• Informacje na temat:

    wieprzowina w sosie lopatka

Przepisy na temat: wieprzowina w sosie lopatka
  • Wieprzowina w piwie

    Dla smakoszy - mięso w piwie.

  • Pyszny, bardzo aromatyczny, za sprawą leśnych grzybów, sos.

  • Greckie wrapy

    Popularny wrap to zawinięty placek z nadzieniem w środku. Farszem najczęściej jest mięso, ser czy tofu z dodatkiem świeżych warzyw i sosu. Podpowiadamy, jak przygotować je w greckim stylu.

  • Super mięsko na obiad.

  • Dyniowe gulasze

    Wieprzowina duszona w korzennym sosie Sposób przygotowania: 1. Łopatkę umyj, wytrzyj, pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz, potnij na kawałki. Miąższ dyni pokrój w grubszą kostkę. Cebulę obierz, posiekaj.  Imbir obierz, zeskrobując skórkę łyżeczką do herbaty, korzeń zetrzyj. W garnku rozgrzej 3 łyżki oleju. Zeszklij na nim cebulę. Dodaj imbir oraz po 2-3 spore szczypty chili i cynamonu. Całość...

  • Szalenie niefotogeniczna :) ale ważne, że pyszna, mięciutka i aromatyczna. Z aksamitnym, bardzo gęstym sosem. Danie na każde podniebienie, z którym poradzi sobie nawet początkujący. Dzięki jednolitej konsystencji sosu jedzą go z przyjemnością nawet osoby, które na co dzień za grzybami nie przepadają.

  • Gulasze na chłody: Pyszne i przyjemnie rozgrzewające

    Wieprzowina na sposób meksykański Sposób przygotowania: 1. Łopatkę opłucz, osusz, mięso potnij w kostkę. Posyp solą i pieprzem oraz oprósz mąką. Strąk czerwonej papryki oraz papryczkę chili rozetnij, oczyść, drobno pokrój. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Dynię pokrój w kostkę.  2. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć mięso, mieszając, smaż je, aż się zrumieni. Dołóż cebule. Smaż jeszcze chwilę...

  • Przepis wart wypróbowania: "Wieprzowina w sosie"

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...podsmaż. Wszystko zmiel 3 razy. Dodaj żółtka, przyprawy. Kajzerki namocz w sosie z gotowania mięsa. Odciśnij, zmiel, dodaj do mięsa wraz z resztą wywaru i ubitymi białkami. Blachę natłuść, obsyp tartą(...) z 1/2 słoniny. Dodaj żółtka, przyprawy. Kajzerki namocz w sosie z gotowania mięsa. Odciśnij, zmiel, dodaj do mięsa wraz z resztą wywaru i ubitymi białkami. Blachę natłuść, obsyp bułką. Włóż mięso, na nim ułóż...

  • Do jej zrobienia zainspirowała mnie w pracy znajoma, wiec przy ostatnim dłuższym czasie wolnym od pracy postanowiłam ją zrobić. Kupiłam ładny kawałek łopatki i zaczęłam grzebać w internecie w poszukiwaniu przepisu.

Artykuły na temat: wieprzowina w sosie lopatka
  • Wieprzowina w piwie i ziemniaczane knedle

    ...przepisem z kuchni naszych sasiadow Czechow. Knedle sa wspolne nam, Czechom, Niemcom... A wiec wieprzowina na 4 duze porcje 1 kg karkowki, badz lopatki badz mieszanki schabu z ktoryms z wyzej(...) na kawaleczki, ktore sie w sosie rozgotuja zageszczajac go odpowiedno. Dusimy dalej jakies 30 minut.   Knedle 4 porcje czyli jakies 12 knedli jak na zdjeciu 4 surowe ziemniaki...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Kolka - jak jej uniknąć?

    Jej atak bywa niezwykle bolesny. Dlatego lepiej jest go uprzedzić i nie dopuścić do niepotrzebnych cierpień.

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Kolka - jak jej uniknąć

    Jej atak bywa niezwykle bolesny. Dlatego lepiej jest go uprzedzić i nie dopuścić do niepotrzebnych cierpień.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Kiełki pełne witamin

    Pod względem zdrowotnym lepsze niż owoce! Dlatego warto je dodawać do mięs i sałatek przez cały rok.

  • Znamy najnowsze wyniki badań wieprzowiny. Okazuje się, że w porównaniu z sytuacją sprzed 20 lat jakość tego mięsa znacznie się poprawiła. Ma więcej dobrze przyswajalnego żelaza oraz witamin, a mniej sodu, kalorii i cholesterolu. Zaraz się zacznie! Prezenty, porządki, tłumy w sklepach - nieodłączny element przygotowań do Świąt Bożego Narodzenia. Aby w tym roku nie robić wszystkiego na ostatnią chwilę, warto zrobić plan. Również w zakresie samej kolacji wigilijnej oraz dań i przekąsek na...

  • Dwa w jednym

    ...zrumieni, wyjmij z piekarnika i podawaj. Wieprzowina z grzybami w sosie sojowym (dla 4 osób) Czas przygotowania: 3,5-8,5 godziny Poziom trudności: Składniki: 1,2 kg łopatki wieprzowej...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...