• Informacje na temat:

    wódka z cytryną i miodem na przeziębienie

Artykuły na temat: wódka z cytryną i miodem na przeziębienie
  • Lecznicze kuracje z pigwy

    Pomogą nie tylko na przeziębienie. Złagodzą stany zapalne stawów, stres i bóle przy hemoroidach.

  • Picie odpowiedniej ilości wody to bardzo dobry nawyk. Warto sięgnąć po nią zwłaszcza rano. Okazuje się bowiem, że szklanka o poranku ma zaskakujący wpływ na nasz organizm. Naukowcy alarmują, że ponad 90% Polaków pije za mało wody, a co dziesiąty z nas nie pije jej w ogóle! Jest to bardzo niepokojące zjawisko, które może mieć zgubny wpływ na nasz organizm. Pierwsze objawy odwodnienia bywają przez nas bardzo często ignorowane, tymczasem jest to bardzo niebezpieczny stan, który może zagrażać...

  • 7 zdrowych zastrzyków energii

    Oto najlepsi przyjaciele zabieganej pani domu! Przegonią zmęczenie, dodadzą sił i uchronią przed przeziębieniem.

  • Picie odpowiedniej ilości wody to bardzo dobry nawyk. Warto sięgnąć po nią zwłaszcza rano. Okazuje się bowiem, że szklanka o poranku ma zaskakujący wpływ na nasz organizm. Naukowcy alarmują, że ponad 90% Polaków pije za mało wody, a co dziesiąty z nas nie pije jej w ogóle! Jest to bardzo niepokojące zjawisko, które może mieć zgubny wpływ na nasz organizm. Pierwsze objawy odwodnienia bywają przez nas bardzo często ignorowane, tymczasem jest to bardzo niebezpieczny stan, który może zagrażać...

  • Lecznicza moc warzyw

    ....  Obierz buraki, pokrój w dużą kostkę. Przełóż do garnka. Zalej wrzątkiem, gotuj na małym ogniu przez godzinę. Odwar przecedź, dopraw cytryną. Wypijaj każdego dnia w trzech porcjach.   Rzepa(...), pęczek natki, pół szklanki wody.  Zmiksuj składniki, pij codziennie na czczo. Oczyszcza wątrobę. Cebula Przeciw gorączce  Potrzebne będą: cebula.  Gdy dokucza przeziębienie lub łamie cię...

  • Nadeszły zimowo-jesienne wieczory, a wraz z nimi spadki odporności i fale przeziębień. Latem, podczas wysokich temperatur organizm ludzki nie jest narażony na ataki choroby, jednak przy obecnej aurze układ odpornościowy człowieka pracuje bardzo intensywnie. Jak skutecznie (i przyjemnie) pokonać przeziębienie w jeden wieczór? Grzanym piwem! Do najzdrowszych metod walki z przeziębieniem należą te, które są przekazywane „ z pokolenia na pokolenie". Jednym z kulinarnych sposobów radzenia sobie...

  • Wzmacniacze odporności - rośliny skuteczne jak witaminy

    ..., według uznania, zagęszczonego soku z jabłek lub czarnych porzeczek. Dolej 1,5 szklanki wody, gotuj 3-5 minut. Przecedź przez gazę lub gęste sito, dosłódź miodem. Dodawaj codziennie po 1-2 łyżeczki do herbaty lub wody z cytryną (nie powinny być gorące). Napar z nasion ogórecznika Ta piękna roślina o niebieskich kwiatach od wieków ceniona jest ze względu na swoje lecznicze właściwości. Korzystnie...

  • W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Marcin zaprezentował jurorom przepis na miodownik. Biszkopt 100-150 g obranych orzechów włoskich 4 jajka (rozmiar L) 154 g cukru 7/10 łyżeczki proszku do pieczenia 1½ łyżki oleju 1½ łyżki kakao 4 czubate łyżki mąki   Poncz 100 ml płynnego miodu gryczanego 70 ml wody   Krem z mascarpone, miodem, wanilią i pyłkiem pszczelim 600 ml mocno schłodzonej śmietany 36% 500 g serka mascarpone 6 łyżek płynnego miodu gryczanego ziarenka z dwóch...

  • Wzmacniacze odporności

    ..., według uznania, zagęszczonego soku z jabłek lub czarnych porzeczek. Dolej 1,5 szklanki wody, gotuj 3-5 minut. Przecedź przez gazę lub gęste sito, dosłódź miodem. Dodawaj codziennie po 1-2 łyżeczki do herbaty lub wody z cytryną (nie powinny być gorące). Napar z nasion ogórecznika Ta piękna roślina o niebieskich kwiatach od wieków ceniona jest ze względu na swoje lecznicze właściwości. Korzystnie...

  • Owoc ten bywa nazywany polską cytryną, a jego prozdrowotne właściwości są nie do przecenienia zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. O czym mowa? Oczywiście o uwielbianej przez Polaków pigwie. Fot. 123RF Pigwę doskonale znano już w starożytności. Szczególnie popularna stała się w Imperium Rzymskim, gdzie bardzo chętnie ją uprawiano oraz spożywano. Nasi przodkowie doceniali nie tylko jej wyjątkowy smak, ale także właściwości lecznicze, których przypisywano jej co nie miara. To właśnie dzięki...