• Informacje na temat:

    włoski torcik

Przepisy na temat: włoski torcik
  • Dieta prawie bez cukru

    ...włoski i kilka rodzynek) ● dżem truskawkowy niskosłodzony (dodaj np. wanilię) Jogurt z miodem i orzechami Składniki: (porcja na 1 osobę) ● 1 małe opakowanie jogurtu greckiego light (170 g) ● 1 łyżeczka miodu ● 8 orzechów laskowych lub 5-6 włoskich (16 g) Sposób przygotowania: Schłodzony jogurt przełóż do małej salaterki. Polej jogurt łyżeczką miodu. Na koniec posyp deser posiekanymi...

  • Wypróbowany przepis na "Włoski torcik z kawową nutką"

  • Przepis wart wypróbowania: "Torcik włoski z wiśniami i czekoladą"

  • Chyba wszystkim znany jest ten pyszny włoski deser. Ja dzisiaj proponuję go w formie tortu. Zapewniam, że smakuje tak samo, a może i lepiej jak sam deser.

  • Panettone (włoska babka drożdżowa) to ciasto, które pokochałam od pierwszego kęsa. Jego wyjątkowy smak sprawia, że może być ukoronowaniem polskiego stołu świątecznego. ;)

  • Pyszne ciasto nadziane kawałkami jabłek oraz różnego rodzaju bakaliami. Mieszankę bakali robimy taką jaką lubimy grunt tylko żeby była tam skórka pomarańczowa, która nadaje ciastu piękny aromat. Ja akurat do swojego ciasta dałam rodzynki, orzechy ziemne i włoskie, pestki dyni i słonecznika, kawałki kokosu (mogą być wiórki), żurawinę.

  • Wilgotny placek z jabłkami i bakaliami z nutą cynamonu. Skąd nazwa? - sama nie wiem. Przepis znalazłam bardzo dawno temu w Poradniku domowym. Mój mąż nazywa go Kryzyskiem. Jest szybki w przygotowaniu i naprawdę bardzo smaczny.

  • Bardzo łatwe ciasto

  • Bardzo łatwy w wykonaniu no i przepyszny.

  • Przepis wart wypróbowania: "Włoski kapuśniak"

Artykuły na temat: włoski torcik
  • I minęła niedziela. I skończona impreza. Impreza dla dwuletniej dziewczynki;z blond włoskami,z dwoma kucykami,z niebieskimi oczkami... Był torcik,dwie...

  • Sięgając po menu w zagranicznej restauracji możemy poczuć się skołowani – w jaki sposób wymówić nazwy potraw, aby nie narobić sobie wstydu? Specjalnie dla was przygotowaliśmy mini-słowniczek, który pomoże wam uniknąć językowej gafy. Fot. 123 RF Wakacje zbliżają się wielkimi krokami. Krajem, który już od wielu lat znajduje się w grupie najchętniej wybieranych przez Polaków destynacji, jest słoneczna Italia. Włochy kuszą nas wspaniałym klimatem, niezwykłą kulturą oraz rewelacyjną kuchnią....

  • Kuchnia australijska: Wyjątkowe połączenia smaków

    ..., znajdziemy specjały kuchni indyjskiej, chińskiej, greckiej, libańskiej, niemieckiej czy włoskiej. Turyści mogą delektować się również oryginalną kuchnią Aborygenów, której specjały goszczą w menu najlepszych(...) torcik bezowy, nazwany tak na cześć tancerki baletowej Anny Pawłowej. Lamingtony często nazywane są "narodowym ciastem Australii". To biszkoptowe kostki oblane grubą warstwą czekolady i posypane...

  • Zima w pełni – temperatury nieubłagalnie spadają, kolory za oknem zmieniają się z żółtych i brązowych w bardziej białe, a my rozpoczynamy śledzenie jesienno-zimowych trendów. Nie tylko tych modowych, ale także żywieniowych. Rozglądamy się po sklepowych półkach, straganach, a na nich między innymi hit zimowego sezonu, obowiązkowe na zimowym, a często także świątecznym stole - orzechy włoskie! Najczęściej w codziennym jadłospisie wykorzystywane jako przekąska, coś do pochrupania podczas...

  • Polacy uwielbiają wszystko co włoskie – pizzę, makarony i przyprawy. A koper włoski? Powoli staje się w naszym kraju coraz popularniejszy, jednak wiele osób wciąż nie wie, co z niego ugotować. Fot. 123RF/Picsel Koper włoski, nazywany także fenkułem jest bardzo ważnym składnikiem wielu włoskich dań. Coraz częściej możemy dostać go w naszych sklepach, dzięki czemu przygotowywane przez nas dania mogą nabrać charakteru. Łodygi kopru włoskiego przypominają nieco ten, który rośnie w naszych...

  • 26 września 2013 r. we włoskiej restauracji Castello na warszawskim Wilanowie odbył się romantyczny wieczór z włoską muzyką na żywo. Tak przyjemnej imprezy dawno nie było! Hucznie świętowano nie zakończenie lata, ale wprowadzenie na rynek nowej, włoskiej marki makaronów Mamma Mia! produkowanych w 100 % z pszenicy durum.   Imprezę, którą swoją obecnością uświetnili między innymi: Katarzyna Cichopek, Andżelika Piechowiak, Katarzyna Skrzynecka z mężem Marcinem Łopuckim, Laura Łącz, Marta...

  • Dzięki naszemu e-bookowi odkryjecie tradycyjny smak i aromat Italii. Oddajemy w Wasze ręce zbiór najciekawszych i najbardziej smakowitych przepisów, pochodzących wprost z Półwyspu Apenińskiego. Pobierzcie Darmową książkę Dzięki naszemu e-bookowi odkryjecie tradycyjny smak i aromat Italii. Oddajemy w Wasze ręce zbiór najciekawszych i najbardziej smakowitych przepisów, pochodzących wprost z Półwyspu Apenińskiego. Od teraz przygotowanie włoskiej uczty nie będzie stanowiło dla Was najmniejszego...

  • Jeżeli sądzisz, że wszystkie książki kucharskie są takie same, a każdy przepis można znaleźć w internecie, jesteś w błędzie... „Kuchnia włoska" z serii „Gotowanie krok po kroku", to książka, dzięki której gotowanie z codziennego obowiązku przerodzi się w prawdziwą sztukę i wielką przyjemność. Przygotowanie każdego przepisu zostało nie tylko krok po kroku dokładnie opisane, lecz także przedstawione na efektownych, kolorowych fotografiach, które rozwiążą kuchenne dylematy typu: co to znaczy „w...

  • Makaron, pizza, a może risotto? Zamiłowanie do przypraw, warzyw i parmezanu? Znakomite desery, jak Tiramisu i Panna cotta? Odpowiedz nam na pytanie konkursowe: za co cenisz kuchnie włoską, a być może staniesz się właścicielem dwóch fantastycznych książek od Wydawnictwa Jedność: Menu italiano. Na co dzień i od święta oraz Kocham Toskanię. Kolory, smaki i zapachy. Menu italiano. Na co dzień i od święta to znakomite przepisy na każdy dzień w roku, sekrety, które ułatwiają gotowanie oraz...

  • Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Historia pizzy ma grubo ponad tysiąc lat. Wcześniej pieczone placki powszechnie znane były w starożytnej Grecji; podawano je również z okazji urodzin faraonów w Egipcie. Po raz pierwszy słowo pizza (łacińskie...