• Informacje na temat:

    wątróbka duszona w winie

Przepisy na temat: wątróbka duszona w winie
Artykuły na temat: wątróbka duszona w winie
  • Wątróbka na trzy sposoby

    Spośród podrobów najczęściej na naszym stole gości wątróbka.

  • Od dzieciństwa słyszymy, że znienawidzona wątróbka i szpinak są zdrowe i trzeba je jeść. Okazuje się, że, i owszem, są one korzystne dla zdrowia, ale z innych powodów, dla których były zalecane od lat. Czy szpinak i wątróbka są lekiem na raka? / fot. 123RF.COM Szpinak, zjadany ze smakiem przez znanego z kreskówek Popeye'a, okazuje się nie tylko źródłem żelaza, ale też bronią w walce z rakiem płuc. Również wątróbka jest dla nas cenna nie tylko ze względu na zawarte w niej żelazo. Potwierdzają...

  • Trzy sposoby na wątróbkę

    Aby wątróbka była jasna, miękka i smaczna, należy pamiętać o kilku zasadach.

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...

  • Potrawy wloskie czyli menu weselne

    ...ugotowane podroby z baranka ( serca i watrobka ). Na patelni poddusza sie marchewke i cebule. Dusi sie w bialym winie. Kiedy warzywa sa miekkie dodaje sie oliwe i drobno pokrojone podroby. Kiedy zmienia...

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Wykwintne dania z gęsiny

    Gęsina wraca do łask! Ta polska hodowana jest na naturalnej karmie. Ma tylko 3,5 - 5 proc. tłuszczu (wieprzowina ponad 30!). W smaku jest krucha i delikatna. Polecamy na niedzielny obiad.

  • 7 i 8 marca w Krakowie odbędzie się Kurs podstawowej wiedzy winiarskiej organizowany przez sieć sklepów KONDRAT Wina Wybrane i jego krakowskie przedstawicielstwo. W czasie kursu będzie między innymi możliwość degustacji 20 różnych win oraz odbędą się warsztaty łączenia wina z jedzeniem. Spotkanie poprowadzą doświadczeni sommelierzy i eksperci sieci sklepów KONDRAT Wina Wybrane. W czasie warsztatów będzie okazja, aby poznać regiony winiarskie, tajniki łączenia wina z potrawami, a także...

  • Mówi się, że wino to słońce zamknięte w butelce. Aby jednak dać mu szansę w pełni zabłysnąć, powinniśmy poznać parę zasad jego serwowania. W jaki sposób i do czego podawać białe wino? Fot. 123RF/Picsel Wino to wymagający trunek: potrzebuje odpowiedniej temperatury, atmosfery i towarzystwa. To ostatnie jest dzisiaj naszym głównym tematem, ale najpierw pokrótce omówmy dwie pierwsze kwestie. Nie za ciepło, nie za zimno Podając wino sprawdźmy, czy ma odpowiednią temperaturę. Nie musimy w tym celu...

  • Nie każdy z nas musi być masterchefem, żeby czarować w swojej kuchni. Czasem wystarczy przewaga kreatywności i pomysłowości nad wiedzą i umiejętnościami. Warto mieć w pamięci znane przysłowie: praktyka czyni mistrza i odważniej eksperymentować ze smakiem. Karnawał, a także wszelkie inne spotkania ze znajomymi, to świetna ku temu okazja. Umawiamy się z bliskimi na wieczór, kupujemy dobre wino i bezradnie stajemy przed lodówką przeczesując wzrokiem jej półki. Przyjrzyjmy się kilku przepisom...

Wideo na temat: wątróbka duszona w winie
  • Zmysłowe smaki: Wątróbka cielęca z jabłkami

    Wątróbka powinna znaleźć się w jadłospisie wszystkich osób, które mają skłonności do anemii. Zawiera ona łatwo przyswajalne żelazo, witaminę B12, a także cenny kwas foliowy. Jeśli dotąd nie mogliście przekonać się do wątróbki, koniecznie wypróbujcie nasz przepis - duszona z jabłkami i cebulką, z dodatkiem białego wytrawnego wina i czerwonego pieprzu, stanie się waszym ulubionym daniem

  • Zmysłowe smaki: Wątróbka cielęca z jabłkami

    Wątróbka powinna znaleźć się w jadłospisie wszystkich osób, które mają skłonności do anemii. Zawiera ona łatwo przyswajalne żelazo, witaminę B12, a także cenny kwas foliowy. Jeśli dotąd nie mogliście przekonać się do wątróbki, koniecznie wypróbujcie nasz przepis - duszona z jabłkami i cebulką, z dodatkiem białego wytrawnego wina i czerwonego pieprzu, stanie się waszym ulubionym daniem