• Informacje na temat:

    wątróbka wieprzowa w mleku

Przepisy na temat: wątróbka wieprzowa w mleku
Artykuły na temat: wątróbka wieprzowa w mleku
  • Trzy sposoby na wątróbkę

    Aby wątróbka była jasna, miękka i smaczna, należy pamiętać o kilku zasadach.

  • Od dzieciństwa słyszymy, że znienawidzona wątróbka i szpinak są zdrowe i trzeba je jeść. Okazuje się, że, i owszem, są one korzystne dla zdrowia, ale z innych powodów, dla których były zalecane od lat. Czy szpinak i wątróbka są lekiem na raka? / fot. 123RF.COM Szpinak, zjadany ze smakiem przez znanego z kreskówek Popeye'a, okazuje się nie tylko źródłem żelaza, ale też bronią w walce z rakiem płuc. Również wątróbka jest dla nas cenna nie tylko ze względu na zawarte w niej żelazo. Potwierdzają...

  • Witamina D3 tak wiele potrafi!

    ...(najlepiej jeść je w oleju, bo wit. D lepiej przyswaja się w tłuszczach). Witamina D - choć już w nieco mniejszych ilościach - występuje również w nieodtłuszczonym mleku i produktach mlecznych, m.in. maśle i serach żółtych: szwajcarskim, parmezanie, camembercie, edamie. Stosunkowo bogatym jej źródłem są również jajka, szczególnie żółtka oraz wątróbka - wieprzowa i wołowa.

  • Preparaty witaminowe, odżywcze napoje, dobroczynne herbaty, ziołowe napary –ludzkość od niepamiętnych czasów szuka specyfiku, który będzie miał dobroczynny wpływ na zdrowie. Ten idealny jest czysty, pozbawiony jakikolwiek dodatków. Mamy go na wyciągnięcie ręki. Fot. Picie mleka przynosi pozytywne skutki dla zdrowia/123RF/Picsel Prosto od krowy Zielone pastwisko to idealne miejsce dla krowy. Świeża trawa, czysta woda i duża przestrzeń zapewniają jej optymalne warunki do życia. Tym samym...

  • Ważna witamina

    ...oraz sardynki (najlepiej jeść je w oleju, bo wit. D lepiej przyswaja się w tłuszczach). Witamina D - choć już w nieco mniejszych ilościach - występuje również w nieodtłuszczonym mleku i produktach mlecznych, m.in. maśle i serach żółtych: szwajcarskim, parmezanie, camembercie, edamie. Stosunkowo bogatym jej źródłem są również jajka, szczególnie żółtka oraz wątróbka - wieprzowa i wołowa. 

  • Jedni ją uwielbiają, z kolei inni unikają jej jak ognia. Okazuje się jednak, że wątróbkę można przygotować w taki sposób, aby ze smakiem zjadł ją nawet największy niejadek. Fot. 123RF/Picsel Sporo osób krzywi sie na samą myśl o daniu z wątróbki. Już od dzieciństwa mamy i babcie, zmuszające nas do jej zjadania, jak mantrę powtarzały, że wątróbka to samo zdrowie. W istocie, miały rację. Najnowsze badania potwierdzają, że spożywanie tego rodzaju mięsa to jeden z najlepszych sposobów na walkę z...

  • Witamina D3 tak wiele potrafi!

    ...jeść je w oleju,bo wit. D lepiej przyswaja się w tłuszczach). Witamina D - choć już w nieco mniejszych ilościach - występuje również w nieodtłuszczonym mleku i produktach mlecznych,m.in. maśle i serach żółtych: szwajcarskim,parmezanie, camembercie, edamie. Stosunkowo bogatym jej źródłem są również jajka, szczególnie żółtka oraz wątróbka - wieprzowa i wołowa.

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Niebezpieczne dla naszego zdrowia bakterie mogą znaleźć się w produktach, które wydają się być z pozoru bardzo bezpieczne i zdrowe. W ostatnim czasie coraz częściej słyszymy o tym, że groźne bakterie salmonelli mogą znajdować się nawet w sałacie. Czy jest się czego bać? Fot. 123RF W ostatnim czasie australijskie społeczeństwo zelektryzowała informacja dotycząca paczkowanej sałaty, która miała zostać skażona bakteriami salmonelli. W związku z odnotowaniem co najmniej zwiększonej ilości...

  • Metalami ciężkimi nazywamy grupę metali i półmetali o dużej gęstości - najczęściej o właściwościach toksycznych dla człowieka. Pierwiastki te mogą przedostawać się do organizmu ze środowiska lub wraz z żywnością. Niestety, mogą się kumulować w tkankach. To w rybach jest najwięcej metali ciężkich. Fot. 123RF.COM/PICSEL Źródłem metali ciężkich w żywności jest zanieczyszczone środowisko - gleba, woda i powietrze. Mogą być produktami spalania, szczególnie węgla, ropy naftowej (rtęć) czy...