• Informacje na temat:

    włoszczyzna do gulaszu

Przepisy na temat: włoszczyzna do gulaszu
  • Estofado - jednogarnek po hiszpańsku

    Estofado nazywane jest hiszpańskim gulaszem. To bardzo pożywne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, łatwe w przygotowaniu, doskonałe na jesień.

  • Kluski która idealnie pasują do gulaszu lub innych sosów mięsnych.

  • Domowy bulion zawsze pod ręką

    To podstawa każdego gulaszu. Zrób go i zamroź, a ułatwi ci niejedno kulinarne zadanie.

  • W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były ogólnie dostępne, nasze mamy i prababcie radziły sobie w doskonały sposób umiejętnie zamykając zapachy i smaki lata w słoiczkach. I ja teraz postanowiłam odświeżyć stary przepis mojej cioci na włoszczyznę na zimę, alternatywę do dzisiejszych przypraw do zup z torebki. Woszczyzna zaskoczy was zapachem zaraz po otwarciu słoiczka, który kojarzy się z latem, do tego przyprawy tej możecie używać zaraz po przygotowaniu i...

  • Gulaszowa z zacierkami

    Składniki na 6 porcji 80 dag łopatki wieprzowej lub wołowiny na gulasz,  4 strąki papryki cebula 4 ziemniaki 2 kostki bulionu warzywnego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 4 łyżki oleju łyżka mąki 2 listki laurowe ziele angielskie słodka i ostra papryka natka sól i pieprz włoszczyzna tymianek  Na zacierki: 10 dag mąki, jajko, sól. Przygotowanie Mięso umyj i pokrój w kostkę...

  • Bardzo smaczny zestaw, połączenia gotującego się gulaszu warzywno - mięsnego z makaronem penne.

  • Szybkie dania jednogarnkowe

    Idealne na letnie obiady!

  • Smaczny pomysł na "Kurki w gulaszu"

  • Przepis wart wypróbowania: "Wątróbka w winnym gulaszu"

  • Gotowy kwas przygotowany w taki sposób smakuje niemal jak barszcz – gdyby go podgrzać, z łatwością udawałby zupę. Ale my nie będziemy go podgrzewać, żeby nie stracić jego probiotycznych właściwości.

Artykuły na temat: włoszczyzna do gulaszu
  • Przechowasz dłużej

    Zapasy nie mieszczą się w lodówce? Nie wszystkie musisz tam umieszczać. Niektóre produkty dobrze przechowają się w mieszkaniu, pod warunkiem że odpowiednio je zabezpieczysz.

  • Smaki spiżarni: Ciecierzyca

    .... gulaszu czy zapiekanki. Warto dodać ją do zupy, sałatki czy farszu pierogów. Świetnie komponuje się z pomidorami, awokado, serem twarogowym, parmezanem, makaronami, czosnkiem, marchewką, pietruszką...

  • Kuchnia irlandzka

    Trzy doskonałe przepisy z kuchni irlandzkiej.

  • Aromatyczna wołowina

    Może pachnieć ziołami lub czosnkiem...

  • W czeskiej kuchni

    U naszych południowych sąsiadów kuchnia powstała jako dodatek do piwa.

  • Pyszne zupy na rozgrzewkę

    Kapuśniak z kiszonej kapusty Składniki na 6 porcji: 30 dag kwaszonej kapusty, włoszczyzna, cebula, 4 ziemniaki, 10 dag wędzonego boczku, 2-3 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, 1 łyżka mąki, 2-3 listki(...), włoszczyzna, tymianek. Na zacierki: 10 dag mąki, jajko, sól. Mięso umyj i pokrój w kostkę. W dużym rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju, a następnie wrzuć na gorący tłuszcz mięso. Smaż krótko, 1-2 minuty...