• Informacje na temat:

    wołowina gulasz

Przepisy na temat: wołowina gulasz
  • Gulasz wołowy

    ...przykryła mięso. 3. Gulasz duś pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości mięsa, czyli ok. 45 min. Po tym czasie dodaj przecier pomidorowy, pokrojoną w kostkę paprykę żółtą i czerwoną. Duś dalsze 10(...) gulaszu pół posiekanej papryczki chili. Gulasz podawaj na ciepło ze smażonymi ziemniakami, kaszą gryczaną lub ryżem. Przygotowanie: 60 minut Porcja: 385 kilokalorii 

  • Gulasz wołowy

    ...i połowę ziół. Zagotuj, po czym zredukuj ogień. Przykryj, duś 90 minut. Pod koniec dodaj resztę ziół (zostaw tylko kilka listków kolendry do dekoracji).  3. Podawaj gulasz z ryżem lub dowolnym pieczywem...

  • Gulasz z cukinią

    Potrawa jednogarnkowa ma konsystencję pół zupy, pół dania drugiego. Podajemy ją w głębokich talerzach lub sporych bulionówkach i zjadamy łyżkami do zupy. Gulasz możemy też serwować na płaskich talerzach.

  • Gulasz węgierski

    ...chili i pomidora zdejmij skórki i pokrój. Włóż do mięsa. Dolej tyle wody, aby przykryła mięso. Dodaj przyprawy i duś, aż mięso będzie miękkie. Jeszcze raz przypraw. Posiekaj natkę, posyp gulasz.

  • Gulasz węgierski na ostro

    ...przegotowanej wody (ew. bulionu wołowego wymieszanego z 4-5 łyżkami porto - słodkawy smak wina doskonale harmonizuje z pikantnymi potrawami z wołowiny).  3. Gulasz zagotuj, zredukuj płomień i duś pod...

  • Gulasze - dobre także po podgrzaniu

    ...na małym płomieniu jeszcze przez 30 minut. 3 Po 15 minutach duszenia do gulaszu dodaj fasolkę (bez wcześniejszego rozmrażania). Ok. 5 minut przed końcem duszenia dodaj pomidory. Całość przypraw solą...

  • Gulasz na czerwonym winie

    .... Wraz z kurkami podsmaż je na maśle. Podsmażone grzyby wrzuć do składników w garnku 15 minut przed końcem duszenia. Gotowy gulasz wymieszaj ze śmietaną. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Posyp...

  • Gulasz z marchewką

    Syci na długo!

  • Gulasz wołowy z grzybami

    Tradycyjny i sycący.

Artykuły na temat: wołowina gulasz
  • Wołowina z dynią

    ...gałki muszkatołowej. Dusimy jeszcze ok. pół godziny. Na koniec możemy doprawić gulasz pieprzem oraz solą, jeśli tego wymaga. Umytą natkę pietruszki grubo siekamy i posypujemy nią obficie wołowinę...

  • Kto z nas nie czeka na rozpoczęcie sezonu grillowego tylko po to, aby móc znów skosztować wyśmienitej karkówki z cebulką czy też krwistego bądź wypieczonego steku? Fot. 123RF/Picsel Należy jednak pamiętać o tym, iż nie tylko sam wyborny smak zapewnia wołowinie spektakularny sukces w świecie - ten wartościowy rodzaj mięsa to także zdrowie w każdym kęsie. Warto więc poświęcić nieco uwagi temu niezwykle cenionemu przez smakoszy i dietetyków gatunkowi mięsa. Wołowina warta majątek! Najdroższą...

  • Kokosowy gulasz z wołowiną

    Gulasz w oryginalnym wydaniu z mlekiem kokosowym...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Gulasz po burgundzku

    Znakomite, aromatyczne danie na cały weekend. Palce lizać!

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Gulasz z wołowiną i ciemnym piwem

    ...odparowała część płynu. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w niezbyt cienkie plastry i dodajemy do gulaszu. Dusimy jeszcze 30 minut. Na koniec hartujemy śmietanę gorącym sosem, wlewamy do garnka, mieszamy i gotujemy jeszcze 3 minuty, żeby sos zgęstniał. Opłukaną wodą i osuszoną natkę pietruszki drobno siekamy. Posypujemy nią porcje gulaszu. Zobacz także:

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Fot. 123RF/Picsel Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować się świeżością oraz wyglądem mięsa. Dobrej jakości surowe mięso...

  • Wołowina na stole!

    Pyszne rolady, kruche pieczenie, oryginalne gulasze i kotleciki!

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...