• Informacje na temat:

    wędzenie na patelni

Przepisy na temat: wędzenie na patelni
  • Patelnia zbójnicka Roberta Sowy

    ...- Sztuka kulinarna to moje powołanie. Jestem szczęśliwym człowiekiem, gdyż robię to co lubię- mówi o sobie szef kuchni Robert Sowa. Może więc jest to najlepszy argument, aby wypróbować przepis na patelnię zbójnicką w jego wykonaniu.

  • Polecam prażonki usmażone na patelni, też są bardzo smaczne i proste w przygotowaniu.

  • Makaron wstążki z wędzonym tofu i sałatą

    Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Sałatę myjemy i osuszamy. Tofu ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na rozgrzaną patelnię wlewamy śmietankę owsianą, wsypujemy starty ser. Doprawiamy kurkumą, solą i pieprzem. Zagotowujemy — powstanie gęsty sos. Makaron polewamy sosem i oprószamy tofu. Podajemy z sałatą. 1 porcja zawiera: ok. 530 kcal/2219 kJ...

  • Naprawdę pyszne i proste w przygotowaniu!

  • Chrupiące placki z wędzonym łososiem i jogurtem

    ..., jajka  i szczypiorek. Wymieszaj. Jeśli uznasz,  że ciasto jest zbyt rzadkie, dodaj jeszcze trochę mąki.  3. Rozgrzej dużą patelnię, posmaruj odrobiną oleju. Smaż placki na rumiano, po 2-3 minuty z każdej strony, smarując patelnię olejem w razie potrzeby.  4. Podawaj placki od razu po zdjęciu  z patelni, z kawałkami wędzonego łososia na wierzchu, polane schłodzonym jogurtem i posypane kiełkami. 

  • Sposób przygotowania wędlin, sprawdzony, łatwy i wielokrotnie stosowany. Każdy może w domu przygotować smaczne i zdrowsze niż masowo produkowane wędliny domowe.

  • Makaron z groszkiem, młodymi porami i wędzonym boczkiem

    ...i smaż na średnio rozgrzanej patelni z łyżką masła - aż zacznie być chrupiący. Pory przekrój na pół i dokładnie umyj, następnie pokrój na 3 cm kawałki i dodaj do patelni z boczkiem. Smaż kilka minut na mocnym ogniu, by miejscami lekko się przyrumienił. Następnie do składników na patelni dosyp groszek i smaż, aż będzie gorący. 3. To już prawie meta! Wymieszaj  makaron z resztą składników na...

  • jajka,mąka,cebula......

  • Kapuśniak na wędzonych żeberkach

    .... 4. Na patelni podsmażamy pokrojoną w plasterki kiełbasę i cebulę, a następnie wrzucamy do kapuśniaku. 5. Osobno gotujemy pokrojone w kostkę ziemniaki. 6. Z zupy wyjmujemy mięso, oddzielamy je...

  • Kapusta, ziemniaki i boczek w nowej - starej odsłonie... jako samodzielne danie, przystawka albo dodatek do mies

Artykuły na temat: wędzenie na patelni
  • Kedgeree z wędzoną rybą

    Sposób przygotowania: 1. Jajka gotujemy na półtwardo. Do głębokiej patelni wlewamy mleko i 300 ml wody. Dodajemy wędzoną rybę, liść laurowy i pół łyżeczki kurkumy. Przykrywamy i doprowadzamy do(...) obieramy, a następnie kroimy w cienkie półplasterki. Patelnię wycieramy ręcznikiem papierowym, rozgrzewamy na niej łyżkę masła z łyżką oliwy i szklimy cebulę. Pod koniec dodajemy curry, mieszamy...

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Lekkie naleśniki z łososiem wędzonym

    Sposób przygotowania: 1. W misce miksujemy jajka, mąkę, mleko, oliwę oraz dużą szczyptę soli. Odstawiamy na 15 minut.  2. Rozgrzewamy patelnię z bardzo małą ilością oleju (tylko na pierwszy naleśnik). Nalewamy porcję ciasta i smażymy na dużym ogniu, aż brzegi naleśnika zaczną odchodzić od patelni. Podważamy łopatką i przewracamy na drugą stronę. Smażymy jeszcze przez chwilę. Powtarzamy czynność...

  • Jak w kilka chwil przygotować smaczne i sycące śniadanie? Na to pytanie odpowie Piotr Sajdak w pierwszym odcinku vloga "Florina - Zasmakuj Radości". Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Zapiekanka z wędzoną rybą

    Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo (ok. 9 minut), włożyć do zimnej wody, ostudzić. Zimne obrać ze skorupek i grubo posiekać. 2Połowę masła rozgrzać na patelni, zasmażyć z mąką. Ciągle mieszając, powoli wlewać mleko, gotować na małym ogniu około 5 minut. Powoli dodawać połowę startego sera, rozmieszać. Doprawić solą i pieprzem. 3 Z ryby zdjąć skórę, usunąć wszystkie ości, podzielić ją na...

  • Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...

  • Prosto z patelni

    Przedstawiamy proste w przygotowaniu, szybkie i niezwykle apetyczne: dania z patelni!

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Joanna. Ciasto drożdżowe 500 g mąki pszennej (typ 500) 150-200 ml wody 25 g świeżych drożdży 200 ml mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 50 ml oleju roślinnego lub oliwy z oliwek Farsz 200 g sera feta 200 g mozzarelli 1 łyżka mąki pszennej 50 ml mleka 1 garść świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku Złożenie 5 jajek 40 g masła Ciasto drożdżowe Do miski wsypać mąkę. Wodę podgrzać do temperatury około 40°C...

  • Roladki z białej ryby  z wędzonym łososiem

    ... Cebulę pokrój w krążki, łososia w cienkie plastry.  Nałóż plastry łososia na filety i zawiń, zepnij wykałaczką.  Smaż cebulę na rozgrzanej oliwie. Dodaj ocet balsamiczny i wino. Smaż rybę na lekki brąz, dopraw.  Zdejmij rybę. Na patelnię wlej śmietanę i dodaj potargane listki bazylii. Podgrzewaj na wolnym ogniu cały czas mieszając.  Roladki podawaj z cebulą i sosem.

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

Zdjęcia na temat: wędzenie na patelni