• Informacje na temat:

    warzywa faszerowane z serem feta

Przepisy na temat: warzywa faszerowane z serem feta
  • Słone ciasto z fetą i bakłażanem

    ...z połową oliwy, około 6-8 minut, często mieszając. Usmażone bakłażany osuszamy na ręczniku papierowym i odkładamy na bok. W misce mikserem roztrzepujemy jajka. Stopniowo dodajemy mąkę i proszek, energicznie(...). Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Ser feta kroimy w kostkę. Dodajemy bakłażana i fetę do ciasta, delikatnie mieszając. Dodajemy siekane zioła. Wlewamy ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia...

  • Wypróbowany przepis na "Warzywa z serem feta"

  • Pieczarki z serem

    Składniki dla 4 osób: 8 dużych pieczarek 10 dag sera feta 2 średnie pomidory kilka gałązek tymianku grubo mielony pieprz sól Sposób przygotowania: 1. Pieczarki obierz, umyj(...) kilkoma pieczarkami, duszone warzywa, np. cukinia z papryką lub ziemniaki smażone z boczkiem albo różne kasze zasmażane z warzywami, np. marchewką lub szpinakiem. Czas przygotowania: ok. 40 minut...

  • Młoda zielona cukinia, cebula cukrowa, kolorowe słodkie papryczki, pomidorki koktajlowe oraz ser feta ich smak został podkreślony szczyptą pikantnych przypraw.

  • Jeśli nie kiełbasa z grilla, to co?

    Aby odchudzić grillowe menu, postawmy na drób, ryby, warzywa i owoce. Nieśmiertelna kiełbasa czy kaszanka z grilla może ustąpić pola zdrowszym potrawom.

  • Wypróbowany przepis na "Papryki faszerowane serem feta"

  • Zdrowe przekąski z grilla

    ...akcentem w sałatce. Dla podkreślenia smaku, całość dania można posypać na koniec rozkruszonym serem feta.   Artykuł powstał we współpracy z marką Sokołów(...) po około 10 minut z każdej strony. Pieczarki faszerowane Choć w naszym kraju są niezwykle popularne, wiele osób uważa je za bezwartościowe. Okazuje się jednak, że pieczarki nie tylko są bogate...

  • Pożywne dania na cały tydzień

    ...rozgrzanym oleju z każdej strony.  2. Serek feta pokrój w kostkę. Łodygi selera naciowego i cebulę pokrój. Pomidory umyj, osusz, oliwki osącz z zalewy.  3. Na półmisku układaj naprzemiennie usmażoną(...), przypraw, delikatnie wymieszaj. Układaj na talerzach, posyp listkami szpinaku i tartym parmezanem. Podawaj gorące Szaszłyki z warzywami Sposób przygotowania 1. Piersi kurczaka umyj i pokrój...

  • Najprostszy chyba przepis na faszerowane warzywa - można wykorzystać cukinię i paprykę , ale też np. patisona :)

Artykuły na temat: warzywa faszerowane z serem feta
  • Kalarepy faszerowane kaszą i warzywami

    ...naczynie z kalarepami i piecz przez około 25 minut.  5. Ser typu feta pokrój lub pokrusz i ułóż na wierzchu dania. Zobacz także:

  • Faszerowane warzywa to jeden z najlepszych pomysłów na szybki, letni obiad dla całej rodziny. Sprawdzą się doskonale, gdy nie masz ochoty na spędzanie w kuchni długich godzin. Fot. 123RF/Picsel Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Latem w sklepach znajdziemy mnóstwo sezonowych warzyw, które idealnie nadają się do podania w ten sposób. Jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do...

  • Faszerowana cebula

    ...1. Z cebul odkrawamy czubki na 1/4 wysokości i z pozostałej części wyjmujemy środek, zostawiając ok. 2-3 warstw. Lekko ścinamy też spody, aby upieczone warzywa stabilnie stały na talerzu. 2. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Wyjęte z cebuli środki drobno siekamy, podobnie jak natkę pietruszki. Ser feta rozkruszamy, dodajemy do niego cebulę, pomidory, natkę, przepuszczone...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Smak Bułgarii: banica

    Kuchnia bułgarska jest bogata w aromaty i warzywa. Banicę można kupić w wielu lokalnych budkach z przekąskami - można ją faszerować serem, szpinakiem, a także szynką.

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Jakie mają zalety i dlaczego warto przygotowywać je w ten sposób? Fot.123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne...

  • Pora na pomidora

    Faszerowane pomidory Przygotowanie: Przygotuj farsz: do mielonego mięsa dodaj drobno posiekaną cebulę, kajzerkę namoczoną w mleku oraz roztrzepane...

  • Niestety, minął już czas, gdy na naszych stołach królowały zielone sałatki i warzywa wprost z przydomowego ogródka. Ale czy zima pod względem żywieniowym nie ma nam nic ciekawego do zaoferowania? Fot. 123RF Myli się ten, kto uważa, że zima to fatalna pora dla smakosza. Co prawda, na naszych stołach braknie świeżych ogórków i najbardziej aromatycznych pomidorów, ale w ich miejscu pojawiają się najsmaczniejsze o tej porze roku warzywa korzeniowe. Chociaż ilu z nas wzgardza bulwami, warto dać im...

  • Bakłażan - najlepszy w sierpniu

    ...z innymi warzywami. Wyśmienicie smakuje w duecie z papryką, pomidorami, cukinią, kurkami. Młode bakłażany jemy ze skórką. W niej i tuż pod nią jest sporo cennych składników. Bakłażany można piec, smażyć(...) roladki z grillowanych plastrów, np. z farszem z sera feta doprawionego ziołami. Z grubszych plastrów przygotujemy bakłażanowe kotlety - panierujemy je jak schabowe i smażymy. Wydrążone połówki bakłażana...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...