• Informacje na temat:

    wołowina w śmietanie

Przepisy na temat: wołowina w śmietanie
Artykuły na temat: wołowina w śmietanie
  • ...spożywaniem tłuszczów trans, a znacznym zwiększeniem ryzyka wystąpienia chorób serca. Wykazano, że tłuszcze trans jeszcze bardziej niż tłuszcze nasycone (ich źródłem są m.in. wołowina, jagnięcina, wieprzowina(...) tłuszczów trans) było jak najniższe.  Co warto o nich wiedzieć? Izomery trans występują także naturalnie - w mleku, śmietanie, tłustych serach, wołowinie, baraninie. Wytwarzane przemysłowo izomery trans...

  • W tym odcinku Cooknij to! W zdrowym stylu Beata Śniechowska pokaże jakie dodatki idealnie skomponują się z klasycznym śledziem w śmietanie. Koniecznie wypróbujcie!     4 filety śledziowe 300 g gęstej śmietany 1 łyżka majonezu sok z 1 cytryny2 łyżki suszonej żurawiny 1/2 posiekana, duża cebula (w piórka)1/2 jabłka (najlepiej szara reneta), pokrojone w kostkęsól, świeżo mielony pieprzkoperekróżowy pieprz Przygotowanie Śledzie opłukać w zimnej wodzie, pokroić w kostkę o wymiarach ok. 4x4 cm....

  • Atmosferę przy stole tworzą ludzie

    .... Przyrządziłyście schab w sezamowej skorupce. Inne twoje danie popisowe to zupa grzybowa pod czepcem. - Tak, prawdziwa bomba kaloryczna! Zupa na samej śmietanie i wywarze z podgrzybków - jej smak wynagradza(...) doprowadzić do wrzenia, bo wtedy będzie niesmaczny i mało klarowny. Powinien zawierać przynajmniej dwa rodzaje mięs, czyli najczęściej będzie to drób, do tego wołowina, włoszczyzna, pęczek natki pietruszki...

  • Czy wyhodowanie mięsa w warunkach laboratoryjnych pomoże w rozwiązaniu problemu głodu na świecie? I czy to faktycznie jest mięso? Fot. 123RF/Picsel W poniedziałek dwóch ochotników wzięło udział w pierwszej, publicznej degustacji mięsa wyhodowanego od początku do końca w warunkach laboratoryjnych. Wyhodowane z macierzystych komórek mięśniowych kotlety podano w formie hamburgerów. Mięso powstało w laboratoriach uniwersytetu w Maastricht w Holandii. Zespół naukowców kierowany przez Marka Posta...

  • Pięć pokarmowych duetów ważnych dla twojego zdrowia

    ...one substancję o silnym działaniu, wchodzącą w reakcję z wapniem zawartym w twarogu (także jogurcie czy śmietanie). Częste delektowanie się białym serem z sałatką z pomidorów powoduje, że wapń...

  • W latach 90. ubiegłego wieku wybuchła epidemia choroby wściekłych krów i spożycie wołowiny drastycznie spadło. W zamian za nią na polskich stołach zagościł przede wszystkim drób oraz wieprzowina. Dopiero od niedawna wołowina z powrotem wraca do naszych łask. Dania z wołowiny to świetny pomysł na smaczny i sycący obiad. Wołowina rzadko gości na naszych stołach.   Fot. 123RF.COM/PICSELWołowina to samo zdrowie? Wołowina jest jednym z najbardziej wartościowych mięs pod względem niezbędnych...

  • Dieta dla serca

    ...i kalmary. Mięso: Indyki, kurczaki, cielęcina, króliki, dziczyzna. Bardzo chuda wołowina, jagnięta (1 lub 2 razy w tygodniu), szynka, bekon, kiełbasa z cielęciny lub kurczaka, wątroba dwa razy(...): Sorbety, galaretki, bezy, budynie na mleku chudym, sałatki owocowe. Lody, kremy, budynie na pełnym mleku, sosy na śmietanie lub maśle. Wypieki: Ciasta i ciasteczka przygotowane na tłuszczach...

  • Kto z nas nie czeka na rozpoczęcie sezonu grillowego tylko po to, aby móc znów skosztować wyśmienitej karkówki z cebulką czy też krwistego bądź wypieczonego steku? Fot. 123RF/Picsel Należy jednak pamiętać o tym, iż nie tylko sam wyborny smak zapewnia wołowinie spektakularny sukces w świecie - ten wartościowy rodzaj mięsa to także zdrowie w każdym kęsie. Warto więc poświęcić nieco uwagi temu niezwykle cenionemu przez smakoszy i dietetyków gatunkowi mięsa. Wołowina warta majątek! Najdroższą...

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Fot. 123RF/Picsel Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować się świeżością oraz wyglądem mięsa. Dobrej jakości surowe mięso...

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Wołowinę można przyrządzić tak, by wszystkim smakowała.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować...