• Informacje na temat:

    wołowina w folii

Przepisy na temat: wołowina w folii
  • Wołowina Wellington

    Sposób przygotowania 1. Polędwicę oczyść, umyj,osusz. Obficie oprósz solą i pieprzem. Przyprawy wetrzyj w mięso, obsmaż je z każdej strony na rozgrzanym smalcu. Zdejmij z ognia, od razu posmaruj musztardą.  2. Grzyby rozdrobnij, wrzuć na suchą patelnię. Duś, aż odparuje sos. Dołóż masło i listki tymianku. Na folii spożywczej rozłóż plastry szynki tak, by można było owinąć nią mięso. 3. Na...

  • Sprawdzony przepis na "Sandacz w folii"

  • Wołowina z sosem serowo-chrzanowym

    Sposób przygotowania W mięso dokładnie wetrzeć zioła, pieprz, igiełki rozmarynu i rozdrobniony czosnek. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić na noc do lodówki. Kolejnego dnia odwinąć z folii(...) krwiste, wydłużyć czas pieczenia do 3 godzin. Po wyciągnięciu z piekarnika odczekać 10 minut, a następnie odwinąć z folii i pokroić na porcje. Podawać na ciepło lub zimno z sosem chrzanowo-serowym...

  • Wypróbowany przepis na "Nadziewana wołowina"

  • Wołowina z piekarnika

    W sam raz na niedzielny obiad

  • Zdecydowanie za rzadko jemy ryby. Dziś prezentuję łososia w bardzo klasycznej wersji, bo pieczonego w folii, w piekarniku. Łososia możemy upiec razem z ziemniakami, mamy wtedy szybki, smaczny obiad:).

  • Wołowina pieczona z cytryną i ziołami

    Tak przygotowana będzie smakować wyśmienicie!

  • Przepis ten dostałam dawno temu od mojej przyjaciółki i muszę powiedzieć, że łosoś przygotowany w ten sposób bardzo smakuje mojej rodzince

  • Wołowina ze szpinakiem

    Ciekawa wersja klasycznego dania tournedos a'la Rossini.

  • każdy potrafi je zrobić

Artykuły na temat: wołowina w folii
  • Dania z grilla. Wołowina z malinowym sosem

    ...) oraz sprzyjają utrzymaniu zdrowej skóry, kości i zębów. Maliny nie tuczą, ponieważ w 100g owoców jest tylko 29 kcal. Wołowina z sosem malinowym, z miętą (1 porcja) Czas przygotowania: 25 minut(...) dla zdrowia substancje, które kumulują się w przygotowywanych potrawach. Mięsa należy grillować na tackach aluminiowych lub folii aluminiowej. Grillowanie bezpośrednio na...

  • Czy wyhodowanie mięsa w warunkach laboratoryjnych pomoże w rozwiązaniu problemu głodu na świecie? I czy to faktycznie jest mięso? Fot. 123RF/Picsel W poniedziałek dwóch ochotników wzięło udział w pierwszej, publicznej degustacji mięsa wyhodowanego od początku do końca w warunkach laboratoryjnych. Wyhodowane z macierzystych komórek mięśniowych kotlety podano w formie hamburgerów. Mięso powstało w laboratoriach uniwersytetu w Maastricht w Holandii. Zespół naukowców kierowany przez Marka Posta...

  • Weź się za wołowinę!

    ...pokrój w cienkie, ukośne plastry i rozłóż na folii. Na plastry ozorka rozłóż twarożek, zawiń i uformuj wałek o średnicy ok 3 cm. Odstaw do lodówki do stężenia. Buraczki potnij w plastry i zamarynuj...

  • W latach 90. ubiegłego wieku wybuchła epidemia choroby wściekłych krów i spożycie wołowiny drastycznie spadło. W zamian za nią na polskich stołach zagościł przede wszystkim drób oraz wieprzowina. Dopiero od niedawna wołowina z powrotem wraca do naszych łask. Dania z wołowiny to świetny pomysł na smaczny i sycący obiad. Wołowina rzadko gości na naszych stołach.   Fot. 123RF.COM/PICSELWołowina to samo zdrowie? Wołowina jest jednym z najbardziej wartościowych mięs pod względem niezbędnych...

  • Wołowina po burgundzku i nie tylko

    ...wołowa po zdjęciu z patelni powinna "odpocząć" pod przykryciem przez kilka minut. Dzięki temu mięso w chłonie naturalne soki. Boeuf bourguignon czyli wołowina po burgundzku Składniki na 4 porcje(...) zanurzone. Zwiąż zioła nicią spożywczą w pęczek i włóż do mięsa. Kiedy zawrze, zmniejsz ogień i duś pod przykryciem, aż wołowina będzie zupełnie miękka (ok. 1,5 godziny). Dopraw do smaku solą...

  • Kto z nas nie czeka na rozpoczęcie sezonu grillowego tylko po to, aby móc znów skosztować wyśmienitej karkówki z cebulką czy też krwistego bądź wypieczonego steku? Fot. 123RF/Picsel Należy jednak pamiętać o tym, iż nie tylko sam wyborny smak zapewnia wołowinie spektakularny sukces w świecie - ten wartościowy rodzaj mięsa to także zdrowie w każdym kęsie. Warto więc poświęcić nieco uwagi temu niezwykle cenionemu przez smakoszy i dietetyków gatunkowi mięsa. Wołowina warta majątek! Najdroższą...

  • Sałatka z polędwicą

    Wołowina ma opinię mięsa trudnego, ale warto się pomęczyć. Efekt będzie ekstra!

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Fot. 123RF/Picsel Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować się świeżością oraz wyglądem mięsa. Dobrej jakości surowe mięso...

  • Swiateczna wolowina w przyprawach i pomaranczach i pytanie do was. Odp. na komenty we wpisie

    Znalazlam kilka tygodni temu ten przepis na wolowine. Pomyslalam sobie od razu, ze bedzie jak znalazl na grudniowy obiad. I dzis ja wlasnie zrobilam, pyszna,...

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Wołowinę można przyrządzić tak, by wszystkim smakowała.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować...