• Informacje na temat:

    wolowe mieso schab

Przepisy na temat: wolowe mieso schab
  • Zdrowe i dobrej jakości mięso na grill

    ...najlepszy kawałek. Jak to zrobić? Masarze radzą, by wybierać średnie kawałki.Dobrze jest sięgać po fragmenty karkówki od strony schabu, będzie ona delikatniejsza i mniej żylasta. Najlepiej zaufać...

  • Super na niedzielny obiadek

  • Błyskawiczne szaszłyki

    Z drobiu, schabu, wołowiny, baraniny... Wystarczy dodać trochę warzyw, ziół i okrasić sosem. Podajemy przepis na szaszłyki, które zrobisz błyskawicznie.

  • Wspanialy pomysl na tradycyjny obiad.

  • Nowe pomysły na tradycyjne kotlety

    ...i groszek. Utłucz na jednolitą masę. Ew. przypraw do smaku solą. Pozostałą miętę posiekaj, wymieszaj z utłuczonymi warzywami. Sznycle podawaj z piure ziemniaczano-groszkowym. Schabowe z szałwią i plasterkiem chorizo Składniki: 80 dag schabu bez kości 12 plasterków kiełbasy chorizo, (ew. salami albo innej podsuszanej kiełbasy paprykowej) 2 zielone cukinie 1 żółta cukinia...

  • Dania jednogarnkowe z różnych stron świata

    ...: cebula ząbek czosnku 2 czerwone papryki 3 łodygi selera naciowego 3 łyżki oleju 250 g ryżu długiego 500 ml bulionu 400 ml mleczka kokosowego sól, pieprz 600 g schabu 12 krewetek...

  • łatwe i smaczne delikatne,kruche polecam!

  • Najlepsze przepisy ze słonecznej Toskanii!

    ...  Składniki: 500 g schabu 8 plastrów bekonu 2 łyżki oleju 300 g dojrzałych pomidorów 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 gałązka rozmarynu 4 gałązki tymianku pół pęczka bazylii(...):  Ze schabu wyciąć 8 medalionów, każdy zawinąć w plaster bekonu. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i obsmażyć medaliony z obu stron 1-2 minuty. Zdjąć i ułożyć w natłuszczonej formie. Pomidory...

  • pyszne,wilgotne,delikatne

Artykuły na temat: wolowe mieso schab
  • To musisz wiedzieć przyrządzając mięso w cieście

    Które ciasto? Do zapiekania mięsa wybieramy ciasta drożdżowe, francuskie, filo lub naleśnikowe. Po upieczeniu utrzymają zarówno farsz, jak i większe mięsne kawałki w apetycznej całości. Jakie mięso? Do przygotowania farszu najlepsze będzie mięso mielone wieprzowo-wołowe lub drobiowe. Sprawdzi się również pokrojona pierś kurczaka czy indyka, a także schab i szynka wieprzowa pieczone w całości...

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • Co jeść, aby uniknąć zgagi i refluksu?

    ...​Powinnaś zjadać pięć niewielkich posiłków. Unikaj spożywania smażonych oraz tłustych mięs i wędlin - boczków, golonek, żeberek i baleronów. Wybieraj gotowany drób, schab, króliki i chude mięso wołowe. Jedz ryby - pieczone i gotowane. Wystrzegaj się ostrych oraz wzdymających potraw - kapusty, grochu, soczewicy, fasoli, chili. Warzywa spożywaj zawsze w towarzystwie chleba lub kaszy. Jedz...

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Co jeść, aby wzmocnić się po chorobie?

    ...pęczak, schab duszony, marchewka z groszkiem, kompot. Podwieczorek Placek dyniowy z orzechami i  przyprawami korzennymi, herbata różana. Kolacja Makaron razowy ze szpinakiem, serkiem...

  • Schab wieprzowy to jedno z bardziej lubianych i popularnych mięs w Polsce. Najbardziej znane jest w postaci pieczeni oraz panierowanych, smażonych kotletów. I to są rzeczywiście najpopularniejsze przepisy na ten kawałek wieprzowiny, jednak często zdarza się, że na talerzu okazuje się bardzo suchy. Jak tego uniknąć? Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście,...

  • Rolady i roladki

    Schab z morelami i pistacjami Składniki na 6-7 porcji: 1 kg schabu bez kości, 15 dag suszonych moreli, l3 łyżki pistacji, 1 szklanka soku jabłkowego, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka majeranku, 1 łyżeczka suszonego rozmarynu, 1 łyżka oleju, 3/4 szklanki bulionu warzywnego, sól, pieprz. Morele zalej sokiem jabłkowym, odstaw na 30 minut. Następnie przecedź, pokrój w kostkę. Pistacje obierz z łupinek...

  • Beata Śniechowska pokazuje jak przygotować schab w sosie pieczarkowym. To idealne danie kiedy nie masz dużo czasu na gotowanie. Wszystko przygotujesz na jednej patelni! Koniecznie wypróbuj ten przepis.     500 g pieczarek pokrojonych w plastry 1 posiekana cebula 1 ząbek czosnku 5 gałązek tymianku 2 łyżki sosu sojowego jasnego ½ pęczka natki pietruszki (posiekanego) masło klarowane do smażenia 150 ml śmietanki 30% 250 ml bulionu warzywnego, rosołu, ewentualnie wody 40 g zimnego...

  • Wyborne pieczyste

    Porcja: 315 kalorii Schab w galarecie Składniki na 14 porcji: 80 dag schabu bez kości, 20 dag śliwek kalifornijskich, łyżeczka chrzanu, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, łyżeczka majeranku, łyżeczka(...) brzoskwiń Przygotowanie: 1. Łyżkę masła utrzyj z solą, majerankiem, pieprzem i roztartym czosnkiem. Zamroź. W schabie wytnij głęboką kieszeń i na przemian upychaj w nim po kawałku zamrożonego masła...

  • Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole. Składniki: - 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe - 200 g boczku wędzonego - 200 g cebuli - 50g musztardy sarepskiej - 200g ogórków kiszonych - 10 g mąki do oprószenia zrazów - 60 g tłuszczu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 łyzki majeranku - 5 ziaren pieprzu - 1 liść laurowy - 1/2 szklanki śmietany - 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić na płaty grubości ok. 1...