• Informacje na temat:

    wielkanocna babka z serków

Przepisy na temat: wielkanocna babka z serków
  • Chrzanisz? To wyjdzie ci na zdrowie!

    Wielkanoc, poza kontekstem religijnym, kojarzy się większości z nas również z ucztowaniem, czyli jajkami, białą kiełbasą, wędlinami, babkami, majonezem, rzeżuchą czy chrzanem. Niejeden z nas zastanawia się przy tej okazji, ile kalorii spożyje w czasie świątecznego śniadania i jak to, co zje, wpłynie na jego zdrowie. O odpowiedź na te i wiele innych pytań, m.in. dotyczących tego, co kryje się...

  • Przedstawiam Wam przepis, jak wykonać pyszną babkę wielkanocną. Przepis bardzo prosty, żadnych wyszukanych składników a smak rewelacyjny. Babka znika szybko :) Porcja na dużą formę.

  • Aromatyczna ,wilgotna,od lat u mnie na światecznym stole:)

  • Przepis na tą genialną babkę dostałem od cioci. Dla mnie bardzo zaskakujący jest jeden ze składników. Podobno kluczowy czyli oranżada, koniecznie Hellena ( i to nie jest reklama ). Gdy przeczytałem ten przepis pierwszy raz od razu mi się spodobał ze względu na swoją prostotę. Dodatkowo nie ma opcji żeby babka z niego nie wszyła! Tak powiedziała mi ciocia, która co roku piecze takie babki

  • Babka wielkanocna rozpływa się w ustach bo jest lekka jak puch.

  • POLECAM !!

  • Babka wielkanocna ucierana albo też babka tulipan, jak kto woli

  • Drożdżowa babka to nieodzowny wypiek na Wielkanocny stół.

  • Super babka na stół Wielkanocny.

  • Świetna aromatyczna babka z sokiem pomarańczowym - prosta i pyszna :)

Artykuły na temat: wielkanocna babka z serków
  • Wielkanoc z Kasią

    .... Tradycyjnie przyjęło się, że w koszyku ląduje pyszna babka piaskowa, do której upieczenia w nietypowym, owocowym wariancie, zachęca marka Kasia: https://www.przepisy.pl/przepis/babka-cytrynowo(...): https://www.przepisy.pl/przepis/babka-jogurtowa-z-owocami Czas odczarować mity! Pomimo przywiązania do tradycji, producent Kasi idzie z duchem czasu i dostosowuje się do naszych potrzeb...

  • Święto smaku

    Uczymy się szanować kulinarne wspomnienia. Ale też coraz częściej, przygotowując posiłki, uciekamy od monotonii. Co zrobić, żeby ocalić wielkanocne zwyczaje i uniknąć przewidywalności? Wystarczy trochę odmienić tradycyjne przepisy lub dodać do świątecznego menu parę nowości. Koniecznie takich, które kojarzą się z polską wiosną, podpowiada Agata Wojda, szefowa kuchni warszawskiej restauracji Opasły Tom, wyróżniona w prestiżowym przewodniku kulinarnym Gault&Millau.

  • Mamo, odkąd biegasz, nie krzyczysz!

    ...jeszcze możesz negocjować;) Tu sprawa wygląda trochę gorzej... Biegam z dziewczynami, które są niesamowicie twardymi babkami! Wiesz, co jest w tym najfajniejsze? Świadomość, że możemy na siebie liczyć...