• Informacje na temat:

    warzywa na patelnie z fetą

Przepisy na temat: warzywa na patelnie z fetą
  • Lekkie zapiekanki  z mielonego mięsa i warzyw

    Makaronowa zapiekanka przekładana warzywami Sposób przygotowania: 1. Cukinię umyj, potnij  w cienkie plasterki. Marchewkę i seler obierz, pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, posiekaj. Rozgrzej(...) pieniędzy na ich leczenie i rehabilitację. Sprawdź szczegóły >>> Bakłażanowa zapiekanka z fetą i jogurtem Sposób przygotowania: 1. Cebulę i 1 ząbek czosnku obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na...

  • Brokułowa z fetą

    Zdrowe brokuły w duecie z fetą.

  • Słone ciasto z fetą i bakłażanem

    Idealne na piknik czy wycieczkę za miasto. Wytrawne, ziołowe ciasto z bakłażanem i fetą. Świetnie smakuje na zimno.

  • Gyros drobiowy z warzywami oraz fetą

    ...zgęstnieje. Przypraw go solą i pieprzem. Ser pokrój w kostkę. Mięso zrumień na rozgrzanej patelni. Wymieszaj z warzywami i rozmarynem. Przypraw. Przełóż do natłuszczonej formy. Posyp serem. Polej sosem...

  • Sałatka z fetą i oliwkami

    Sposób przygotowania 1. Ciecierzycę przelej na sitku przegotowaną wodą i odstaw, by ociekła. W tym czasie papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki opłucz, osusz, potnij na kawałeczki. Cukinię oczyść, umyj, pokrój w drobną kostkę.  2. Czosnek obierz, grubo posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj papryki oraz cukinię. Warzywa smaż 2-3 minuty , mieszając (powinny pozostać chrupiące). Zdejmij...

  • Sałatka z marynowanego bakłażana z fetą i agrestem

    Jak ciekawie podać oswojone już na naszych stołach, proste bakłażany? Spróbujmy zrobić do nich marynatę z... kawy i wędzonej papryki.

  • Lekkie zapiekanki z warzywami

    .... Wymieszaj na jednolitą masę. Bakłażany i pomidory umyj, oczyść, pokrój wzdłuż w plasterki. 2. Formę posmaruj tłuszczem. Układaj w niej warstwami warzywa i mięso. Posyp pokruszoną fetą. Piecz ok. 45 minut(...)  i wytrzyj do sucha. 2. Rozdrobnione warzywa dodaj do kapusty. Ponownie całość przypraw i duś razem 5 minut. Na  2 łyżkach oliwy podsmaż borowiki (ok. 10 minut). Tost pokrusz, wymieszaj  z parmezanem...

  • Warzywa z lekkim farszem

    ....  3. Bataty ułóż na blaszce z pergaminem i posyp fetą - możesz ją wymieszać z serem pleśniowym lub żółtym serem startym na grubej tarce. Piecz w 160 st. przez 10 minut.  4. Podawaj posypane posiekaną(...) i odetnij z nich czubki. Dorzuć do ziemniaków i obgotuj przez 5 minut. Warzywa odcedź i poczekaj, aż przestygną. Ziemniaki lekko wydrąż, a z cebul wyjmij po 3-4 wewnętrzne warstwy.  2. Marchewkę...

  • B jak burak. Warzywo z masą składników odżywczych!

    W okresie zimowym szczególnie powinniśmy stawiać na pokarmy bogate w składniki odżywcze. A doskonale w tym wypadku sprawdzą się buraki – warzywa, w których znajdują się m.in. wspomagające odporność antycyjany. ​Warto również pamiętać o niezwykłych walorach smakowych oraz o mnogości możliwości wykorzystania ich w przeróżnych daniach. Dokładnie 24 listopada obchodzimy Dzień Buraka. Tego dnia warto...

  • Frittata na cztery sposoby

    Masa jajeczna zapiekana z warzywami, szynką czy serem, to danie popularne we Włoszech i Hiszpanii. Spróbuj, a to delikatne i sycące danie z ulubionymi dodatkami szybko zagości w twojej kuchni.

Artykuły na temat: warzywa na patelnie z fetą
  • Makaron z bakłażanem i fetą

    Jeżeli makaron ma być podany z warzywami, gotuję go w tej samej wodzie, w której uprzednio gotowały się warzywa. Dzięki temu jest wyjątkowo aromatyczny. Aby makaron był pikantniejszy, gotuję go w wodzie z listkami laurowymi albo w bulionie mięsnym.

  • Frykadelki nadziane fetą

    ...1. Warzywa umyj, osusz. Bakłażany i cukinię pokrój w plasterki, pomidory na cząstki. Paprykę przekrój, usuń środek z pestkami, strąk potnij w paseczki....

  • Kotleciki z fetą i orzechami

    ...z duszonymi warzywami i pieczywem. Zobacz także:

  • Bakłażan z wołowiną, pomidorami i fetą

    ...tarty parmezan, mieszamy. Fetę rozkruszamy. Wydrążone bakłażany napełniamy farszem, posypujemy fetą i pieczemy 25 minut w 200ºC.

  • Roladki z papryką i serem feta

    Pyszna przekąska.

  • Ravioli z przypalonym porem, migdałami i serem feta

    ...podaniem gotuj ravioli w osolonej wodzie przez 5 minut lub aż będą al dente. Po ugotowaniu odcedź je, polej oliwą i posyp fetą. Porcje składające się z pięciu pierożków udekoruj prażonymi migdałami...

  • Księga smaków: Ser feta

    ...i potnij w paski. Dodaj wypestkowane oliwki. Ułóż na warzywach pokrojoną w pióra czerwoną cebulę. Polej sałatkę oliwą i dopraw do smaku. Wymieszaj i skrop sokiem z cytryny. Na wierzchu ułóż grube plastry...

  • 5 leczniczych terapii z kolorowych warzyw

    Warzywa zostały podzielone przez lekarzy i dietetyków na 5 grup kolorystycznych. Każda barwa wiąże się z określonymi substancjami odżywczymi. Wystarczy codziennie wybrać jedną porcję z każdej grupy, a na twoim talerzu będzie kolorowo i... zdrowo.

  • Omlet z groszkiem i szpinakiem

    Młode liście i warzywa nadają smak wiośnie. Powitaj ją we własnej kuchni, testując przepis na pyszny, śniadaniowy omlet z warzywami!

  • Roladki z bakłażana w sosie pomidorowym

    .... Dno żaroodpornego naczynia posmaruj sosem pomidorowym. Ułóż roladki. Polej resztą sosu. Posyp odłożoną fetą. Piecz 15-20 minut w 180°C.