• Informacje na temat:

    wątróbka drobiowa smażona przyprawy

Przepisy na temat: wątróbka drobiowa smażona przyprawy
  • Tradycyjne polskie dania mięsne z jabłkami

    ..., o winnosłodkim smaku, jest wspaniały do zapiekania i na przetwory, np. dla dzieci. Wątróbka drobiowa z Mazowsza Składniki: 50 dag wątróbki drobiowej; 2 łyżki mąki; 40 dag jabłek; sól, pieprz, cukier, majeranek(...); 2 szklanki bulionu; 40 dag szalotki; kilka śliwek; olej oraz przyprawy: sol; pieprz, cukier; gałka muszkatołowa; cynamon; goździki; • Mięso opłucz, osusz. Grubo natrzyj je solą, pieprzem oraz cukrem, po...

  • Prosty sposób na smaczną wątróbkę drobiową.

  • Pyszne danie na obiad lub kolacje, szybkie i latwe w przygotowaniu.

  • Ciekawy sposób na wątróbkę - doskonale nadaje się na obiadokolację.

  • Oj jak ja lubię czasem pokombinować ze smakami prostych dań :) A kiedy końcowy efekt i smak jest lepszy od spodziewanego to cieszy podwójnie. Polecam Wam wykonanie tego dania, to tylko troszeczkę więcej przygotowania od standardowej wątróbki z cebulką :)

  • Wątróbka z całkiem innej perspektywy. Nie jako danie plebejskie, a potrawa bardziej szlachetna.

  • Powiem tak dziś obiad inny niż zwykle, wątróbki mi się zachciało ale nie z chlebem czy ziemniakami lecz po prostu z makaronem, dziwna ta moja zachcianka ale i z drugiej strony szybki obiad. Może zdjęcia nie pokażą dobroci wątróbki i mogą wyglądać nie apetycznie ale zapewniam was wyszła super miękka a to za sprawą tego gdyż wątróbkę posoliłam na sam koniec przygotowania jej.

  • Smaczne, szybkie i proste w wykonaniu danie obiadowe.

  • Dla smakoszy wątróbki . Smażona wątróbka z cebulką. I wątróbka i cebulka są chrupiące. Ważne jest to , że jedyna przyprawą jaką dodałam jest moje warzywko. Oczywiście efekt chrupiący jest przy podaniu na świeżo. Ale odgrzana też jest super.

  • Pożywna wątróbka drobiowa

Artykuły na temat: wątróbka drobiowa smażona przyprawy
  • Wątróbka na trzy sposoby

    Spośród podrobów najczęściej na naszym stole gości wątróbka.

  • Od dzieciństwa słyszymy, że znienawidzona wątróbka i szpinak są zdrowe i trzeba je jeść. Okazuje się, że, i owszem, są one korzystne dla zdrowia, ale z innych powodów, dla których były zalecane od lat. Czy szpinak i wątróbka są lekiem na raka? / fot. 123RF.COM Szpinak, zjadany ze smakiem przez znanego z kreskówek Popeye'a, okazuje się nie tylko źródłem żelaza, ale też bronią w walce z rakiem płuc. Również wątróbka jest dla nas cenna nie tylko ze względu na zawarte w niej żelazo. Potwierdzają...

  • ...pietruszka 3 jajka czosnek - 2 duże ząbki 2 łyżki bułki tartej Mięso ugotować z jarzynami (wyszedł wyśmienity rosół), wątróbka usmażyć. Mięso zmielić, dodać przyprawy, dobrze wymieszać, dodać jajka(...) miodu (najlepiej gryczany) ok. 1/2 szklanki 1 szklanka cukru pudru 1 jajko 1 ł. przyprawy do piernika 1 1/2 ł. sody oczyszczonej mam nadzieję, że nic nie zapomniałam, można dodać odrobinę...

  • Odpowiednia mieszanka przypraw potrafi nadać każdemu daniu niepowtarzalny aromat. Dlatego nie warto ograniczać się tylko do soli i pieprzu, które bez właściwych ziół i warzyw nie wydobędą z potrawy odpowiedniego smaku. Warto wiedzieć, które przyprawy idealnie komponują się z mięsem, a które pasują do zup i sałatek. Oto nasze podpowiedzi! Najlepsze przyprawy do mięs Jak poprawić smak mięsa? Wszystko zależy od jego gatunku. W przypadku drobiu zdecydowanie możemy pozwolić sobie na eksperymenty....

  • Kaczka na trzy sposoby

    ...dodatkiem do pieczonej kaczki jest czerwona kapusta - zasmażana lub w formie surówki (poszatkowana i zblanszowana kapusta, posiekana cebula, pokrojone w kostkę jabłko, nieco oleju, przyprawy). Rolada(...) pokroić w kosteczkę. Natkę pietruszki posiekać. Pieczarki pokroić w plasterki. Podsmażyć na oleju razem z wątróbkami. Kajzerki pokroić w kosteczkę. Przełożyć do miski, dodać przestudzone pieczarki...

  • Może znacie baśń, w której król zadaje córkom pytanie o siłę miłości i od swej najmłodszej uzyskuje odpowiedź, która początkowo wywołuje w nim gniew? Brzmi ona "Ojcze, kocham cię jak sól kuchenną". Ta baśń, podobnie jak wiele innych, kryje w sobie pokoleniową mądrość – nie można żyć bez przypraw. Fot. 123RF/Picsel Przyprawy poprawiają znacząco smak i zapach potraw, mają właściwości konserwujące, stymulują trawienie oraz mają cechy prozdrowotne i lecznicze. Nic dziwnego, że handel nimi od...

  • Wykwintne dania z gęsiny

    ...azjatycku Składniki na 4 porcje: 2 filety z piersi gęsi (ok. 50 dag), 1 - 2 łyżeczki ziaren kopru, 1 łyżeczka przyprawy do dań chińskich, 2 czerwone papryki, 1 główka kapusty paksoi (podobna do pekińskiej...

  • Domowej roboty ogórki małosolne to prawdziwy rarytas. Jak je przygotować, aby nie były puste w środku i smakowały dokładnie tak, jak te które robiły nasze babcie? Fot. 123RF/Picsel Czym różnią się ogórki kiszone od małosolnych? Odpowiedźjest prosta: podstawową kwestią wyróżniającą ogórki małosolne jest czas kiszenia, chociaż i w tym wypadku granica jest bardzo płynna. Zwykle uznaje się jednak, że warzywa, które spędziły w solance mniej niż 3 dni, są ogórkami małosolnymi. Później stają się już...

  • Jedni ją uwielbiają, z kolei inni unikają jej jak ognia. Okazuje się jednak, że wątróbkę można przygotować w taki sposób, aby ze smakiem zjadł ją nawet największy niejadek. Fot. 123RF/Picsel Sporo osób krzywi sie na samą myśl o daniu z wątróbki. Już od dzieciństwa mamy i babcie, zmuszające nas do jej zjadania, jak mantrę powtarzały, że wątróbka to samo zdrowie. W istocie, miały rację. Najnowsze badania potwierdzają, że spożywanie tego rodzaju mięsa to jeden z najlepszych sposobów na walkę z...

  • Jesteś tym co jesz – to prawda stara jak świat. Chociażby z tego względu warto jest zaopatrywać się w naprawdę zdrowe i pełnowartościowe produkty, które swym składem wspierają funkcjonowanie organizmu. Czego nie powinno zabraknąć w naszej spiżarni? Poszukując produktów, które swym cennym składem mogłyby wzbogacić nasz codzienny jadłospis, bardzo często zapominamy o przyprawach. To duży błąd, gdyż te niepozorne dodatki do dań zazwyczaj kryją w sobie mnóstwo składników odżywczych, doskonale...