• Informacje na temat:

    włoskie

Przepisy na temat: włoskie
  • Włoskie pieczywo

    Proste przepisy na włoskie chleby i bułeczki. Delikatne w środku i chrupiące z zewnątrz - doskonałe jako dodatek oraz solo.

  • calzone nie jest takie trudne do zrobienia jak się wydaje

  • Gnocchi - włoskie kluseczki

    Przypominają nieco dobrze nam znane kopytka i podobnie jak one mogą być dodatkiem do obiadu, albo, odpowiednio podane i doprawione, stanowić danie główne.

  • Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka mascarpone.

  • Włoskie kopytka w pomidorach

    Polacy uwielbiają kopytka. Warto, dla odmiany, spróbować ich we włoskiej wersji.

  • ciekawe i pyszne danie włoskie

  • Włoskie smakołyki

    Smaki tych dań przeniosą cię do słonecznej Italii!

  • Banalny przepis,delikatne i pyszne ciasteczka:)

  • Włoskie kokilki

    Przygotujesz je w mig!

  • Wytrawne babeczki z nadzieniem z mozzarelli, suszonych pomidorów i czarnych oliwek. Po prostu rewelacja:)

Artykuły na temat: włoskie
  • Włoskie calzone

    Z wakacyjnych podróży przywozimy nie tylko wspomnienia i zdjęcia. Również smaki i aromaty lokalnych potraw. Przedstawiamy przepis na smakowite, włoskie calzone.

  • Zabieramy Was w kulinarną podróż po Półwyspie Apenińskim - krainie, gdzie znajdziemy najlepsze makarony, pomidory oraz wina. Fot. 123RF/Picsel Kuchnia włoska przeszła przemianę w średniowieczu, kiedy to zrezygnowano z jadania tak dużej ilości mięsa, na rzecz zdrowych ryb i warzyw. Świat, o potrawach z Półwyspu Apenińskiego, usłyszał w XVI wieku za czasów Katarzyny Medici, której kucharze zasłynęli na salonach francuskich, pozwalając tym samym na to by uczeń przerósł mistrza. Na przełomie XIX...

  • Profesjonalne, włoskie kosmetyki do włosów

    Jeśli Twoje włosy tracą blask, są zmęczone i matowe, a kolor płowieje sięgnij po ekskluzywne preparaty włoskiej marki MEDAVITA.

  • Masz głowę pełną kulinarnych pomysłów? Potrafisz wyczarować danie, które zachwyciłoby największą gwiazdę filmową? Jeśli odpowiedziałeś twierdząco na oba pytania, to konkurs jest właśnie dla Ciebie. Wyobraź sobie, że jesteś osobistym kucharzem jednej z największych gwiaz Hollywood. Gwiazda, jak to gwiazda ma swoje zachcianki i kaprysy. Tym razem zażyczyła sobie danie zrobione z wykorzystaniem 5 najbardziej lubianych przez nią składników. Oto one: - awokado- cytryna- miód- orzechy laskowe-...

  • Włoskie bomboloni

    Tłusty czwartek możesz uczcić nie tylko tradycyjnymi pączkami.

  • Kochasz gotować i jesteś amatorem włoskiej kuchni? Zapraszamy do udziału w konkursie, gdzie jedną z nagród jest zaproszenie na warsztaty kulinarne w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie! Marco Ghia to znakomity kucharz, specjalizujący się we włoskiej kuchni. Już od małego interesował się gotowaniem. Wszystko za sprawą wujka, który prowadził własną restaurację. To od niego Marco nauczył się, jak rozpoznać produkty najwyższej jakości, dzięki którym przygotowywane dania smakują wyśmienicie....

  • Włoskie ptysie zeppole

    Przygotowanie: Do garnka wlej wodę, dodaj sól oraz masło, zagotuj. Zmniejsz ogień, wsyp suche składniki, energicznie mieszając drewnianą łyżką. Podgrzewaj,...

  • - A właśnie tajemnica naszej kuchni wywodzącej się z biedy, tkwi w prostocie. Sekret smaku natomiast w składnikach wysokiej jakości, dojrzewających na słońcu - Tak o swojej kuchni mówią Włosi, którzy jeść pizze i pastę zaczęli dopiero w XIX wieku. W pierwszych wiekach istnienia Rzymu, jadano to, co można było przyrządzić, dzięki uprawie ziemi i hodowli bydła. Potrawą narodową była zwykła "papka" - gęsta i rozgotowana, ze zmielonego prosa, jęczmienia, pszenicy lub roślin strączkowych. Sztuka...

  • Włoskie ravioli z serem ricotta i sosem grzybowym

    Każdy kraj robi pierogi na swój sposób, ale zawsze są pyszne. Warto wypróbować przepis na domowe ravioli z pysznym, grzybowym sosem.

  • Wyłoniliśmy pięciu laureatów, do których powędrują książki Sophii Loren. Zobaczcie, jakimi potrawami chcieli zaskoczyć gwiazdę Hollywood! Ogromnie dziękujemy za wszystkie zgłoszenia. Jesteśmy pod wrażeniem Waszej kreatywności, z pięciu prostych składników wyczarowaliście iście wykwintne dania. Nagrody postanowiliśmy przyznać: Panu Michałowi "W Awokado wydrążyć środek tak aby powstała łódeczka i miejsce na farsz. Łososia rozcinamy i wkładamy do środka cytrynę po czym przyprawiamy z wierchu...

Zdjęcia na temat: włoskie
Wideo na temat: włoskie