• Informacje na temat:

    wigilijne mintaj

Przepisy na temat: wigilijne mintaj
  • Ryba w sosie rodzynkowym

    Składniki na 6 porcji: 1 kg filetów rybnych w kostkach (np. z mintaja, morszczuka), 3 łyżki mąki, olej do smażenia, sól, pieprz, łyżeczka słodkiej papryki, niewielki świeży brokuł, 12 niewielkich marchewek, kopiasta łyżka masła Na sos: 5 dag rodzynek, szklanka słodkiej śmietanki, liść laurowy, ziele angielskie, 3 goździki, 1/2 kg cebuli...

  • Ryba po grecku (po 24. miesiącu)

    ...) 2 cebule 1 kg fileta mrożonej ryby (np. mintaja) 250 ml bulionu (lub wody z 1 kostką rosołową)  duży przecier pomidorowy sól, pieprz, odrobina soku z cytryny, dodatkowo możesz użyć przyprawy do ryby...

Artykuły na temat: wigilijne mintaj
  • Wigilijne przysmaki dla brzdąca

    Tradycja nakazuje, żeby podczas wigilijnej wieczerzy spróbować wszystkich 12 potraw. Zasada ta nie powinna jednak obowiązywać malutkich dzieci. Dla nich postne dania z kapustą, grzybami, cebulą czy(...) Niemowlę po 6. miesiącu może jeść tylko kilka wybranych składników, z których przyrządza się świąteczne potrawy. Na ich bazie możesz więc przygotować dla dziecka 2-3 wigilijne smakołyki. Generalnie...

  • Zupa z łososiem

    Alternatywa dla wigilijnego barszczu...

  • Zamiast karpia

    Karp, bez którego wielu nie potrafi wyobrazić sobie wigilijnej kolacji, nie jest ulubionym przysmakiem najmłodszych. Co w takim razie można im zaproponować w zamian?

  • Rewolucja od święta

    W wigilijne wieczory Małgosia z mężem zapraszają znajomych na "after party". Dla Katarzyny i jej przyjaciółek tradycją stały się "zjazdy bożonarodzeniowe". Oprócz kolęd lecą stare przeboje, bigos je się prosto z garnka, no i można ubrać się swobodniej. Dla wielu z nas Boże Narodzenie wśród znajomych stało się równie ważne jak to tradycyjne, celebrowane z rodziną. Bo skoro przyjaciele są dla nas...

  • Święta w wersji light

    ...) - 90 kcal Oszczędzasz 50 kcal! RYBY Wybierz odpowiedni rodzaj. Zjedz tylko trochę tradycyjnego tłustego karpia, a resztę porcji wymień na chudsze gatunki ryb: mintaja, morszczuka, solę czy pangę...