokroić w paseczki. Wołowinę opłukać, osuszyć, pokroić w słupki. 2. Na patelni rozgrzać olej. Porcjami wkładać mięso. Każdą porcję smażyć ok. 2 minut. Pod koniec oprószyć solą i pieprzem. 3. Cebulki z papryką oraz sałatę włożyć do 6-8 dużych...

  • Sklepowe półki uginają się od wszelkiej maści gotowych sosów do potraw. Sam kupuję je w ostateczności, uważnie sprawdzając ich skład, zdecydowanie przyjemniej jest zrobić sos samodzielnie.

  • Szybki i smaczny obiad.

  • Klasyką kuchni chińskiej jest kurczak, wieprzowina bądź owoce morza w sosie słodko-kwaśnym. U mnie wersja wegańska tego przepisu w którym mięso zastąpiła bogata w białko ciecierzyca.

  • Ryba w sosie słodko - kwaśnym to smażone kawałki ryby przekładane sosem na bazie ketchupu i warzyw. Podajemy ją na zimno.

  • Kupujesz gotowy sos słodko-kwaśny w słoiku? Zapomnij o nim... Zapraszam :)

  • Tak przygotowana karkówka przypadnie do gustu osobom lubiącym mniej pikantne dania. Karkówka przypomina sos słodko-kwaśny ze sklepu, tylko zdecydowanie zawiera więcej mięsa.

  • Karp na chiński sposób

  • Bardzo aromatyczne i słodkie :)

  • Kurczak idealny do obiadu

Artykuły na temat: wołowina w sosie słodko- kwaśnym
  • Wołowina w sałatce z cebulką perłową

    ...1. Cebulki osączyć na sitku. Papryki rozciąć, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę. Paprykę i cebulki wymieszać z sosem słodko- kwaśnym. Liście sałaty pokroić w paseczki. Wołowinę opłukać, osuszyć, pokroić w słupki. 2. Na patelni rozgrzać olej. Porcjami wkładać mięso. Każdą porcję smażyć ok. 2 minut. Pod koniec oprószyć solą i pieprzem. 3. Cebulki z papryką oraz sałatę włożyć do 6-8 dużych...

  • Nietypowe menu na stołach Portugalczyków

    W portugalskiej kuchni rośnie popularność nietypowych dań i nietypowej diety, z regionów Azji. Do menu trafiły np. owady, głównie koniki pospolite . Eksperci twierdzą, że są one bardziej pożywne niż wołowina...