• Informacje na temat:

    wieprzowina z warzywami z woka

Przepisy na temat: wieprzowina z warzywami z woka
  • Połączenie warzyw i mięsa wieprzowego z aromatyczną przyprawą kebab - gyros to propozycja na smaczny oraz prosty i szybki w przygotowaniu obiad :)

  • pierś kaczuszki w zestawie z makaronem ryżowym i chrupkimi warzywami z woka w towarzystwie grzybów shiitake- smakuje zawsze ;-)

  • Kokardki farfalle na al dente ugotowane, do kurczaka i warzyw smażonych w woku dodane, wszystko połączone i na ostro doprawione. Żółte i zielone, kolory świeżości, czyli makaron z dodatkami, same pyszności.

  • Zdrowe, proste, poprostu pycha.

  • Aromatyczne danie nie tylko dla amatorów "chińszczyzny"

  • Kaloryczny, rozgrzewający i smaczny obiadek.

  • Pyszne danie obiadowe, Gotowe w kwadrans !!

  • Szybkie w przygotowaniu i bardzo łatwe w modyfikacji danie inspirowane kuchnią azjatycką. Pozwala zużyć składniki, które po prostu znajdziemy w lodówce, ale kluczem do najlepszego smaku dania są świeże warzywa. Do przygotowania potrzebny będzie wok.

  • Jest to chyba pierwsze danie z azjatyckimi smakami i aromatami na mojej stronie. Ciekawe w smaku, proste i szybkie w wykonaniu i smaczne ! Przepis ten, jak to często się zdzarza u mnie powstał trochę z przypadku. Postanowiłem zrobić coś na orientalną nutę z tego co aktualnie znalazłem w szafkach i lodówce. Siał być jakiś szybki " stir fry" a wyszło porządne danie z pogranicza kuchni seczuańskiej. No i wyszło pysznie ! Jeśli się Wam ten przepis spodoba to oczywiście zachęcam do wypróbowania i...

  • Szybkie danie, zdrowe i smaczne. Więcej na: http://projectswithtaste.blogspot.com/

Artykuły na temat: wieprzowina z warzywami z woka
  • Mało, chudo, kolorowo

    Nie tyj, unikaj tłuszczów zwierzęcych, zjadaj codziennie pół kilograma owoców i warzyw oraz dwa razy w tygodniu morską rybę. Taka dieta obniża ryzyko zawału serca nawet o 70 proc.

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Mało, chudo, kolorowo

    Nie tyj, unikaj tłuszczów zwierzęcych, zjadaj codziennie pół kilograma owoców i warzyw oraz dwa razy w tygodniu morską rybę. Taka dieta obniża ryzyko zawału serca nawet o 70 proc.

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Chiny to kraj smakoszy

    ...". Nasze befsztyki, sery i desery nie do końca mu smakują. Cechą, która łączy wiele tradycji kulinarnych, jest powszechność przyrządzania potraw smażonych w głębokich patelniach, czyli wokach. Nazwa ta...

  • Znamy najnowsze wyniki badań wieprzowiny. Okazuje się, że w porównaniu z sytuacją sprzed 20 lat jakość tego mięsa znacznie się poprawiła. Ma więcej dobrze przyswajalnego żelaza oraz witamin, a mniej sodu, kalorii i cholesterolu. Zaraz się zacznie! Prezenty, porządki, tłumy w sklepach - nieodłączny element przygotowań do Świąt Bożego Narodzenia. Aby w tym roku nie robić wszystkiego na ostatnią chwilę, warto zrobić plan. Również w zakresie samej kolacji wigilijnej oraz dań i przekąsek na...

  • Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej? Fot. 123RF/Picsel Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć...

  • Daj się ponieść wyobraźni. Zaproponuj nam wyjątkowe danie z wykorzystaniem poniższych produktów, a być może to właśnie do ciebie trafi najnowsza książka Sarah Britton: "My New Roots". Jesień to sezon, kiedy na naszych stołach goszczą najsmaczniejsze warzywa. Czasem tylko one wystarczą, aby przygotować wyjątkowe danie. Jeśli chcecie wygrać najnowszą książkę Sarah Britton "My New Roots", podzielcie się z nami przepisem na danie, które zawiera w sobie paprykę, cukinię, kukurydzę i grzyby....

  • Pestycydy i różnego rodzaju substancje chemiczne pozwalają na długotrwałe przechowywanie żywności oraz ułatwiają jej transport. Niestety nie wpływają pozytywnie na nasze zdrowie. W jaki sposób usunąć je z naszego jedzenia? Fot. 123RF/Picsel Większość sklepów spożywczych oferuje bardzo szeroki wybór warzyw i owoców, wśród których znajdziemy zarówno produkty krajowe, jaki i te nieco bardziej egzotyczne, które musiały zostać sprowadzone do Polski z bardzo daleka. Niestety, bardzo łatwo się...