• Informacje na temat:

    watrobka z serem i pomidorami

Przepisy na temat: watrobka z serem i pomidorami
  • Menu na cały tydzień

    ..., ułóż różyczki brokuła, pokrojoną marchewkę, posyp startym żółtym serem.  3. Białka ubij ze szczyptą soli, dodawaj po jednym żółtku, ubijaj. Wlej śmietanę, nadal ubijaj. Dodaj sól, pieprz, gałkę(...) faszeruj mięsem z sosem. Układaj w naczyniu, zapiekaj 20 minut w temp. 180°C. Podawaj z natką i pomidorami.  Wątróbka z wiśniami 1. Wątróbkę umyj i dokładnie oczyść. Obtocz w mące. Rozgrzej olej na...

  • Pożywne potrawy na każdy dzień tygodnia

    ...w naczyniu żaroodpornym. Na dno wlej wywar warzywny i wino. Dodaj masło i pokrojoną brzoskwinię. Piecz 35 minut w temp. 180°C.  Łosoś na szpinaku z pomidorami Sposób przygotowania(...) posiekany w plasterki czosnek, sól, pieprz i śmietanę. Pomidory pokrój w kostkę i dodaj do szpinaku. Duś kilka minut. Szpinak z pomidorami ułóż w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem. Na wierzchu...

  • Kuchnia na cały tydzień

    ...serem i oprósz solą. Piecz jeszcze 10 minut w temp. 180°C. Podawaj skropione sosem balsamicznym.  Pieczona wołowina Sposób przygotowania 1. Polędwicę umyj, osusz papierowym ręcznikiem(...). W brytfannie rozłóż płaty makaronu, zalej sosem pomidorowym. Ułóż kilka warstw. Górę polej beszamelem i posyp startym serem. Piecz pod przykryciem 40 minut w temp. 200°C. Posyp bazylią. Wątróbka...

  • Dieta małego bystrzaka

    Czy wiesz, że tempo nauki i zdolność koncentracji zależą m.in. od tego, co jada twój smyk? Poznaj produkty, które świetnie wpływają na inteligencję.

  • Ile wapnia potrzebuje smyk?

    Pierwiastek ten wzmacnia kości oraz ząbki dziecka i jest mu niezbędny do właściwego rozwoju. Podpowiadamy, jak układać menu brzdąca, aby nie zabrakło w nim tego cennego składnika.

  • Magia cypryjskiej kuchni

    Podróże to nie tylko zabytki, piesze wycieczki i piękne plaże. Podróże to przede wszystkim odkrywanie kultury i smaków regionu. Na takie kulinarne wędrówki dobra jest każda pora roku, ponieważ wszystkie, kolejno niosą ze sobą niezapomniane smaki i aromaty. Cypryjczycy gotują sercem, a do tworzenia swoich znakomitych potraw wybierają te składniki, którymi aktualnie obdarza ich natura. Dlatego, jeżeli tylko masz okazję daj się ponieść kulinarnej przygodzie, naprawdę warto!

  • Dieta małego bystrzaka

    Czy wiesz, że tempo nauki i zdolność koncentracji zależą m.in. od tego, co jada twój smyk? Poznaj produkty, które świetnie wpływają na inteligencję.

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...świeżych ogórków, cebuli i pomidorów, warzywną -posypaną serem, zimową - z pieczonej papryki i znakomitą sałatkę z jarzyn marynowanych ( salata de murături asortate). W niektórych restauracjach możemy również natrafić na salatę de varză murată - surówkę z kiszonej kapusty. Na deser Rumuni polecają papanaşi - wielkie pączki ze słodkim serem, polane kwaśną śmietaną i konfiturami, naleśniki z konfiturami...

Artykuły na temat: watrobka z serem i pomidorami
  • Burgery z kotletami z wątróbki

    Marzą ci się domowe burgery? Polecamy przepis na oryginalniejszą i nieco zdrowszą wersję z wątróbką.

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Co jeść, gdy doskwiera osteoporoza

    Śniadanie   Sałatka z pomidorów, oliwek, sera feta, cebuli i sałaty, 2 kromki razowca i kakao albo 2 połówki grahamki z żółtym serem, papryką, kawa z mlekiem.  Drugie śniadanie  Kanapki z pastą jajeczną, szczypiorkiem, woda albo sałatka owocowa, herbata czarna. Obiad Zupa kapuściana, ziemniaki, dorsz zapiekany z żółtym serem, groszek zielony, kompot albo krem z marchwi, gulasz z papryką i kasza...

  • Od dzieciństwa słyszymy, że znienawidzona wątróbka i szpinak są zdrowe i trzeba je jeść. Okazuje się, że, i owszem, są one korzystne dla zdrowia, ale z innych powodów, dla których były zalecane od lat. Czy szpinak i wątróbka są lekiem na raka? / fot. 123RF.COM Szpinak, zjadany ze smakiem przez znanego z kreskówek Popeye'a, okazuje się nie tylko źródłem żelaza, ale też bronią w walce z rakiem płuc. Również wątróbka jest dla nas cenna nie tylko ze względu na zawarte w niej żelazo. Potwierdzają...

  • Jak zwiększyć wchłanianie żelaza u chorych na anemię

    Ich dieta powinna obfitować w czerwone mięso oraz składniki odżywcze, które ułatwiają przyswajanie żelaza.

  • Chrzan to nieodłączny dodatek tradycyjnych dań wielkanocnych, mięs, domowych wędlin czy sałatek. Jego prawdziwą moc warto odkryć również w bardzo oryginalnej odsłonie. Fot. materiały prasowe Zupa chrzanowa z kremowym serkiem śmietankowym Hochland to wyjątkowa, świąteczna inspiracja - idealna, by skorzystać z niej już w te Święta!Aksamitna kremowa zupa chrzanowa z jajkami i chrupiącymi grzankami to znakomita alternatywna dla tradycyjnego żurku lub propozycja pierwszego dania podczas...

  • Cynk poprawi twoją odporność

    .... Zielony groszek Oraz inne rośliny strączkowe dostarczą nam cynku. Warto je jeść jak najmniej przetworzone i jak najkrócej gotowane, łączyć je z cebulą, żółtym serem, pomidorami oraz...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Pięć sposobów na pozbycie się bolesnych aft

    Spróbuj tych pięciu naturalnych sposobów.

  • Kołocz to regionalny śląski wypiek. Od staropolskiego kołacza odróżnia go prostokątny kształt oraz posypka. Zobacz, jak łatwo przygotować to drożdżowe ciasto w domu. Ciasto drożdżowe115 g mleka 12 g świeżych drożdży335 g mąki typ 50050 g masła 80 g jaj10 g żółtka35 g cukru1,35 g drobnej soli morskiejświeżo starta skórka z 1 pomarańczy białko do smarowania ciastabułka tarta do obsypania ciasta przed nałożeniem nadzienia Zrobić zaczyn drożdżowy z mleka, drożdży i łyżki mąki. Odstawić na 10-15...