• Informacje na temat:

    warsztaty smaku kuchni

Przepisy na temat: warsztaty smaku kuchni
  • Wegetariańskie dolce vita bez glutenu!

    Autorka popularnego bloga kulinarnego „Zielenina” i pięknie wydanej książki kucharskiej "Zielenina na talerzu" zaprasza w kolejną podróż po zielonej, zdrowej i sezonowej kuchni.

  • Na sylwestrowej domówce - meksykańskie tacos

    Sylwestrowej zabawie towarzyszyć powinno dobre jedzenie. "Szybka, aromatyczna i konkretna w smaku przekąska może być super dodatkiem do wieczornej domówki" - mówi PAP Life kucharz Jakub Steuermark i proponuje podać meksykańskie tacos oraz chipsy krewetkowe.

  • Restauracja Blue Cactus & Iguana Lounge

    Amerykańska restauracja Blue Cactus to miejsce, które na kulinarnej mapie Warszawy istnieje od roku 1996. Reprezentuje ono kuchnię TEX-MEX oraz southwest, które wywodzą się z pogranicza Meksyku i USA. W r. 2000 przy restauracji powstał Klub Iguana Lounge.

  • Rodzinnie do restauracji z Kids Restaurant Week

    Nie potrafię zrozumieć, dlaczego szefowie kuchni wymyślając wykwintne dania dla dorosłych nie pochylają się nad tymi dla małych Gości. Nie zależy im na wychowaniu wyrafinowanych odbiorców? Nie(...) organizatorzy chcą zachęcić najmłodszych do nauki smaku,zdrowego odżywiania i poznawania fascynującego świata kulinariów. W działaniach tych będzie pomagać fundacja Szkoła na widelcu Grzegorza...

  • Zdrowe i pyszne jedzenie dla dziecka

    Grzegorz Łapanowski znany kucharz, który założył fundację Szkoła na Widelcu i z nią organizuje warsztaty kulinarne dla dzieci. W TV Polsat Cafe prowadził program „Misja stołówka”. OLIVIA(...) kojarzy się im źle? Dzieci po prostu chcą jeść smacznie. Wszystko zależy od tego, jakie mają doświadczenia ze zdrowym jedzeniem. Jeśli dostały np. rybę bez smaku, to potem kręcą na nią nosem. Ale jeśli...

  • Dzieci lubią zdrowo jeść

    Grzegorz Łapanowski założył fundację Szkoła Na Widelcu i organizuje warsztaty kulinarne dla dzieci. W TV Polsat Cafe prowadzi program "Misja stołówka". Dziś podpowiada nam, co zrobić, by dzieci(...). Jeśli dostały np. rybę bez smaku, to potem kręcą na nią nosem. Ale jeśli już dodamy do niej warzywa i przyprawimy świeżymi ziołami, zmienią zdanie, zwłaszcza jeśli będziemy w tym konsekwentni. Albo...

Artykuły na temat: warsztaty smaku kuchni
  • Toskania: Kuchnia, kobiety, chianti i śmiech

    W samym sercu Toskanii, 10 kilometrów od Pistoi, leży mała miejscowość Montale. Dachy zabudowań pokryte są tu tradycyjną czerwoną dachówką z terakoty, a na okolicznych wzgórzach rosną winnice i gaje oliwne. W takich pięknych okolicznościach natury, podczas warsztatów kulinarnych, poznałam nie tylko toskańską historię i przepisy. Wiem już, jak nie marnować niczego w kuchni, jak rozpoznawać rodzaje...

  • Warsztaty kulinarne stają się coraz bardziej popularne w naszym kraju. Okazuje się bowiem, że jest to nie tylko doskonała okazja do poszerzenia swojej wiedzy o kuchni rodzimej lub tej z innych zakątków świata, ale również fantastyczny pretekst do poznania nowych ludzi o podobnych pasjach i zainteresowaniach. Jedną z najbardziej znanych i lubianych jest Akademia Kulinarna Whirlpool, która niedawno obchodziła swoje 3. urodziny. To tutaj, w profesjonalnie urządzonej przestrzeni, spotykają się...

  • Vorarlberg: Smak natury i kultura smaku

    ...na inspirujące spotkaniaz przyrodą oraz dużo ciekawych wydarzeń kulturalnych. Charakterystyczna architektura drewniana regionu zaskakuje, podobnie jak regionalna kuchnia w kreatywnym wykonaniu(...) Vorarlbergu W porównaniu do innych austriackich landów Vorarlberg wyróżnia się wyjątkowo dużą liczbą świetnych restauracji. Klasa vorarlberskiej kuchni ściśle wiąże się z wysoką jakością...

  • Podejrzeć mistrza kuchni przy pracy to gratka dla każdego miłośnika gotowania. Podszkolenie swoich umiejętności pod okiem szefa kuchni? Spełnienie marzeń... Pierwsze Zdrowe Warsztaty Kulinarne odbyły się w warszawskiej siedzibie firmy Bosch - w Centrum Domowych Inspiracji. Pod okiem szfea kuchni restauracji Sowa i przyjaciele - Konrada Birka - zaproszeni dziennikarze mieli okazję sparwdzić się jako autorzy wiosennych sałatek. Doskonałe produkty - gotowe mieszanki sałat Fit&Easy, przyprawy,...

  • Ina Rybarczyk: Moja kuchnia wciąż samą mnie zaskakuje

    ...czy nie. Wspólnie gotujemy, żartujemy, jemy... Pragnę nauczyć tym ludzi, że spędzanie czasu w kuchni może być wielką przyjemnością, i zainspirować ich, by wspólnie gotowali w domu. Co do zagorzałych mięsożerców, uważam, że najgorszą formą edukacji jest atak, pouczanie i wymaganie, że nagle ktoś przestanie jeść to, co kocha. Wielu ludzi nie zna prawdziwego smaku kuchni pozbawionej produktów...

  • Warsztaty kulinarne odbywają się cyklicznie co sobotę w godzinach popołudniowych lub porannych. Prowadzone są przez prawdziwych entuzjastów kuchni, którzy chcą się dzielić miłością do jedzenia i edukować w zakresie świadomego odżywiania. Nasze warsztaty kulinarne to nie tylko kurs gotowania, ale też doskonała okazja do zabawy i odstresowania się z dala od codziennych obowiązków, z kieliszkiem dobrego wina i w doborowym towarzystwie. Za kuchnię włoską oraz inspiracje tradycją kulinarną basenu...

  • Zielona kuchnia

    W kraju w którym przeciętny mieszkaniec wypija rocznie 72 litry zupy i zjada 44 kilogramy wieprzowiny, zapewne nie łatwo jest wprowadzać nietypowe rozwiązania żywieniowe. O nowoczesnym sposobie na żywienie i o naszych polskich grzeszkach dietetycznych rozmawiamy z pomysłodawcą i właścicielem cateringu dietetycznego i restauracji Zielona Kuchnia- Arturem Szumilas.

  • Dwie kobiety — producentka i psychodietetyczka. Wspólna pasja — kulinaria. Jeden cel — dobry smak. Olga Kwiecińska i Agata Ziemnicka-Łaska - kulinarne autorytety stacji TVN Style - wywołały już niejedną Rewolucję na talerzu. Po popularnym programie i opartej na nim bestsellerowej książce, panie postanowiły iść za ciosem i doprawić tegoroczną jesień znakomitą Szczyptą smaku. W nowej książce udowodnią czytelnikom, że gotowanie może być jednocześnie szybkie, zdrowe i ciekawe. W tej kuchni...

  • Ina Rybarczyk: "Łowcy smaków"

    Roślinna kuchnia bez glutenu i rafinowanego cukru.

  • Książka kucharska jakiej nie było! Robert Sowa, szef kuchni hotelu Jan III Sobieski, kucharz Polskiej Reprezentacji w Piłce Nożnej, laureat Oskara Kulinarnego postanowił podzielić się swoimi kulinarnymi sekretami! Arcysmaczne i nowatorskie przepisy. Potrawy lekkie i zdrowe, wyrafinowane i takie, które przygotowuje się w chwilę, a wszystkie podane w taki sposób, by nie tylko doskonale smakowały, ale i cieszyły oczy. Wspaniałe zdjęcia, mistrzostwo stylizacji kulinarnej, tysiące smaków, które...