• Informacje na temat:

    warzywa duszone z pulpetami

Przepisy na temat: warzywa duszone z pulpetami
  • Pomysł na obiad, czyli pyszne pulpety drobiowe z duszonymi warzywami i żółtym serem!

    ...sojowym i ziołami prowansalskimi. Dodać pokrojony czosnek, podlać wodą i wymieszać. Na tak przygotowane warzywa wyłożyć wcześniej przygotowane pulpety, patelnie przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu...

  • Pomidorowe pulpety

    ...dodać pokrojoną paprykę i smażyć. 3. Dolać wodę z pulpetów bez przypraw, wrzucić pokrojonego selera i marchewkę. Gdy warzywa są miękkie, dodać pomidory (można zagęścić delikatnie mąką, gdy będzie...

Artykuły na temat: warzywa duszone z pulpetami
  • Kotlety ryżowe  z sosem pomidorowo-warzywnym

    .... Dobrze wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Uformować 12 pulpetów, spłaszczyć je jak na hamburgery. Zrumienić na oleju z każdej strony. Podawać polane sosem z warzywami. Zobacz także:

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Lżejsza o 4 kilogramy w miesiąc!

    ..., cukinię, bakłażan), gotować na parze (np. kalafior, brokuł). Polecamy też warzywa duszone w sosie własnym - pyszne i lekkostrawne. Napoje dobre dla figury W ciągu dnia nie zapominajmy o piciu(...) pszennych - będą mniej tuczące! Gdy źle trawimy surowe warzywa Niektóre osoby mogą skarżyć się na wzdęcia, a nawet biegunki po zjedzeniu dużej ilości tzw. surowizny. W takim wypadku lepiej jeść warzywa...

  • Nowa książka z entuzjastycznie przyjętej serii dla kulinarnych debiutantów. Raj dla podniebienia wegetarianów i osób na diecie. Smakowite spotkanie przy stole pełnym kolorowych, zdrowych, niskokalorycznych dań z warzywami w roli głównej. Są tu sałatki, przystawki, surówki, zupy i dania jednogarnkowe. Nie zabrakło też potraw z patelni, nadziewanych i z piekarnika. Dowiesz się wszystkiego o zakupie, duszeniu, blanszowaniu, parowaniu, smażeniu, zapiekaniu i grillowaniu warzyw. Specjalna tabela...

  • Wołowina na stole!

    ...z nasion, pokroić. Cebulę pokroić w piórka, pieczarki i marchew w talarki, paprykę w kosteczkę. Warzywa zeszklić na oliwie, dodać pokrojone w kostkę mięso, oprószyć solą, pieprzem, rozmarynem(...) w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Warzywa zeszklić na oliwie, doprawić solą i pieprzem. Podawać z plastrami polędwicy. Wołowina po chińsku Składniki na...

  • Skorzonera – zapomniane warzywo, które powoli zaczyna wracać na nasze stoły. Nie tylko doskonale smakuje, ale również ma dobroczynny wpływ na nasze zdrowie. Chociażby z tego względu warto się wysilić i poszukać jej na lokalnych targowiskach. Fot. 123RF/Picsel Chociaż nazwa skorzonera brzmi egzotycznie, jest to zimowe warzywo, które już wieki temu pojawiało się w wielu polskich przepisach. Niestety, z nieznanych powodów zapomnieliśmy o nim i dopiero teraz, po wielu latach, odkrywamy je na...

  • Niestety, minął już czas, gdy na naszych stołach królowały zielone sałatki i warzywa wprost z przydomowego ogródka. Ale czy zima pod względem żywieniowym nie ma nam nic ciekawego do zaoferowania? Fot. 123RF Myli się ten, kto uważa, że zima to fatalna pora dla smakosza. Co prawda, na naszych stołach braknie świeżych ogórków i najbardziej aromatycznych pomidorów, ale w ich miejscu pojawiają się najsmaczniejsze o tej porze roku warzywa korzeniowe. Chociaż ilu z nas wzgardza bulwami, warto dać im...

  • Zapomniane warzywa powoli znów wracają do łask. Jednym z nich jest topinambur, który dzięki swoim właściwościom, stanowi znacznie zdrowszą alternatywę dla wszechobecnych ziemniaków. Fot. 123RF/Picsel Słonecznik bulwiasty, bulba, bulwa, świniak, gruszka ziemna czy też świński orzech - to tylko niektóre z nazw, jakie przylgnęły do tego warzywa. Jednak zdecydowanie najpopularniejszą z nich jest ta, którą nadali mu Francuzi - topinambur. Jest to roślina, którą na początku XVII wieku, przywiózł z...

  • Jesień rozgościła się u nas dobre. Podziel się z nami przepisem na wasze ulubione, sezonowe warzywa, a być może to właśnie do ciebie trafi nasz zestaw nagród. Przyszła do nas jesień, a wraz z nią pyszne korzenne warzywa, grzyby i dynie, z których można przygotować nie jedną znakomitą potrawę!  Znasz ciekawą potrawę, w którym główną rolę odgrywają jesienne warzywa? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam link do niego za pośrednictwem poniższego formularza....

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej? Fot. 123RF/Picsel Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć...