• Informacje na temat:

    wielkanocne danie na ciepło

Przepisy na temat: wielkanocne danie na ciepło
  • Wielkanocne specjały. Czego nie może zabraknąć na świątecznym stole?

    Wielkanoc to czas, który spędzamy w rodzinnym gronie w towarzystwie pysznego jedzenia. Podobnie, jak Boże Narodzenie, święta wielkanocne obfitują w tradycyjne dania, które koniecznie muszą pojawić się na stole w tym czasie. Jakich specjałów nie może zabraknąć na najważniejszym śniadaniu w roku?

  • niskokaloryczne, błyskawiczne przygotowanie, bardzo łatwa do wykonania Idealne dla zabieganych, dbających o linię kobiet

  • Bakaliowy alfabet wielkanocnych dań

    Wielkanocne dania kuszą smakami i aromatami. Wiele z nich przygotowywanych jest specjalnie na tę okazję, tylko raz do roku.

  • Dzisiaj zapraszamy na nasze danie, którym raczymy się zawsze podczas sezonu na cukinie. Szybkie, tanie i bardzo smaczne;)

  • Wielkanocne dania na stół! Sprawdzone przepisy dla wymagających

    ...około 25 minut). W czasie pieczenia przygotowujemy sos. W garnku, na małym ogniu gotujemy śmietankę z chrzanem, doprawiamy solą i pieprzem. Kiełbaski podajemy na ciepło lub zimno z sosem chrzanowym...

  • Wypróbowany przepis na "Fasolka na ciepło"

  • Co region, to zwyczaj: Mapa polskich tradycji wielkanocnych

    Zwyczaje wielkanocne zmieniają się jak w kalejdoskopie, w zależności od tego, w którą stronę świata skierujemy nasz wzrok. Zwiedzając zaledwie cztery różne krańce Polski wpaść można w zdumienie i zachwyt nad mnogością nieznanych w innych częściach kraju świątecznych obyczajów i tradycji.

  • Delikatne mięso faszerowane jajkiem zanurzone w pysznym musztardowym sosie może być ozdobą naszego świątecznego stołu. Mięso jest bardzo smaczne, na pewno goście się skuszą.

  • Co w różnych rejonach Polski je się na śniadanie wielkanocne?

    Są potrawy, które bez względu na region rządzą na wielkanocnych stołach w całej Polsce. Do nich należy między innymi żurek, biała kiełbasa czy słodkie mazurki. Inne dania są specyficzne dla konkretnego regionu. Co jada się na śniadanie wielkanocne w różnych rejonach Polski?

  • Przepyszne. Bardzo proste do zrobienia. Zachwycają wyglądem i smakiem!

Artykuły na temat: wielkanocne danie na ciepło
  • Święconka na ciepło. Pomysły na podanie

    Warto wiedzieć, że każda z włożonych do wielkanocnego koszyczka rzeczy posiada określoną symbolikę. Sól symbolizuje oczyszczenie, chleb ciało Chrystusa, a chrzan oznacza zwycięstwo nad żalem z powodu(...) śniadanie zwykle jest prawdziwą ucztą. Co można przygotować ze święconki? Zupa nie tylko na obiad Suto zastawiony stół w Niedzielę Wielkanocną to prawdziwa nagroda po 40 dniach Wielkiego Postu...

  • Biała kiełbasa. Najlepsze pomysły na wykorzystanie jej w przepisach wielkanocnych

    Aromatyczna biała kiełbasa to jeden ze smaków, który natychmiast przywodzi nam na myśl rodzinną atmosferę Świąt Wielkanocnych. Najczęściej podajemy ją na gorąco lub w tradycyjnym świątecznym żurku, jednak to nie jedyne sposoby na wykorzystanie tego przysmaku. Jak w ciekawy, nieoczywisty sposób możemy wykorzystać białą kiełbasę?

  • Koszyk pełen pomysłów na wielkanocne potrawy  z marką WINIARY!

    ...z polskich zbóż, majeranek oraz czosnek i cebulę, co daje gwarancję pysznego wielkanocnego dania. Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY – odpowiednio dobrana kompozycja zawierająca składniki dobrze(...) wielkanocnych potraw to nasza polska tradycja. Aby ułatwić sobie organizację świąt, a naszym potrawom zapewnić zawsze idealny smak, sięgnijmy po wielkanocne porady marki WINIARY. Podstawą świątecznego stołu...

  • Wędzone wędliny. Do jakich dań można ich użyć?

    ...możesz użyć nie tylko na kanapki. Czekającą na skonsumowanie szynkę czy boczek możesz wykorzystać także w daniach obiadowych bądź innych posiłkach na ciepło. Szukasz pomysłu? Spróbuj pysznych(...) schabu.  Inna propozycja na ciepło to tarta z boczkiem: formę wyłóż płatem ciasta, po czym wylej na nie jajka rozbełtane z tartym żółtym serem i pokrojonym boczkiem, po czym zapiekaj aż apetycznie się...

  • O rodzinie, świętach... czyli alfabet Pierwszej Damy

    ...i bliskich to dla kobiety... Myślę, że i dla kobiety, i dla mężczyzny to jest naturalna potrzeba i zadanie. W odpowiedzialności zawiera się i opieka, i troska, i uczucie. Chciałabym podkreślić, że(...) w tym roku będziemy świętować w Belwederze. Ale jak zawsze z rodziną. Bywało, że do stołu zasiadało ponad 30 osób! Nasza najbliższa rodzina to dziewięcioro dorosłych i trójka dzieci! Dania wielkanocne...

  • Szparagi à la mimosa, czyli kolejne wielkanocne danie

    U nas goscilo na wielkanocnej kolacji. Jest lekkie, niezwykle proste i pachnie wiosna.   Peczek bialych badz zielonych szparagow gotujemy na parze...

  • Za dużo zapasów? Przepisy zero waste na wykorzystanie wędlin, które zostały po świętach

    Bez względu na nasze starania, nie uda nam się dokładnie obliczyć, ile jedzenia potrzebujemy na śniadanie Wielkanocne. Święta dobiegają końca, a nasza lodówka wciąż pęka w szwach? Oto kilka pomysłów na wykorzystanie wędlin, które zostały po rodzinnym posiłku!

  • Jak przygotować swój dom na Wielkanoc? Sprzątanie i wystrój

    ...ozdobione jajka. Na pierwszym planie: wielkanocne dekoracje  na stół   Najwięcej uwagi powinnaś skupić jednak na stole. Za pomocą kilku dodatków możesz sprawić, że wielkanocne śniadanie będzie(...) – myśląc bardziej przyziemnie – pora na porządne sprzątanie. Wiosenne porządki poprzedzające święta wielkanocne stały się u nas niemal tradycją. Dla niektórych stanowią zwyczaj symbolizujący wyganianie...

  • Perfekcyjna aranżacja stołu na każdą okazję

    Pięknie zaaranżowany stół to już połowa (a może i więcej!) udanego przyjęcia lub spotkania w gronie bliskich. Aby ciepło przyjąć swoich gości i nie popełnić przy tym żadnego faux-paux, należy skupić się nie tylko na smakowitych potrawach i wykwintnym winie, ale także na pięknej zastawie stołowej. Aby całość tworzyła idealną kompozycję, która skradnie serca Twoim bliskim, istotny jest każdy, nawet...

  • Z czym podawać pasztet?

    Wieść niesie, że historia pasztetu sięga wczesnego antyku. Pierwsze pasztety przyrządzano już podobno w starożytnym Rzymie. Jednak prawdziwej popularności przysporzyli potrawie dopiero Francuzi, którzy recepturę na klasyczne pâté opracowali już w średniowieczu. Pasztet, w którego przygotowywaniu się specjalizowali, uchodził za danie wykwintne, niemalże królewskie.