• Informacje na temat:

    wilgotny spod sernika

Przepisy na temat: wilgotny spod sernika
  • Sekrety udanego sernika

    ...tłustego twarogu, sernik będzie wilgotny i zwarty. Ciasto z homogenizowanych serków będzie miało gładką i kremową konsystencję. Studzenie Nie wyjmuj sernika od razu po upieczeniu, tylko pozostaw go...

  • pyszny wilgotny makowiec z bakaliami.

  • Pyszny sernik prostszy, niż myślisz. Poznaj sekret idealnego świątecznego wypieku

    Patenty na wagę smaku Puszysty i kremowy sernik na święta to marzenie wielu gospodyń domowych. Aby ciasto przybrało odpowiednio lekką i tym samym puszystą formę, należy do uprzednio przygotowanej masy serowej dodać ubite na sztywno białko jajka. Równie ważna w przypadku sernika jest jego wilgotność. Idealny powinien po prostu rozpływać się w ustach. Tutaj z pomocą przychodzą dodane do masy...

  • Bardzo mokry i delikatny, z brzoskwiniami i rodzynkami

  • Kąpiel w kuchni

    ..., należy szczelnie, jeszcze przed wlaniem masy serowej (ewentualnie już ze spodem naszego sernika), owinąć z zewnątrz folią aluminiową. Po wlaniu masy serowej trzeba włożyć tortownicę do większej...

  • Delikatny, wilgotny, kremowy – to sernik z twarogu, mascarpone i ricotty. Przepyszny :)

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ..., układając spodem do góry. Do wykonania ciasta nie potrzeba nawet miksera. Musi się udać! Sposób przygotowania Pomarańcze wyszorować i wyparzyć. Pokroić w grube plasterki. W płaskim garnku lub(...) się składników i uzyskania gładkiej masy. Na wyłożonym papierem do pieczenia spodzie tortownicy o średnicy 23 cm poukładać ciasno plasterki pomarańczy w syropie. Na nie przelać ciasto, wyrównać...

  • Moja ulubiona wersja sernika :) Takie 100% sernika w serniku :P

  • Jak przygotować formę do ciasta?

    ...w każdej sytuacji z wyjątkiem ciast zachowujących dużą wilgotność (serniki bez spodu, ciasta odwrócone - z owocami na spodzie) - papier mógłby w takiej sytuacji rozmięknąć. IG...

  • Zwycięstwo Napoleona Bonaparte z 14 czerwca 1800 r zostało uczczone w ten sposób. Nadworny kucharz Napoleona zrobił danie z tego co miał pod ręką.

Artykuły na temat: wilgotny spod sernika
  • Nie zapomnij o tym, piekąc sernik

    Kruchy spód do sernika zrobi się bardziej delikatny i smaczniejszy, gdy tuż po upieczeniu (ale jeszcze gorący), a przed nałożeniem masy serowej posmarujesz konfiturą morelową (uprzednio lekko podgrzaną, żeby nie sfermentowała). Aby sernik był wilgotny, dodaj do masy serowej niewielką ilość bitej śmietany. Migdałowa kruszonka do sernika: włóż do miski 1/4 kostki miękkiego masła (margaryny...

  • Zachwycili się nim starożytni, w Polsce pojawił się za sprawą Jana III Sobieskiego. Z okazji Międzynarodowego Dnia Sernika przedstawiamy ciekawostki, dotyczące tego wypieku. Pokażemy również, jak go przygotować, aby cieszyć się jego pełnym smakiem. Sernik to przepyszny deser, który 30 lipca obchodzi swoje święto. Międzynarodowy Dzień Sernika to idealny pretekst do zapoznania się z dziejami tego specjału oraz ciekawostkami na jego temat. Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość...

  • Sernik mango z syropem cytrynowym z bazylią

    Niepowtarzalny, wyjątkowy i na pewno oryginalny. Zapewniam że wśród znajomych będziecie pierwsi z takim przepisem;)

  • Babka orzechowo-migdałowa, babka kawowa oraz faszerowane jajka z pistacjami - takie przepisy na Święta proponuje Lidl. Święta już tuż tuż.... Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą, jakie wielkanocne baby przygotują lub nie mają pomysłu na nietypowe podanie świątecznych jaj, mamy garść pomysłów od Lidla w wersji Deluxe! Być może, któryś z przepisów przypadnie Wam do gustu.   Faszerowane jajka z pistacjami Co kupić?• 8 jajek• 4 łyżki śmietany 30%• 3 łyżki szczypiorku• 3 łyżki oleju...

  • Desery pachnące kawą

    Składnik świątecznych łakoci Wielu z nas nie wyobraża sobie świąt Bożego Narodzenia bez sernika. Za sprawą kawy tradycyjne ciasto zyska zupełnie nowe, aromatyczne oblicze. Dodaj espresso do spodu(...) to nie jedyny wypiek, który może zyskać nowe życie dzięki kawie. Czarny napój dobrze komponuje się z równie często spotykanym na świątecznych stołach makiem. Jako dopełnienie wilgotnych, makowych...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Historia sernika jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów starożytnych. W Grecji przysmakiem tym częstowano zwycięzców Igrzysk Olimpijskich. W dziele pt. „De Re Rustica", którego autorem jest rzymski polityk, mówca i pisarz...

  • Dobrana para: Jogurt i rabarbar

    To połączenie umożliwia stworzenie lekkich i smacznych sezonowych deserów, które potrafią oczarować już od pierwszego spróbowania.

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z pewnością nie raz delektowali się śląskim kołaczem serowym, dekadenckim sernikiem nowojorskim...

  • Zrób rewolucję na swoim talerzu!

    ...jest wilgotny i kremowy, choć nie ma w nim grama masła lub margaryny. Aromatyczne ziarna wanilii wzbogacają jego smak i w ten sposób pomagają znacznie zredukować ilość zwykle dodawanego do sernika(...) z piekarnika i nie wyjmując go z formy, wystudź. Gdy jest już chłodny, wstaw na kilka godzin (najlepiej na całą noc) do lodówki. Podawaj zimny. Porcja tradycyjnego sernika ma 350 kcal, naszej wersji...

  • Sernik to legendarne ciasto, które lubią niemal wszyscy. Jednak jego przygotowanie może przysporzyć nieco problemów. Co zrobić, aby zawsze był równy i puszysty? Nasi użytkownicy znają odpowiedzi na te pytania. Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Niestety, ten smaczny wypiek może przysporzyć...