• Informacje na temat:

    warzywa mrożone i piersi

Przepisy na temat: warzywa mrożone i piersi
  • Wielowarzywna zupa na piersi kurczaka

    Składniki: 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 marchewki po 20 dag selera i bakłażana 4 gałązki tymianku 5 gałązek oregano, olej 800 ml wywaru drobiowego 15 dag mrożonej fasolki, sól 10 dag pomidorków koktajl. 20 dag piersi kurczaka, pieprz Przygotowanie: 1. Cebulę oraz czosnek obierz, poszatkuj, oczyszczone marchewki pokrój w plasterki. Kawałek selera pozbaw skórki...

  • Pyszna kawa w sam raz na wiosenne chwile na słońcu :)

  • Zimowe warzywa w roli głównej

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Andrzej Polan pokazał, jak przygotować smakowite potrawy z zimowych warzyw. Na stole pojawiły się m.in. krokiety z ziemniaków, buraki w cieście oraz pietruszka z kurczakiem, pory i pieczarki. Pietruszka z kurczakiem, porem i pieczarkami 300 ml śmietany 36 proc. 200 g pieczarek 100 g klarowanego masła 4 piersi z kurczaka 4 korzenie pietruszki 4 żółtka 2 pory sól...

  • Wypróbowany przepis na "Mrożone ciastka"

  • Zapiekane piersi kurczaka

    ...● 60 dag piersi kurczaka ● 50 dag pieczarek ● 6 łyżek masła ● 10 dag mrożonej karotki ● 10 dag mrożonego groszku ● łyżeczka soli ● łyżeczka mielonej...

  • Pyszne jak wszystkie dania , które mam :]

  • Potrawka z pieczarkami

    Kurczak i warzywa.

  • Świetna opcja na weekend. Ciasto robi się w 30 minut, nie wymaga pieczenia i jest zimne. Dodatkowo zadowoli wszystkich miłośników czekolady :)

  • Co dobrego w brokułach?

    Brokuły ostatnio często goszczą na naszych stołach. I słusznie, są smaczne i zdrowe, a do tego bardzo łatwo przygotować z nich coś niezwykłego. Nie trzeba na nie czekać aż do wiosny, gdyż są dostępne przez cały rok, zarówno świeże, jak i mrożone.

  • Danie smaczne i lekkie. Pierś jest bardzo soczysta.

Artykuły na temat: warzywa mrożone i piersi
  • Potrawka z pieczarkami

    Kurczak i warzywa.

  • Kiedy za oknem pełnia lata, a prażące słońce i wysokie temperatury stają się nad wyraz męczące, każdy z nas marzy o chwili orzeźwienia. Dobrym sposobem na przetrwanie upałów jest sięgniecie po chłodne napoje, takie jak mrożona herbata. Fot. 123RF/Picsel a nami pierwsza fala letnich upałów, a prognozy na kolejne tygodnie zwiastują ciąg dalszy. Niestety część z nas musi przetrwać gorące dni w rozgrzanym do czerwoności mieście, z utęsknieniem czekając na zaplanowany urlop. Jeżeli nie możemy...

  • Obiad z mrożonki

    Mrożone warzywa można wykorzystać do zup, ale też do dań wykwintnych.

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Jakie mają zalety i dlaczego warto przygotowywać je w ten sposób? Fot.123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne...

  • Jamiego Olivera rewolucja na szkolnych stołówkach

    Jamie oddziela piersi, udka i skrzydełka, a resztę kurczaka - korpus z kośćmi, skórą i chrząstkami miksuje na gładką masę. Dzieci krzywią się z obrzydzeniem. Jamie dodaje mąkę i masę chemicznych ulepszaczy, panieruje nuggetsy w bułce tartej i wrzuca na patelnię. Zapytane o zdrowsze mięso, dzieci wskazują piersi i udka. Ale zapytane o to, co chciałyby zjeść, wszystkie wybierają nuggetsy.

  • Kolorowe warzywa doskonale prezentują się na naszych talerzach – pobudzają zmysły i zachęcają do jedzenia. Ale czy wiedzieliście, że za włączeniem ich do diety przemawiają nie tylko względy estetyczne? Szczególnie cenne są fioletowe warzywa, gdyż mogą uchronić nas przed rakiem. Fot. 123RF Śliwki, bakłażany, kapusta, porzeczki, borówki oraz buraki - co je łączy? Z pozoru, poza doskonałym smakiem, niewiele, Jeśli jednak przyjrzycie się im dokładniej, z pewnością rzuci wam się w oczy ich...

  • Wierzę, że z rakiem można wygrać

    Ewa Bulisz o tym, że jest chora, dowiedziała się dlatego, że się uparła. Wymusiła skierowanie na biopsję, choć usłyszała, że ma się nie przejmować zmianą widoczną w USG, bo jest za młoda na raka piersi. Ten upór uratował jej życie.

  • Mimo wysiłków specjalistów od żywienia, warzywa i owoce wciąż za rzadko goszczą na naszych stołach. Amerykanie chcą to zmienić i ruszają z wielką ofensywą, która w niekonwencjonalny sposób ma zachęcać do jedzenia tych produktów, przekonując, że są one... atrakcyjne i "trendy". Fot. 123RF/Picsel Można powiedzieć, że warzywa są ostatnio rozchwytywane. Producenci mini marchewek postanowili dokonać powtórnego pozycjonowania tej zdrowej przekąski na rynku - tym razem nawiązując jednak do praktyk...

  • Karmienie mieszane

    Czasem oprócz piersi trzeba podać maluszkowi też butelkę. Przedstawiamy trzy sytuacje, w których mamy podjęły taką decyzję. Specjalista doradza im, jak to zrobić z sukcesem, krok po kroku.

  • Robiąc zapasy żywnościowe, część z nich odruchowo wrzucamy do zamrażalnika. Warto jednak pamiętać, że urządzenie to nie zatrzymuje czasu, a włożone do niego jedzenie może się zepsuć. Fot. 123RF/Picsel Przygotowując się do kryzysowej sytuacji, Polacy zaczęli gromadzić całkiem sporo porudktów żywnościowych. Część z nich (np. makarony lub kasze) możemy bez trudu przechować w domowej spiżarni lub półkach kuchennych. Jednak co zrobić w przypadku mięsa, warzyw i owoców? Z pomocą może nam przyjść...