• Informacje na temat:

    warzywa na patelnie z białą kiełbasą

Przepisy na temat: warzywa na patelnie z białą kiełbasą
  • Gulasze z kiełbasą

    Przyrządzone z mnóstwem delikatnych warzyw, pysznych dodatków oraz aromatycznych przypraw potrafią zaskoczyć wyjątkowym smakiem! Idealne na zimowy obiad.

  • Warzywa i surowa kiełbasa duszone w pomidorach - bardzo dobry sos do makaronu, ale równie dobrze nada się do ryżu lub ziemniaków! Smaczny i pożywny. A i witamin nie brak.

  • Żurek staropolski z białą kiełbasą

    ...w kostkę warzywa, liście laurowe i ziele angielskie. Posolić i gotować, aż mięso przy kości będzie miękkie. 2. Kości wyciągnąć, obrać z mięsa, pokroić i dodać do wywaru. Połączyć żurek ze śmietaną i śmietanką, zahartować i dodać do garnka. Białą kiełbasę podsmażyć na patelni na złoty kolor z obu stron, chwilę poddusić pod przykryciem, następnie pokroić w cząstki i dodać do zupy. 3. Na tej...

  • Dziś polecam Wam trochę kolorowej fantazji.

  • Pomysły na wykorzystanie białej kiełbasy

    ...przykrycia. Sałatka To kolejny sposób, by zadziwić gości. Powszechnie uważa się, że wszystkie potrawy zawierające białą kiełbasę są tłuste i ciężkostrawne. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, by(...). Paprykę słodką kroimy w drobną kostkę i mieszamy z mixem sałat, kiełbasą i jajkami. Całość polewamy jogurtem zagęszczonym majonezem z dodatkiem chrzanu i gotowe!   Po meksykańsku Innym sposobem...

  • O :) Smaczna przystawka ,nie tylko od święta

  • Wielkanocne pomysły na wykorzystanie boczku w plastrach

    Trudno wyobrazić sobie wielkanocny stół bez aromatycznych wędlin. Wśród półmisków mięs pierwsze skrzypce gra biała kiełbasa, pasztet i boczek. Boczek serwować można jako pełnoprawną wędlinę, ale jego plastry sprawdzą się także w formie dodatku do świątecznych przekąsek. Poznajcie najlepsze pomysły na wykorzystanie boczku w plastrach.

  • Doskonała zupa jeśli mamy niewiele czasu na gotowanie, a chcemy zjeść coś ciepłego :)

  • Sezon na szparagi – wypróbuj te przepisy!

    ...pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 190 stopni Celsjusza przez około 20-25 minut. Warzywa zapiekane Odetnij twarde końcówki szparagów i pokrój na mniejsze kawałki. Kiełbasę...

  • Smaczny pomysł na "Krupnik z białą kiełbasą"

Artykuły na temat: warzywa na patelnie z białą kiełbasą
  • Biała kiełbasa. Najlepsze pomysły na wykorzystanie jej w przepisach wielkanocnych

    Aromatyczna biała kiełbasa to jeden ze smaków, który natychmiast przywodzi nam na myśl rodzinną atmosferę Świąt Wielkanocnych. Najczęściej podajemy ją na gorąco lub w tradycyjnym świątecznym żurku, jednak to nie jedyne sposoby na wykorzystanie tego przysmaku. Jak w ciekawy, nieoczywisty sposób możemy wykorzystać białą kiełbasę?

  • Przepis na święta

    ...menu: pasztet z soczewicy i marchwi, tarta z kozim serem, śledzie w oleju lnianym... Utwór klasyczny? Barszcz. Biały z białą kiełbasą.

  • Luksus na wyciągnięcie ręki

    ...- soloną rybę (zwykle jest to okoń morski lub dorsz) duszoną i podawaną z patatami, warzywami i polaną sosem mojo picon (ostry czerwony sos złożony głównie z papryki i chili). Wybornie smakuje conejo en(...), w której się ją przygotowuje. Składniki bywają różne, ale najczęściej jest to ryż (przyprawiony szafranem) zapiekany z mięsem drobiowym lub króliczym, rybą, małżami, krewetkami, kiełbasą, wieprzowiną...

  • Ekspresowe dania na święta. Sprawdzone pomysły

    ...brytfanny lub innego naczynia żaroodpornego. Na uduszonych warzywach układamy białą kiełbasę. Całość zapiekamy pod przykryciem. Gdy kiełbasa zrobi się rumiana, danie jest gotowe! Zapiekana kiszona(...)Szybka sałatka z szynką i warzywami Nie ulega wątpliwości, że Polacy wręcz uwielbiają sałatki, a największym powodzeniem cieszy się oczywiście w naszym kraju klasyczna jarzynowa z majonezem. Można...

  • Obowiązkowe dodatki do wielkanocnego żurku

    ...podsmażone na patelni lub upieczone w piekarniku warzywa korzeniowe - pietruszkę i marchew - a także rozmaryn. Wszystkie te składniki pozwalają w efekcie uzyskać zupę o gęstej, zawiesistej konsystencji...

  • Zupa meksykańska

    ...1. Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj. Papryczkę chili pokrój w bardzo drobną kostkę lub talarki. Białą i czerwoną fasolę oraz kukurydzę osącz z zalewy, dokładnie opłucz pod bieżącą wodą, znów osącz(...), wrzuć cebulę oraz czosnek, zeszklij. Dodaj pokrojone papryki oraz papryczkę chili, mieszając smaż 3-5 minut. Posyp słodką papryką oraz kuminem, dokładnie wymieszaj. Warzywa przełóż do garnka z bulionem...

  • Za dużo zapasów? Przepisy zero waste na wykorzystanie wędlin, które zostały po świętach

    ...mięsne resztki, dokładnie je mielimy i mieszamy ze sobą. Dodajemy do tego rozdrobnione pieczarki i warzywa i mamy gotowy farsz, który możemy wykorzystać przy lepieniu pierogów, tworzeniu krokietów(...) wywarem umieszczamy ziemniaki oraz warzywa, których chcemy się pozbyć i gotujemy je na parze. Gdy wywar znacznie się zredukuje, przecedzamy go i dodajemy przecier pomidorowy, gotując aż sos się zagęści...

  • Wielkanoc według Roberta Skubisza

    ...przez około 5 minut i zalewamy wywarem warzywnym. Krem gotujemy 15 do 20 minut i mielimy do konsystencji kremu. Doprawiamy do smaku  i dekorujemy listkami świeżego oregano.   Żurek z białą kiełbasą(...) gotujemy około 2 godziny. Gdy żurek jest już gotowy przecedzamy go przez drobne sitko, doprawiamy do smaku i zabielamy niewielką ilością śmietany. Żurek podajemy z białą kiełbasą, jajkiem przepiórczym...

  • Rozmaitości z pieca

    ...makaron, rybę, brokuły i pomidory. Śmietanę dokładnie wymieszać z jajkami, doprawić solą, pieprzem i gałką, masą zalać warzywa, posypać serem i wstawić do nagrzanego piekarnika (170ºC) na 30-40 minut(...) cynamonu i chili, po 1 łyżeczce mielonego kminu rzymskiego i kolendry, 10 dag sera feta. Warzywa oczyścić, pokroić - marchewkę w kostkę, pomidory w cząstki. Cebulki i szczypior posiekać. Mięso pokroić...

  • Węgierskie inspiracje

    ...w plasterki. Pokrojone warzywa, grzyby i mięso włóż do odcedzonego bulionu i gotuj, aż wszystko będzie miękkie. Kurę można zastąpić świeżą rybą, np. karpiem, szczupakiem lub dorszem. Po ugotowaniu ryby wyjmuje...