• Informacje na temat:

    wątróbki drobiowe boczek

Przepisy na temat: wątróbki drobiowe boczek
  • Mus z drobiowych wątróbek

    Składniki: Mus: ●700 g wątróbki z kurczaka ●2 plastry boczku wędzonego (pokrojone w kostkę) ●2 posiekane szalotki ●2 posiekane ząbki czosnku ●100 g masła ●łyżeczka brandy ●sól, pieprz Galareta: ●500 ml wywaru drobiowego ●25 g żelatyny (namoczonej do napęcznienia) ●sól, pieprz Przygotowanie: 1, Zrób galaretkę. Wywar zagrzej, dopraw solą i pieprzem. Rozpuść w nim namoczoną...

  • Wątróbki drobiowe pachnące boczkiem i majerankiem. Coś szybkiego i pysznego.

  • ...50 dag wątróbki; cebula; boczek wędzony; kilka pieczarek świeżych; ogórek kiszony; olej; przyprawa do szaszłyków.

  • Danie serwowane w warszawskiej restauracji "Honoratka" przy ul. Miodowej. Tam podpatrzone i własnoręcznie przygotowane. Proste i...smaczne po prostu ;-)

  • Dieta bezglutenowa: Drobiowy pasztecik na gorąco

    ...na oleju. Mięso zmiksować z dodatkiem wątróbki, jajka, bułki tartej, jarzyn i cebuli. Do masy dodać boczek pokrojony w kostkę, doprawić do smaku. Wstawić do piekarnika na 15 minut w temperaturze 100(...)Składniki: 1 szklanka pokrojonego ugotowanego mięsa z kurczaka lub indyka 4 ugotowane wątróbki z kurczaka 1 mała marchewka ugotowana kawałek selera ugotowanego 1 ugotowana mała  pietruszka...

  • Lekki sposób na wątróbki drobiowe - bez smażenia, bez tłuszczu, a smak wyjątkowy.

  • Szaszłyk z wątróbek - Maciej Kuroń

    ...łyżeczka miodu, sól, pieprz, majeranek; 2 - 3 patyczki do szaszłyków wymoczone w wodzie. Wątróbki myjemy, czyścimy z tłuszczu i błon. Dzielimy na pojedyncze kawałki, ale nie kroimy. Boczek kroimy na plasterki o boku 2,5 cm. Wątróbkę i boczek mieszamy z pokrojoną w kostkę cebulą, posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem, sosem sojowym, olejem, sokiem z cytryny, miodem i przyprawami...

  • Wątróbki drobiowe duszone z cebulką podane z ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty i papryk.

  • Pasztet z jajkiem

    ...skorupki i pozostaw do całkowitego wystudzenia. W tym czasie wątróbki oczyść, wymocz, kilka razy zmieniając wodę, dobrze osącz. Kajzerkę porwij na kawałeczki, zalej mlekiem i odstaw do namoczenia. Cebulę obierz, drobno posiekaj.2. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Dołóż wątróbki i mieszając, smaż 3-5 minut (ale nie dłużej, bo wątróbki staną się twarde i niesmaczne). Karkówkę oraz...

  • Fajna i smaczna forma podania wątróbki. Pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno.

Artykuły na temat: wątróbki drobiowe boczek
  • Domowe pasztety

    ...majeranku, sól, pieprz. Ponadto: słoiki o pojemności 300 ml. Karkówkę oraz boczek pokrój w dużą kostkę. Włóż do garnka, dodaj listki laurowe, ziarenka pieprzu oraz ziela angielskiego, zalej wodą(...), 3 łyżki cukru, 1 łyżeczka granulowanego czosnku, 100 ml czerwonego wytrawnego wina, 200 ml wody, 2 listki laurowe, sok z 1/2 cytryny, 4 łyżki octu balsamicznego, sól, pieprz. Wątróbki opłucz. Drobno...

  • Trzy sposoby na wątróbkę

    ...i przyrządzać pyszne gulasze. W winnym gulaszu Składniki na 4 porcje: 400 g wątróbki wołowej, cielęcej, wieprzowej lub drobiowej, 1 cebula, 2 łyżki oleju, 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu(...) 180°C. Wierzchy roladek posmarujmy przed pieczeniem rozmieszanym żółtkiem. W zapiekance z ziemniakami i cukinią Składniki na 4 porcje: 500 g wątróbki drobiowej, 500 g ziemniaków, 100 ml...

  • Wątróbka na trzy sposoby

    Delikatesowy pasztet z kaczki Składniki na 12 porcji: 1 cebula, 1 łyżka smalcu, 250 g wątróbki kaczej lub innej drobiowej, 1 kaczka (ok. 2 kg), 250 g boczku, 250 ml wytrawnego czerwonego wina(...) muszkatołowa 1. Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na smalcu. Dodać oczyszczone i pokrojone w kosteczkę wątróbki, mięso z kaczki i boczek. Krótko razem podsmażyć. Podlać czerwonym winem. Dusić, aż wino...

  • Gofry gryź!

    ...drobiowego, 400 g krojonych pomidorów z puszki, 2 łyżki syropu klonowego, 2 łyżki octu z sherry Dodatki: 80 ml oliwy z oliwek, 2 cienko pokrojone kiełbaski chorizo, 2 drobno posiekane cebulki szalotki(...) głębokiej patelni rozgrzej oliwę, wrzuć masę selerowo-cebulową i smaż ok. 6-8 minut, mieszając. Dodaj zmieloną papryczkę i smaż kolejne 6-8 minut. Dorzuć pokrojony w drobną kostkę boczek, przyprawy...