• Informacje na temat:

    wierzch na ciasto

Przepisy na temat: wierzch na ciasto
  • Ciasto sióstr urszulanek

    Recepturą na urzekające smakiem i prostotą wykonania ciasto z naszą czytelniczką wiele lat temu podzieliły się zaprzyjaźnione siostry urszulanki.

  • To nie lada gratka dla łasuchów ;) jedna porcja takiego ciast dostarcza sporej dawki słodyczy...

  • Bakaliowe ciasto twarogowe

    ...i zagniatamy ciasto (będzie lekko lejące). 2. Bakalie siekamy, dodajemy do ciasta razem ze skórką pomarańczową, mieszamy. 3. Formę (keksówka lub forma do babki) do ciasta smarujemy masłem i wysypujemy mąką, umieszczamy w niej ciasto. Wkładamy ją do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 70 min. (w opcji góra-dół). 4. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i smarujemy jego wierzch cienką...

  • Sprawdzony przepis na "Ciasto herbatnikowe ze śmietanowym wierzchem"

  • Szybkie ciasto czekoladowe

    ..., szczyptę soli i wyrabiamy, aby składniki się połączyły. Powstałą masą wykładamy dno tortownicy, ugniatamy i wyrównujemy. Formę wstawiamy do lodówki na 30 minut, by ciasto się schłodziło(...) i ubijamy mikserem na sztywno. Pod koniec, stopniowo dodajemy cukier puder, miksujemy.  Na koniec łączymy powoli z rozpuszczonymi czekoladami i miksujemy na gładki mus, który wykładamy na ciasto...

  • Smaczny pomysł na "Czereśniowe z dekoracyjną kratką na wierzchu"

  • Ciasto świąteczny pień

    ...łyżeczkę proszku do pieczenia, mieszamy. 3. Do piany wsypujemy wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia oraz cztery żółtka. Całość bardzo dokładnie mieszamy. 4. Powstałe ciasto rozsmarowujemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. 5. Pieczemy ciasto ok. 10-12 minut. Upieczone i jeszcze gorące nakrywamy czystą ściereczką posypaną cukrem i rolujemy (razem ze...

  • Smaczny pomysł na "Placek z waniliowym wierzchem"

  • Ciasta i ciasteczka zbożowe

    ...wszystkie przygotowane bakalie razem z płatkami migdałowymi. Mieszając, lekko podgrzej. Zdejmij z palnika. Wlej miód, dokładnie wymieszaj i wyłóż na ciasto w formie. Wyrównaj wierzch. Wstaw do(...) i wszystko ponownie wymieszaj. Ciasto przelej do tortownicy. Owoce umyj, osusz, rozetnij, usuń pestki (mrożone wcześniej rozmroź, a te z kompotu - dobrze osącz). Ułóż je na cieście. Posyp płatkami...

  • łatwe w wykonaniu

Artykuły na temat: wierzch na ciasto
  • Ciasto miodownik

    Domowe wypieki umilą popołudniową kawę. Polecamy przepis na pyszne ciasto z miodem.

  • Ciasto piernikowe

    Tradycyjne ciasto piernikowe idealnie sprawdzi się na świątecznym stole.

  • Ciasto marchewkowe

    Ciasto marchewkowe jest bardzo popularne w Wielkiej Brytanii. Tamtejsze panie domu chętnie dodają do niego m.in. tarty imbir i pokrojonego ananasa z puszki. Jeśli lubisz, możesz także dorzucić do ciasta skórkę otartą z cytryny lub pomarańczy, albo wiórki kokosowe.

  • Ciasto czekoladowe bez mąki

    Uwielbiasz łakocie, a musisz lub chcesz unikać glutenu w diecie? Oto ciasto idealne dla ciebie!

  • Basbousa- ciasto z Bliskiego Wschodu

    Sposób przygotowania: 1. W misce wymieszaj mąkę semolinę z proszkiem do pieczenia, cukrem oraz wiórkami kokosa. Podczas mieszania wlewaj porcjami kefir i olej. Dobrze wymieszane ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia foremki o wymiarach 18 x 18 cm. Wyrównaj wierzch łyżką. Lekko natnij ciasto nożem w miejscach, gdzie później będzie krojone. Na środku każdej porcji umieść po jednym...

  • Kokosowe ciasto biszkoptowe

    To ciasto dobre jest jako deser lub słodka przekąska. Zobacz, jak go przygotować.

  • Ciasto drożdżowe

    Ciasto drożdżowe nie należy do łatwych, ale nie należny się zniechęcać. Oto przepis, z którym krok po kroku poznasz tajniki sztuki cukierniczej.

  • Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone

    ..., cienkim strumieniem wlewaj olej. Dołóż wymieszane sypkie składniki i dobrze wymieszaj. Do masy dołóż startą marchew. Delikatnie wymieszaj.  2. Ciasto przełóż do natłuszczonej lub wyłożonej papierem do(...) mascarpone. Blaty ciasta przełóż kremem. Posmaruj nim też wierzch oraz boki tortu. Wypiek udekoruj posiekanymi orzechami włoskimi. Wstaw do lodówki do stężenia.  Zobacz także:

  • Ciasto oszukaniec na jednym jajku

    ...masę. Ucierając, dodawaj po łyżce budyniu. Na koniec wmieszaj kakao.  3. Ciasto przekrój na 2 blaty. Przełóż je kremem. Wierzch polej polewą czekoladową. Odstaw do stężenia. Zobacz także:

  • Kruche ciasto sezonowe

    ...włoskie drobno siekamy i wgniatamy do uformowanego w kulę ciasta kruchego, rozwałkowujemy. Jeżyny przekładamy na ciasto w blasze, wyrównujemy. Przykrywamy ciastem z orzechami, delikatnie dociskamy. Wierzch(...), siekamy nożem, a następnie krótko zagniatamy. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Blachę o wymiarach 20x20 centymetrów smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Jedną połowę ciasta rozwałkowujemy...

Zdjęcia na temat: wierzch na ciasto
Wideo na temat: wierzch na ciasto
  • Dziecinnie proste ciasto bez pieczenia - bananowiec z galaretkami

    Bananowiec, czyli wyborne, kolorowe ciasto z bananem i galaretkami to pyszny sposób na domowe ciasto, którego przygotowanie zajmuje dosłownie parę chwil. Puszysta masa z bananów i galaretki jest wyborna i szybko uzyskuje kremową, piankową konsystencję, pieczony spód ciasta łatwo zastąpić gotowymi biszkopcikami, a na wierzch - tężejąca galaretka, którą robi się w kilka chwil. Zobaczcie, jak zrobić

  • Ciasto fale Dunaju - klasyczny przepis

    Przepis na ciasto fale Dunaju to wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają smak prostych, tradycyjnych wypieków domowych! Dwukolorowe, ucierane ciasto, niekiedy z dodatkiem owoców - najczęściej są to drylowane wiśnie z syropu, ale też jabłka, brzoskwinie czy gruszki, przełożone słodziutką masą i polane czekoladową lub budyniową masą na wierzchu - już na samą myśl chce się go

  • Delikatny sernik z rodzynkami siostry Anastazji i Salomei

    pomarańczową. Pod koniec delikatnie wmieszać sztywną pianę z białek. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą tortownicy o średnicy 27 cm i piec w nagrzanym piekarniku w temp. ok. 160 st. C przez ok. 1 godz. Po upieczeniu i wystygnięciu wierzch sernika przyozdobić lukrem cytrynowym. Składniki na lukier cytrynowy: 2 szklanki cukru pudru, sok z 1-2 cytryn. Wykonanie: Cukier