• Informacje na temat:

    wkładka serowa

Przepisy na temat: wkładka serowa
  • Pyszny obiad dla całej rodziny

    Prosto i smacznie. Posmakuje wszystkim!

  • Ciasto z Malinową Wkładką, wykończone Herbatnikami,oraz Polewą z Jogurtu Greckiego.

  • Szyfr złamany

    Jeśli mnogość różnych kształtów i rodzajów makaronów przeraża cię i skutecznie odstrasza od próbowania nowości w restauracjach i we własnej kuchni, spróbujemy ci pomóc. Mniej znane i obco brzmiące nazwy przestaną być tajemnicą. Naukę czas rozpocząć!

  • Nie pamiętam kiedy już piekłam takie składane ciasto. Ostatnio to tylko coś tak na szybko. Postanowiłam się więc zmobilizować i powstało takie o to wspaniałe i niezwykle pyszne ciasto. Orzechowe biszkopty przełożone kremem budyniowym, a po środku wkładka serowa, bo przecież sernik kochamy. Napiszę, że dwa dni i było po cieście. Takie ciasto można upiec na świąteczny stół, urodziny czy inne uroczystości. Pięknie wygląda i wspaniale smakuje. Polecam, upieczcie koniecznie. Słodkich wypieków Wam...

  • Ciasto o delikatnym smaku piernika z aromatycznym serem i kremem budyniowym to ciekawe i smaczne połączenie.

  • Mam dla Was recepturę na troszkę pracochłonne ciasto. Bardzo pyszne, więc warto je przygotować. Ciasto jest również bardzo podzielne. Polecam na różne okazje, urodziny, imieniny, święta czy tak po prostu na podwieczorek. W żółtych wiosennych kolorach. Upieczcie, a na pewno Wam posmakuje. Puszysty biszkopt, pyszny krem, delikatny sernik i na koniec ananasy w kwaśnej galaretce. Pyszne połączenie. Upieczcie, a ja udanych wypieków Wam życzę :)

  • Wykwintna rolada w sam raz na świąteczny stół

  • Rolada serowa jako element zimnej płyty jest świetną przekąską, ponadto może być również idealnym uzupełnieniem deski serów.

  • Typowe danie kuchni szwajcarskiej. W oryginalnym przepisie używa się sera Appenzeller, ale z powodzeniem można go zastąpić ementalerem

  • Przepis mojej mamy, placek smakuje wybornie.

Artykuły na temat: wkładka serowa
  • Puszysta krajanka brzoskwiniowa

    Dziś na deser polecamy ciasto z orzeźwiającą owocową „wkładką”, zwieńczone chrupką kruszonką

  • Talerz pożywnej i smacznej zupy

    ...udekoruj siekaną natką. Przygotowanie (bez czasu rozmrażania): 25 minut Porcja: 355 kilokalorii Serowa z grzankami Składniki na 4 porcje: 60 dag porów, łyżka masła, sól, pieprz czarny oraz ziołowy...

  • Jabłka w cieście

    Do szarlotki weźmy jabłka kruche i winne, najlepiej antonówki.

  • Szyfr złamany

    Jeśli mnogość różnych kształtów i rodzajów makaronów przeraża cię i skutecznie odstrasza od próbowania nowości w restauracjach i we własnej kuchni, spróbujemy ci pomóc. Mniej znane i obco brzmiące nazwy przestaną być tajemnicą. Naukę czas rozpocząć!

  • Wiem, ze komentarze znikaja, wiec czynie wpis, by podziekowac za ciekawe ''polsko-angielskie'' kuchenne spostrzezenia. I muzyczne tez. Ubolechowskiej...

  • Pora na dania z pora

    Łagodniejsze niż cebula są pory najczęściej duszone. Bywają też składnikiem zapiekanek mięsnych (z mięsa mielonego lub siekanego). Surowe, młode pory ożywią smak surówek.